Τη σημασία της Ευρωπαϊκής συνοχής ανέδειξε στο Παλέρμο η Ρ. Κράτσα

Τη σημασία της Ευρωπαϊκής συνοχής ανέδειξε στο Παλέρμο η Ρ. Κράτσα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Τη σημασία που έχει μια ολοκληρωμένη ευρωπαϊκή στρατηγική συνοχής ανέδειξε στη Διάσκεψη Παράκτιων και Περιφερειακών Περιοχών της Ευρώπης, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου

 

Στην Γενική Συνέλευση της Διάσκεψης Παράκτιων και Περιφερειακών Περιοχών, CPMR, που έλαβε χώρα στο Παλέρμο, πρωτεύουσα της Σικελίας, από τις 16 έως τις 18 Οκτωβρίου, της οποίας μέλος είναι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, συμμετείχε ενεργά η Περιφερειάρχης, Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου.

 

Σε μια κρίσιμη περίοδο για το μέλλον της Ευρώπης, των Περιφερειών και των πολιτών της, η Διάσκεψη συγκέντρωσε μεγάλο αριθμό εκπροσώπων των Περιφερειών, των ευρωπαϊκών οργάνων, της κοινωνίας των πολιτών και επιστημονικών φορέων.

 

Η κα Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου, πρώην Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατά τη διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης της CPMR, ανέδειξε την σημασία που έχει μια ολοκληρωμένη ευρωπαϊκή στρατηγική συνοχής η οποία θα εκφράζεται στους στόχους, αλλά και στον προϋπολογισμό της Ένωσης και θα περιλαμβάνει αρμονικά την τοπική ανάπτυξη, την διασυνδεσιμότητα των περιφερειών, την άρση απομόνωσης και την προσβασιμότητα για όλες τις περιοχές.

 

«Οι αρχές αυτές πρέπει να υπηρετούνται από την Ευρώπη, αλλά και τις εθνικές πολιτικές και αφορούν ιδιαίτερα στις ανάγκες των νησιών. Η Διάσκεψη στην οποία μετέχουμε, είναι διαχρονικά σημαντικό εργαλείο για την προώθηση αυτών των ζητημάτων, αλλά πρέπει να πιέσουμε  προς κάθε κατεύθυνσή, για την λήψη αποτελεσματικών μέτρων. Εκτός από τους πόρους χρειαζόμαστε και ένα ευρωπαϊκό ισοδύναμο για τα νησιά και τους κατοίκους τους», ανέφερε η Περιφερειάρχης.

 

Την ίδια ώρα η κα Κράτσα Τσαγκαρούλου εστίασε στην ομιλία της και την πρόκληση της κλιματικής αλλαγής.

« Η κλιματική αλλαγή γίνεται πιο γρήγορα από ό, τι νομίζαμε και σίγουρα τρέχει πιο γρήγορα από τις δικές μας αντιδράσεις. Χρειαζόμαστε συνθήκες που ευνοούν τις Περιφέρεις να θέσουν σε άμεση εφαρμογή τα σχέδια τους, όπως βελτίωση της ενεργειακής αποτελεσματικότητας δημοσίων και ιδιωτικών κτηρίων, καθώς και παραγωγικών δραστηριοτήτων. Η μετάβαση στην πράσινη ενέργεια και ανάπτυξη δεν είναι εύκολη υπόθεση. Περιμένουμε γενναίες πρωτοβουλίες από την Ε. Ε. και τις κυβερνήσεις. Ήδη η κινητοποίηση των πολιτών κυρίως των νέων έχει λάβει εύρος, περιεχόμενο και βάρος», κατέληξε στην ομιλία της η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *