Οδοντιατρική Μονάδα και για ΑμΕΑ ζητά ο βουλευτής

Οδοντιατρική Μονάδα και για ΑμΕΑ ζητά ο βουλευτής

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ι. ΚΑΒΒΑΔΑΣ

Βουλευτής Ν. Λευκάδας – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 28 Αυγούστου 2018

 

Λειτουργία Οδοντιατρικού Τμήματος και Ειδικής Μονάδας Οδοντιατρικής Φροντίδας ΑμΕΑ στο νέο Νοσοκομείο Λευκάδας ζητά με αναφορά στον υπ. Υγείας ο Θανάσης Καββαδάς

 

Αναφορά στον υπ. Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό κατέθεσε ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς ζητώντας την λειτουργία Οδοντιατρικού Τμήματος και Ειδικής Μονάδας παροχής Οδοντιατρικής φροντίδας για ΑμΕΑ στο νέο νοσοκομείο Λευκάδας.

Ο βουλευτής μαζί με την αναφορά διαβιβάζει στον υπουργό και επιστολή του Οδοντιατρικού Συλλόγου Λευκάδας προς το Διοικητή του Νοσοκομείου Λευκάδας και το Διοικητικό Συμβούλιο, όπου υπογραμμίζεται η ανάγκη για την επαναλειτουργία του Οδοντιατρικού Τμήματος στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας.

Με δεδομένο ότι το οργανόγραμμα του νέου νοσοκομείου δεν έχει ολοκληρωθεί, στην αναφορά υπερτονίζεται η κοινωνική διάσταση και η ανάγκη λειτουργίας και Ειδικής Μονάδας για την παροχή Οδοντιατρικής Φροντίδας σε άτομα με Ειδικές Ανάγκες υπό γενική αναισθησία, η οποία αποτελεί σημαντική προσθήκη στην προσφορά υπηρεσιών υγείας και της κρατικής μέριμνας προς τους πολίτες με αναπηρία και τους ειδικούς ασθενείς.

Επιπλέον ο κ. Καββαδάς ζητεί τη στελέχωση της Οδοντιατρικής κλινικής με τουλάχιστον δύο οργανικές θέσεις, υπενθυμίζοντας στον υπουργό ότι σε αντίστοιχα νοσοκομεία νησιών της χώρας έχουν προκηρυχθεί προσφάτως θέσεις οδοντιάτρων για τη λειτουργία οδοντιατρικών τμημάτων.

«Σε κάθε περίπτωση» καταλήγει ο κ. Καββαδάς στην αναφορά προς τον κ. Ξανθό «θεωρώ ότι είναι κρίσιμο όπως λειτουργήσει στο νέο νοσοκομείο που θα παραδοθεί τους επόμενους μήνες, Οδοντιατρικό Τμήμα και η Ειδική Μονάδα παροχής Οδοντιατρικής φροντίδας σε ΑμΕΑ».

 

Για να δείτε την αναφορά πατήστε εδώ:

Για να δείτε το αίτημα του Οδοντιατρικού Συλλόγου προς το Διοικητή και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΓΝ Λευκάδας πατήστε εδώ:

Για να δείτε το δημοσίευμα στο περιοδικό «Ελληνική Νοσοκομειακή Οδοντιατρική» πατήστε εδώ:

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *