ΝΑΡ Λευκάδας: “Για μια ζωή όπως μας αξίζει”

ΝΑΡ Λευκάδας: «Για μια ζωή όπως μας αξίζει»

Λίγους μήνες πριν τις εκλογές για τη λεγόμενη Τοπική Αυτοδιοίκηση και  είναι φανερό ότι οποιαδήποτε αντιπαράθεση αν και όποτε υπάρξει δεν θα γίνει στο έδαφος των πραγματικών προβλημάτων της νεολαίας και των εργαζομένων του νησιού.

Και δεν θα μπορούσε αλλιώς γιατί σε τελευταία ανάλυση όλοι οι επικεφαλής αλλά και σχεδόν όλοι οι υποψήφιοι σύμβουλοι  έβαζαν και βάζουν λιθαράκι στις συγκεκριμένες  αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζονταν και εφαρμόζουν στον τόπο.

Με λίγα λόγια μοιάζουν πολύ και σε όλα, γι’ αυτό είναι εύκολη κάθε μετακίνηση υποψηφίων από το ένα ψηφοδέλτιο στο άλλο!!!

Ποιος αλήθεια θα μιλήσει για τους εργαζόμενους στο τουρισμό που δουλεύουν σε συνθήκες γαλέρας ή τους εργαζόμενους που αμείβονται για 500 ευρώ χωρίς κανένα δικαίωμα (επιδόματα, δώρα κλπ. Που αναγκάζονται  να τα επιστρέφουν στον εργοδότη, κάτω από την απειλή της απόλυσης και της τρομοκρατίας;), για τους παιδικούς σταθμούς, τα σχολεία κλπ;

Ποιος θα μιλήσει για τον αγρότη, τον μικροεπαγγελματία, τον μικρομαγαζάτορα, που ασφυκτιά κάτω από την οικονομική πολιτική  που  εφαρμόζεται από την κυβέρνηση των μνημονίων αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων;

Καμιά συζήτηση για την εγκατάλειψη της ορεινής Λευκάδας και τα αποτελέσματα  της εφαρμογής του Καποδίστρια και του Καλλικράτη , καμιά κουβέντα για την εξαφάνιση κάθε παραγωγικής βάσης στο νησί!!!.

Ολοι βέβαια συμφωνούν στην ανάπτυξη!!! Αλλά ανάπτυξη για ποιον;   Και τι είδους ανάπτυξη είναι αυτή στην οποία ευημερούν οι αριθμοί και δυστυχούν οι άνθρωποι;

Οι θεσμικές αλλαγές που εισάγονται με την ψήφιση του «Κλεισθένη Ι», στοχεύουν στην αποτελεσματικότερη και ταχύτερη πρόσδεση δήμων και περιφερειών με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, και αποτελούν συνέχεια και «εκσυγχρονισμό» όσων εφαρμόστηκαν με τον «Καποδίστρια» και τον «Καλλικράτη». Οι δήμοι και οι περιφέρειες ολοκληρώνονται σε ένα  τοπικό κράτος που θωρακίζεται και θεσμικά, ώστε να είναι ακόμα πιο εχθρικό σε βάρος των εργαζομένων. Η λιτότητα, η ιδιωτικοποίηση/ανταποδοτικότητα υπηρεσιών και η διάλυση του κοινωνικού κράτους έχουν και τη σφραγίδα και των δημοτικών αρχών (έμμεσα ή άμεσα).

Πέντε χρόνια τώρα κανένας από τους επίδοξους μνηστήρες του δημαρχιακού θώκου, δεν άρθρωσε ουσιαστική φωνή αντιπολίτευσης για τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών.

Κι ίσως ο σημερινός δήμαρχος να είναι ο μόνος που αν και ταυτίστηκε με μια μνημονιακή αντιλαική πολιτική, «έτυχε» ευνοικής μεταχείρησης  από όλους τους «αντιπολιτευόμενους» συνδυασμούς.

ΆΡΑΓΕ ΓΙΑΤΊ; Μήπως όλοι συμφωνούν στην κατεύθυνση και το σχεδιασμό που υπάρχει για το Δήμο και η διαφωνία είναι στο ποιος θα τον υλοποιήσει;

Μόνος  δρόμος για μια αξιοβίωτη ζωή είναι ο δρόμος του συλλογικού αγώνα κατοίκων και εργαζομένων για να επιβάλουν δωρεάν κοινωνικές υπηρεσίες, προσωπικό με σταθερή εργασία για τις ανάγκες όλων των κατοίκων, δημόσια διαχείριση των απορριμμάτων με γνώμονα τη δημόσια υγεία,ενάντια στις εξορύξεις ανοιχτά σχολειά για όλα τα παιδιά, ελεύθερους από το κέρδος δημόσιους χώρους και δραστηριότητες, για να μην πέσει κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, ενάντια στον ρατσισμό και τον φασισμό.

Είναι ο δρόμος, της συνολικής ρήξης και σύγκρουσης τόσο με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όσο και με κάθε επίδοξο διαχειριστή της κυρίαρχης πολιτικής, (ΝΔ, ΚινΑλ και της ακροδεξιάς – φασιστικής Χρυσής Αυγής), όσο και στην αποδυνάμωση των τοπικών εκπροσώπων της, στην κατάργηση του «Κλεισθένη» και όλων των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στην τοπική διοίκηση/κράτος.

ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ

Νέο Αριστερό Ρεύμα (ΝΑΡ) για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Οργάνωση βάσης Λευκάδας

συμμετέχει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *