Ντροπή!!!

Ντροπή!!!

Με μεγάλη μας έκπληξη, πήραμε σήμερα μια ανακοίνωση του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Λευκάδας προς δημοσίευση, δια της οποίας ανακοινώνεται η διεξαγωγή της προγραμματισμένης για το βράδυ θεατρικής παράστασης στο Ανοιχτό Θέατρο. Και στην ανακοίνωση γίνεται μια προσπάθεια να χρυσωθεί το χάπι για το γεγονός πως έτσι θα ακυρωθεί στην πράξη το Εθνικό Πένθος στο οποίο βρίσκεται η χώρα, που θρηνεί για την εκατόμβη των νεκρών από τις φονικές πυρκαγιές, με την κοινή απόφαση του επιχειρηματία και του Πνευματικού Κέντρου να σταλούν στους πυρόπληκτους κάποια είδη, που θα πληρωθούν (λένε) με κάποιο (απροσδιόριστο) μέρος των εσόδων της παράστασης συν το ενοίκιο του χώρου.

Δεν δημοσιεύουμε την συγκεκριμένη ανακοίνωση, γιατί θεωρούμε τέτοιου είδους εκδηλώσεις στο τριήμερο του πένθους, ύβρη προς τους νεκρούς που συνεχίζουν να ανασύρονται και ασέβεια προς τους οικείους τους που αυτή την ώρα τους θρηνούν ακόμα άταφους…

Κατανοούμε βέβαια την ζημιά του επιχειρηματία, όμως για όνομα του Θεού! Τόσοι άνθρωποι χάθηκαν, τόσες περιουσίες έγιναν στάχτη, ε, ας ζημιωθεί κι αυτός τις εισπράξεις μιας παράστασης.

Όσο για την ανακοίνωση του Πνευματικού Κέντρου, σύμφωνα με απολύτως διασταυρωμένες πληροφορίες μας, η απόφαση είναι ψευδεπίγραφη. Γιατί τις αποφάσεις του Πνευματικού Κέντρου παίρνει -ή τουλάχιστον υποτίθεται πως παίρνει- το Διοικητικό του Συμβούλιο. Και είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πως αρκετά μέλη του Δ.Σ. όχι μόνο δεν πήραν καμιά τέτοια απόφαση, αλλά ούτε καν ρωτήθηκαν για το θέμα. Συμπεραίνουμε λοιπόν πως ο δήμαρχος και πρόεδρός του Π.Κ. έδειξε για μια ακόμη φορά τον σεβασμό του στις νόμιμες και δημοκρατικές διαδικασίες κι ακολούθησε ακόμη και τώρα, τον συνήθη μοναχικό του δρόμο.

Κρίμα…

Υ.Γ. Στα πλαίσια του ίδιου πνεύματος αποσύρουμε και την δημοσίευση για την σημερινή ταινία του θερινού σινεμά στο κηποθέατρο, το οποίο άλλωστε σαν δημοτικό που είναι, αν ακυρώνονταν δεν θα επέφερε οικονομική ζημιά σε κανέναν. Άλλωστε τόσα χρόνια ζήσαμε χωρίς σινεμά. Ας ζήσουμε και μια βραδιά ακόμη…

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *