Ετήσια απογραφή αιγοπροβάτων και χοίρων έτους 2019

Ετήσια απογραφή αιγοπροβάτων και χοίρων έτους 2019

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΤΜΗΜΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ

Λευκάδα 10/10/2019

 

Αριθμ. πρωτ. :  86980/13294

 

Ταχ. Διεύθυνση:ΔιοικητήριοΠΡΟΣ :1. Τον Δήμο Λευκάδας                 Ενταύθα
Ταχ. Κώδικας:311 00 Λευκάδα2. Τον Δήμο Μεγανησίου
Κατωμέρι Μεγανησίου
Πληροφορίες:Β. Λάμπρης 3. Την Ένωση Αγροτικών .Συνεταιρισμών Λευκάδας  (ΤΑΟΛ)                          Ενταύθα
Τηλέφωνο:26453 607514. Ιδιώτες Κτηνίατρους του νομού μας

Ενταύθα 

FAX:26453 607455. Τοπικά ΜΜΕ                                    Ενταύθα
email

Web Site

:

:

ktiniatriki.lefkada@pin.gov.gr

www.lefkada.gr

 (Αποστολή με e-mail)

 

ΘΕΜΑ : «Ετήσια απογραφή αιγοπροβάτων και χοίρων έτους 2019»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Τμήμα Κτηνιατρικής Λευκάδας υπενθυμίζει σε όλους τους κατόχους εκτροφών αιγοπροβάτων και χοίρων ότι πρέπει να διενεργήσουν την καθιερωμένη ετήσια απογραφή (καταμέτρηση) των ζώων τους, να καταχωρήσουν τα αποτελέσματα της απογραφής στο Μητρώο της Εκμετάλλευσης τους και να το προσκομίσουν μαζί με το Φαρμακευτικό Μητρώο στην υπηρεσία μας, προκειμένου να γίνει θεώρηση και καταχώρηση στην ηλεκτρονική βάση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Η διαδικασία κοινοποίησης της απογραφής του ζωικού κεφαλαίου των εκμεταλλεύσεων μπορεί να γίνει, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, ηλεκτρονικά, κάνοντας χρήση της σχετικής ψηφιακής εφαρμογής που υπάρχει στην ηλεκτρονική διεύθυνση : http://e-services.minagric.gr

Η μη γνωστοποίηση ή η εκπρόθεσμη υποβολή της ετήσιας απογραφής αποτελεί, σύμφωνα με το νόμο 4235/2014, μη συμμόρφωση και συνεπάγεται την λήψη διοικητικών μέτρων σε βάρος του κτηνοτρόφου (αποκλεισμό εκτροφής, περικοπή οικονομικών ενισχύσεων, επιβολή προστίμου κ.λ.π.)

Για τις εκμεταλλεύσεις αιγοπροβάτων

Η απογραφή των αιγοπροβάτων πρέπει να διενεργηθεί από 1ης Νοεμβρίου  έως 15ης Δεκεμβρίου 2019 και να γνωστοποιηθεί στην Κτηνιατρική Υπηρεσία το αργότερο μέχρι την 15η Δεκεμβρίου 2019.

Για την ορθή συμπλήρωση του Μητρώου υπενθυμίζουμε και πάλι τα παρακάτω:

  • Στο μέρος Β(απογραφές) καταχωρούνται στα αντίστοιχα πεδία, η ημερομηνία της απογραφής, το είδος και ο αριθμός των ζώων καθώς και ο συνολικός αριθμός ζώων που υπάρχουν στην εκτροφή την ημέρα της απογραφής.
  • Στο μέρος Γ’ (μεταβολές ζωικού πληθυσμού χωρίς ατομικό κωδικό αριθμό σήμανσης) καταχωρούνται οι μεταβολές που αφορούν τα αμνοερίφια της εκτροφής (γεννήσεις, θάνατοι, σφαγές κ.λπ.)
  • Στο μέρος Ε’ (καταγραφή – μεταβολές ζωικού πληθυσμού με ατομικό αριθμό σήμανσης) είναι αναλυτικά καταγεγραμμένα όλα τα ενήλικα-σημασμένα αιγοπρόβατα (αριθμός σήμανσης, είδος ζώου, ημερομηνία γέννησης, σήμανσης, τυχόν μεταβολές αυτών (θάνατος, σφαγή κ.λπ.), και κάθε χρόνο προστίθενται τα νεοσημανθέντα ή αγορασθέντα αιγοπρόβατα.
  • Τέλος στο Μητρώο Φαρμακευτικής Αγωγής καταχωρούνται όλα τα φαρμακευτικά, βιολογικά και απολυμαντικά προϊόντα (αντιβιοτικά, αντιπαρασιτικά εμβόλια, οροί κ.λ.π.) που χρησιμοποιήθηκαν στην εκτροφή, συμπληρώνοντας όλα τα πεδία του Μητρώου.

Για τις εκμεταλλεύσεις  χοιρινών

Η απογραφή των χοίρων πρέπει να διενεργηθεί από 1ης Δεκεμβρίου έως 31ης Δεκεμβρίου 2019 και να γνωστοποιηθεί στην Κτηνιατρική Υπηρεσία το αργότερο μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2020.

Ιδιαίτερα φέτος, πέραν της υποχρέωσης διενέργειας της ετήσιας απογραφής, η καταγραφή η σήμανση και η απογραφή των χοίρων – ανεξάρτητα από τον αριθμό και την μορφή εκτροφής (οικόσιτη, εκτατική κ.λ.π) – κρίνονται αναγκαία λόγω της απειλής εισόδου και εξάπλωσης στη χώρα μας της Αφρικανικής Πανώλους των Χοίρων.

Ε. Π.

Ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης

 

 

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΛΑΜΠΡΗΣ

Παρακαλούμε τους αποδέκτες του παρόντος εγγράφου να το δημοσιοποιήσουν με κάθε πρόσφορο μέσο ώστε να ενημερωθούν όλοι οι κτηνοτρόφοι του νομού μας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.