Με επιτυχία ο 1ος αγώνας ορεινού ανώμαλου δρόμου 22 Χλμ. στη Νικιάνα

Δρόμος 1-αρχική

Έγινε την Κυριακή (2 Νομβρίου 2014) το πρωί ο 1ος Αγώνας Ορεινού Ανώμαλου Δρόμου των 22 Χιλιομέτρων, που διοργάνωσε με πολύ μεγάλη επιτυχία ο ιδιαίτερα δραστήριος Σύλλογος Επαγγελματιών Νικιάνας με την συνδρομή του Αθλητικού Συλλόγου “Φίλανδρος”, ενώ με κοινή την εκκίνηση στις 9:00 π.μ. από το λιμάνι της Νικιάνας, ξεκίνησε κι ο δεύτερος αγώνας των 5 χλμ. ανωμάλου δρόμου.

Δρόμος 2

(Σ.Σ.: Για μεγέθυνση και καλύτερη ευκρίνεια κάνετε κλικ πάνω στις φωτογραφίες)

Ο δρόμος των 22 χλμ. που γίνεται για πρώτη φορά και υπάρχει η πρόθεση κι η φιλοδοξία απ΄ τους διοργανωτές να καθιερωθεί, περιελάμβανε μια εξαιρετικά δύσκολη ορεινή διαδρομή μοναδικής ομορφιάς, αφού διατρέχει το πανέμορφο βουνό των Σκάρων, διέρχεται από παραδοσιακούς οικισμούς και από το φημισμένο δρυοδάσος ενώ προσφέρει και μια μοναδική θέα από ψηλά προς τα νησιά και προς την παραλιακή ζώνη της περιοχής!

Δρόμος 3

Η συμμετοχή από πλευράς δρομέων ήταν παραπάνω από ικανοποιητική αφού εκτός των συμπατρωτών μας Λευκαδιτών συμμετείχαν -και μάλιστα διακρίθηκαν- και αθλητές από πολλές άλλες περιοχές της πατρίδας μας, όπως απ΄ την Πρέβεζα, τα Γιάννενα, την Πάτρα, την Κηφησιά, ακόμη κι από τα Άγραφα!

Η προετοιμασία κι η οργάνωση των αγώνων -εξ αιτίας και της σχετικής εμπειρίας του “Φίλανδρου”- ήταν πολύ καλή και κάποια μικροπροβλήματα που παρουσιάστηκαν δεν θεωρούνται ουσιώδη κι ούτε αμαυρώνουν την συνολική εικόνα. Άλλωστε σε κάθε πρώτη προσπάθεια οι “παιδικές ασθένειες” είναι αναμενόμενες κι ανώδυνες, ενώ είναι βέβαιο πως στις επόμενες φορές τέτοιες μικροαδυναμίες θ΄ αποφευχθούν… Το σημαντικό είναι πως ο αγώνας αυτός που διαφημίζει με τον καλύτερο τρόπο τόσο τη Νικιάνα και τη βουνό των Σκάρων όσο και τη Λευκάδα γενικότερα, σχεδιάζεται να μείνει…

Για την επιτυχία του συγκεκριμένου αγώνα ενεργοποιήθηκε και μόχθησε πολύς κόσμος, από τις νοικοκυρές της Νικιάνας που έφτιαξαν και προσέφεραν στους συμμετέχοντες μοναδικά και νοστιμότατα τοπικά εδέσματα, μέχρι τους χορηγούς που υποστήριξαν ουσιαστικά την προσπάθεια, αλλά και τους δυο Συλλόγους που την διενήργησαν. Ξεχωριστή αναφορά και πολλά συγχαρητήρια όμως νομίζω πως αξίζουν ο αεικίνητος πρόεδρος του Συλλόγου των Επαγγελματιών Νικιάνας κ. Αντώνης Μανωλίτσης και ο αντίστοιχος του Φίλανδρου γιατρός-ορθοπεδικός κ. Σπύρος Μαραγκός, οι οποίοι υπερδραστήριοι και ακούραστοι αποδείχτηκαν οι ψυχές της διοργάνωσης κάνοντας τον δικό τους “Μαραθώνιο”, ενώ πολύτιμη ήταν και η συνδρομή του προέδρου του τοπικού συμβουλίου της Νικιάνας κ. Σπύρου Νίκα.

Εντυπωσιακή όσο και ουσιαστική όμως ήταν η ενεργή παρουσία και συμμετοχή στον αγώνα της ομάδας των διασωστών, που παρείχε κάλυψη στους δρομείς από πλευράς πρώτων βοηθειών, (παρότι ευτυχώς, αποδείχτηκαν αχρείαστοι), καθώς και των πολλών εθελοντών που ακροβολισμένοι στα κατάλληλα σημεία της διαδρομής έδειχναν το δρόμο στους δρομείς, εφοδιάζοντάς τους συγχρόμως με νερά!

Οργανωμένη όσο και πολύτιμη επίσης ήταν η παρουσία του κλιμακίου της Τροχαίας Λευκάδας, που με την αυτοπρόσωπη και ενεργή παρουσία του Διοικητή της ελάμβανε όλα τα μέτρα καθ΄όλη την διάρκεια του αγώνα, ώστε να διέρχονται οι δρομείς απρόσκοπτα και με ασφάλεια από τον κεντρικό δρόμο της Νικιάνας και να κατευθύνονται προς τον τερματισμό που ήταν στο λιμάνι. Θα πρέπει να πούμε ακόμη πως υπήρχε σε ετοιμότητα και επανδρωμένο ασθενοφόρο του Νοσοκομείου Λευκάδας στον χώρο εκκίνησης-τερματισμού καθ΄όλη την διάρκεια του αγώνα όπως και περιπολικό της Αστυνομίας καθώς και αυτοκίνητο της Άμεσης Επέμβασης με κλιμάκιο της Π.Υ. στο οποίο ηγούνταν ο Διοικητής της.

Το σύνθημα της εκκίνησης έδωσε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Χαλικιάς ενώ την απονομή των βραβείων -που ήταν στεφάνια ελιάς και μετάλλια ή κύπελλα- έκαναν ο μέγας χορηγός κ. Πάνος Αργυρός, ο δήμαρχος Λευκάδας κ. Κώστας Δρακονταειδής, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Σωτήρης Σκιαδαρέσης, ο διοικητής της Π. Υ. Λευκάδας κ. Γιάννης Ράπτης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Νικιάνας κ. Αντώνης Μανωλίτσης και ο επικεφαλής διασώστης-γιατρός από τα Γιάννενα.

Ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου κ. Σπύρος Νίκας που είχε επίσης οριστεί να δώσει μετάλλια σε νικητές, από κακό συντονισμό μάλλον και έλλειψη συννενόησης απουσίαζε, αφού κατά την ώρα της απονομής βρίσκονταν ακόμη στο πόστο του (σαν εθελοντής), δεδομένου πως κάποιοι (ελάχιστοι) δρομείς δεν είχαν τερματίσει ακόμη κατά την ώρα της απονομής, αν και κόντευαν να συμπληρωθούν πέντε ώρες από την εκκίνηση…

Σε επόμενη ανάρτησή μας θα δημοσιευτούν τα αποτελέσματα των δυο αγώνων καθώς και πλούσιο φωτορεπορτάζ (του Ν. ΓΑΖΗ) από όλες τις φάσεις της αθλητικής αυτής εκδήλωσης.

(Οι τρεις φωτογραφίες του κειμένου [άνω], καθώς και οι τέσσερις που ακολουθούν είναι απ΄την σελίδα του fb Lefkas Trail Running).

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *