Καταγγελία του Εργ. Κέντρου για αστυνομική βία στα Γιάννενα

Καταγγελία του Εργ. Κέντρου για αστυνομική βία στα Γιάννενα

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την εργοδοσία των MARKET IN που προχώρησε σε μηνύσεις ενάντια στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους που διεκδικούν το αυτονόητο: να συνεχίσουν να δουλεύουν εκεί που δούλευαν, χωρίς καμία απόλυση από τους νεοπροσληφθέντες.

Αποτέλεσμα των μηνύσεων ήταν οι συλλήψεις του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων Νίκου Έξαρχου, του μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων Φ. Κάτσιου και του προέδρου του Συνδικάτου Οικοδόμων Θ. Νάκου.

Γι ακόμα μια φορά, κράτος και δυνάμεις καταστολής στην υπηρεσία των εργοδοτών! Ακόμα μια φορά η κυβέρνηση αποδεικνύει πως εννοεί τη «δίκαιη ανάπτυξη». Με συλλήψεις εργαζομένων, με καταστολή απέναντι στο εργατικό κίνημα κατόπιν εντολής της μεγαλοεργοδοσίας. Είναι μόνο τα προμηνύματα του νέου συνδικαλιστικού νόμου που έρχεται.

Πρώτη φορά το άνοιγμα ενός νέου καταστήματος σε μια πόλη πλαισιώνεται με τόσες αστυνομικές δυνάμεις και συλλήψεις.

Να μη δώσει κανένας συγχωροχάρτι σε έναν εργοδότη και μια επιχείρηση που αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους σαν προϊόντα με ημερομηνία λήξης, που καλεί τα ΜΑΤ για να χτυπήσει τους εργαζόμενους, τις οικογένειες τους και τα σωματεία.

Έχουν ευθύνες και ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας των ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ, κ. Ράμμος και ο διευθυντής του καταστήματος Ιωαννίνων κ. Κίτσιος που υπέβαλλε τις μηνύσεις. Τα ταξικά σωματεία δεν φοβίζονται έτσι εύκολα. Αυτοί πρέπει να φοβούνται τη δύναμη των σωματείων!

Να τηρηθούν τώρα οι δεσμεύσεις που έδωσαν δημόσια για το άνοιγμα του καταστήματος! Να μπουν για δουλειά και οι 14 εργαζόμενες/οι.

Να επαναπροσληφθούν οι παλιοί εργαζόμενοι, χωρίς καμία απόλυση των νέων εργαζόμενων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *