Το σχόλιο της ημέρας: Διορθώσεις…

Το σχόλιο της ημέρας: Διορθώσεις…

Κύριε Διευθυντά,

Στην χθεσινή ανάρτηση του ΦΟΡΤΣΑ με τίτλο ¨Φώφη κερνάει, Φώφη πίνει και διορίζει τις Νομαρχιακές” γράφετε:

“Στροφή προς την αριστερά και …προς τα πίσω, πραγματοποίησε το Κίνημα Αλλαγής με το νέο οργανωτικό ξεκίνημα που επιχειρεί. Όχι όμως όποιας κι όποιας αριστεράς, αλλά της αλήστου μνήμης αριστεράς, αυτής που μάλλον θέλουν να ξεχάσουν οι σύγχρονοι αριστεροί, αυτής των συντρόφων Στάλιν, Τσαουσέσκου, Ζίφκωφ και των άλλων παιδιών του απεχθούς παρελθόντος, που θεωρούσαν περιττή πολυτέλεια τις δημοκρατικές διαδικασίες και τις εκλογές και προτιμούσαν να διοικούν με το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν».

Πρόκειται όμως για ιστορική ανακρίβεια ότι οι εν λόγω φωστήρες θεωρούσαν περιττή πολυτέλεια τις εκλογές και τις είχαν καταργήσει. Γιατί εκλογές έκαναν, ανεξάρτητα αν αυτές ήταν παρωδία και είχαν πειθαναγκασμό, βία και νοθεία τόσα, ώστε να βγάζουν όχι απλά το επιθυμητό  αποτέλεσμα αλλά και με το προκαθορισμένο ποσοστό!

Που με άλλα λόγια σημαίνει πως, με την ολική κατάργηση της εκλογικής διαδικασίας, η Φώφη τους άφησε μίλια πίσω όλους αυτούς, εφαρμόζοντας στην πράξη ρηξικέλευθες αλλαγές στο Κίνημα Αλλαγής. Ανεξάρτητα αν οι αλλαγές αυτές θυμίζουν το σύνθημα του γνωστού δημάρχου Πόπωτα του Κολοκωτρονιτσίου, “ένα βήμα μπρος, δυο πίσω”…

ο Σχολιαστής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *