Το σχόλιο της ημέρας: Διευκρινίσεις…

Το σχόλιο της ημέρας: Διευκρινίσεις…

Επειδή μερικοί φίλοι αναγνώστες διαμαρτύρονται ότι ενίοτε διαγράφονται κάποια σχόλιά τους, θα θέλαμε -εκ μέρους της διαχείρισης- να διευκρινίσουμε ότι αυτό συμβαίνει μόνο όταν αυτά είναι υβριστικά, συκοφαντικά, ψευδή, κακόβουλα, υποβολημιαία ή διαφημιστικά, των οποίων μάλιστα ο αποστολέας συνήθως είναι ανώνυμος ή με ψευδώνυμο.

Επιθυμούμε να διευκρινίσουμε όμως πως σε περιπτώσεις σχολίων που καταγγέλλονται συγκεκριμένα πρόσωπα ή γεγονότα, δεν αρκεί μόνο να είναι επώνυμος ο αποστολέας. Αντιλαμβάνεσθε ότι οφείλουμε να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, πρώτον από σεβασμό προς τους αναγνώστες μας και στον εαυτό μας -γιατί δεν θα θέλαμε να γίνουμε όχημα λάσπης στις σκοπιμότητες κανενός πονηρού- και δεύτερον γιατί δεν έχουμε καμιά όρεξη να μας τρέχουν στα δικαστήρια… Σε κάθε περίπτωση αυτού του είδους οι καταγγελίες για να δημοσιευτούν θα πρέπει αφενός να παρουσιάζουν δημόσιο ενδιαφέρον και αφετέρου να συνοδεύονται και να τεκμηριώνονται από επαρκείς αποδείξεις.

Ελπίζω να γίναμε κατανοητοί σε κάθε καλοπροαίρετο αναγνώστη-αποστολέα σχολίων, ούτως ώστε και εμείς να μην καταλήγουμε στο άχαρο μέτρο της διαγραφής κι αυτοί να μην κάθονται και γράφουν τσάμπα…

Ο Σχολιαστής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *