Άνθρωποι και ποντίκια

Άνθρωποι και ποντίκια

του Ανδρέα Γεωργάκη 

Πάνε μερικές μέρες τώρα που η χωματερή πλέον δεν αποτελεί μόνο απαράδεκτο και ειδεχθές θέαμα όπως άλλωστε είχαμε αρχίσει να την συνηθίζουμε, ήρθε τώρα σ’ αυτό να προστεθεί και η φρικτή μυρωδιά των σκουπιδιών της. Οι τοξίνες που εκλύονται στον αέρα που αναπνέουμε είναι καθημερινό φαινόμενο ιδιαίτερα τις βραδυνές ώρες και κυρίως στην ανατολική παραλία η κατάσταση είναι αφόρητη…

 ΄Ανθρωποι και ποντίκια… Σε ποιο άλλο πολιτισμένο μέρος του πλανήτη  οι άνθρωποι θα γευμάτιζαν  συνοδεία ευωδιών από  την κοντινή χωματερή και δεν θα είχαν πάει κάποιοι φυλακή  και δεν θα είχαν επιρριφθεί ευθύνες στους υπευθύνους? Με ποιο δικαίωμα οι δημοτικοί άρχοντες μας εκθέτουν σε έναν τόσο μεγάλο υγειονομικό κίνδυνο και αμέριμνοι, σφυρίζοντας αδιάφορα, μας εγκαταλείπουν με μια ωρολογιακή βόμβα στο πλάι μας που από στιγμή σε στιγμή θα σκάσει?  Για πόσο καιρό ανέπνεαν  τις τοξικές αναθυμιάσεις των σκουπιδιών τα παιδιά των παρακείμενων σχολείων και τι επιπτώσεις άραγε μπορεί να έχει  μακροπρόθεσμα στην υγεία τους?  Πόσο θλιβερό και συνάμα πόσο εξοργιστικό είναι αυτό?

 Η απειλή μιας φωτιάς ,όπως η περσινή, είναι ορατή και όλοι εμείς οι πολίτες που αναπνέουμε αυτές τις τοξικές μυρωδιές, είμαστε αυτόματα  εν δυνάμει ασθενείς!

Για αυτό όμως κανείς δεν είναι υπεύθυνος και η ρίψη ευθυνών από τον έναν στον άλλον είναι το γνωστό μεταξύ τους κόλπο αποποίησης οποιασδήποτε ευθύνης!!

Προσωπικά νιώθω αγανακτισμένος αλλά περισσότερο νιώθω προσβεβλημένος γιατί αυτή η Δημοτική Αρχή εκτός του ότι δεν έδωσε μια λύση για τα σκουπίδια, ασχολήθηκε με  άλλα επιμέρους θέματα που σίγουρα ,  σε μια κοινωνία απαλλαγμένη από ζητήματα μείζονος σημασίας, όπως είναι η διαχείριση των σκουπιδιών της , θα ήταν ευπρόσδεκτα από  τους πολίτες της.  Εδώ όμως  η ευημερία μας και η προστασία της υγείας μας  δεν φαίνεται να έχει τελικά και τόση σημασία και βέβαια κανείς τους  δεν ζήτησε ποτέ μια δημόσια συγνώμη για την κατάντια αυτή. Η έλλειψη σεβασμού κράτους προς πολίτη στα καλύτερά της!!  

Μη μου τους κύκλους τάραττε όλοι…..

 ¨Ολα λοιπόν  δείχνουν να βαίνουν καλώς για αυτούς, η πόλη είναι έτσι κι αλλιώς  στον αυτόματο, τα σκουπίδια γεμίζουν ασφυκτικά τους κάδους, οι μυρωδιές καλά κρατούν,  εμείς και τα παιδιά μας  υπομένουμε καρτερικά την μοίρα μας σε αυτό το υπέροχο νησάκι με το πελώριο διακοσμητικό διοικητήριο με την πολυάσχολη δημοτική αστυνομία που μοιράζει πρόστιμα αφειδώς για τα παρανόμως παρκαρισμένα αμάξια,και καλά κάνει, ( στην περισυλλογή  χρήματος το σύστημα λειτουργεί άψογα), ενώ στην προκειμένη περίπτωση εμείς είμαστε αυτοί  που θα έπρεπε να απαιτήσουμε μια γερή αποζημίωση για την υπερέκθεσή μας στις μυρωδιές των τοξικών τους σκουπιδιών….

Έλεος πια, μέχρι εδώ, βρείτε μια λύση, σταματήστε να περιπαίζετε τα νεύρα μας, την υπομονή μας και κυρίως την υγεία μας. Η αδιαφορία σας στο ζήτημα αυτό των σκουπιδιών πια καταντάει αηδία, όπως αηδία προκαλεί η σκέψη ότι θα βγούμε βόλτα κι αντί για οξυγόνο θα εισπνέουμε αυτή την επικίνδυνη δυσοσμία….

Είμαστε άνθρωποι κι όχι ποντίκια κι όσο πιο γρήγορα το καταλάβετε αυτό, τόσο πιο εύκολη θα γίνει η ζωή όλων μας, η προστασία της Υγείας μας είναι αυτονόητο  κι ο κοινός νους λέει ότι τα αυτονόητα δεν πρέπει ποτέ να γίνονται  ζητούμενα!

 

Ανδρέας Γεωργάκης

Παιδίατρος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *