Το Λ/χείο Λευκάδας προειδοποιεί για καταιγίδες, ομίχλες & βροχές

Το Λ/χείο Λευκάδας προειδοποιεί για καταιγίδες, ομίχλες & βροχές

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                                              Λευκάδα, 0511-2019

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ &                                                                                            Αριθ. Πρωτ.: 2221.2/3669/2019

ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ                                                  

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ-                           

ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ

ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ                                                                                       ΠΡΟΣ:   Ως Πίνακα Διανομής

                                                                     

                                                                              ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

 1. Σύμφωνα με το Δελτίο Πρόγνωσης Καιρού της Ε.Μ.Υ/Ε.Μ.Κ. 05-11-2019 /13:00 αύριο  Τετάρτη 06-11-2019 προβλέπονται αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές και στα βορειοδυτικά τοπικές βροχές και από το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο σποραδικές καταιγίδες με τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και τις βραδινές ώρες και ανέμους νοτίων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας. Ειδικότερα αύριο Τετάρτη 06-11-2019 για τα νησιά Ιονίου ,την  Ήπειρο ,τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα βόρεια ενώ από το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες με τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και τις βραδινές ώρες και  με ανέμους νοτίων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα 5 με 7 μποφόρ και θερμοκρασία από 15 έως 25  βαθμούς Κελσίου ενώ στο εσωτερικό της Ηπείρου 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες των ελλιμενισμένων σκαφών σε λιμένες, μαρίνες, αλιευτικά καταφύγια ή όρμους της περιοχής μας:

(α) Να προβούν ΑΜΕΣΑ στην ασφαλή πρόσδεση των σκαφών τους.

(β) Να βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα για παροχή βοήθειας στα σκάφη τους ή αλλού, εφόσον απαιτηθεί.

Επιπλέον παρακαλούνται οι μαρίνες Λευκάδας, «ΠΛΟΥΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ» και «ΒΟΥΝΑΚΙ», όπως ενημερώσουν, ορμούντα σε περιοχή αρμοδιότητας τους μικρά πλοία, επαγγελματικά και ερασιτεχνικά, αλιευτικά σκάφη, σκάφη αναψυχής, καθώς και ναυταθλητικούς ομίλους για την αποφυγή της δραστηριοποίησής τους, κατά το χρόνο ισχύος του έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

 1. Συνίσταται στους ιδιοκτήτες σκαφών να μην αποπλέουν από λιμένες ή εφόσον ήδη έχουν αποπλεύσει να επιστρέψουν εγκαίρως σε ασφαλές λιμένα ή όρμο.
 2. 4η ΜΣΕΠ παρακαλείται για την προσοχή της επί τυχόν περιστατικού σε θαλάσσια περιοχή και άμεση ενημέρωση της Υπηρεσίας μας.
 3. Υπενθυμίζουμε ότι σε περίπτωση ανάγκης οι επικοινωνίες μεταξύ σκαφών και Υπηρεσίας μας διενεργούνται στο κανάλι VHF 12 και τηλεφωνικά στο 26450-22322.

 

            Ο  A

 

 

Αρχ/στής  Λ.Σ.  ΧΗΤΟΣ Δημήτριος

ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ:

 1. Μ.Μ.Ε ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Α. ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

 1. ΤΑ ΚΑΛΑ ΝΕΑ
 2. ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
 3. ΛΕΥΚΑΔΙΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ
 4. LEFKAS NEWS
 5. ΛΕΥΚΑΔΑ ΧΑΛΑΡΑ

6.ΑΡΩΜΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Β. ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟΙ

 1. ΡΑΔΙΟ ΛΕΥΚΑΤΑΣ
 2. ΡΑΔΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑ
 3. ENERGY
 4. HIT FM
 5. 4η ΜΣΕΠ
 6. Υ.ΝΑ.Ν.Π./Α.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ./Λ/Χ ΛΕΥΚΑΔΑΣ/ Α ΄ Λ/Τ ΝΥΔΡΙΟΥ
 7. ΑΛΙΕΥΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ: ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ – ΑΣΤΑΚΟΥ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ
 8. ΝΑΥΤΙΚΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

    (με την παράκληση να ενημερώσουν τους  κ.κ. Πλοιάρχους πρακτορευομένων πλοίων περιοχής μας)

 1. ΜΑΡΙΝΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΜΑΡΙΝΑ «ΠΛΟΥΣ ΟΔΥΣΣΕΥΣ» – ΜΑΡΙΝΑ «ΒΟΥΝΑΚΙ»
 2. ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *