Ο σιωπηλός κ. αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας

  Μια οφειλόμενη απάντηση του αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας

Του ΝΙΚΟΥ ΓΑΖΗ

Ο αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας  κ. Θεόδωρος Χαλικιάς δεν είναι κάποιος απλός συμπολίτης μας αλλά  ο πρώτος πολίτης αυτού του Νομού, κάτι που το γνωρίζει κι ο ίδιος καλά βέβαια, αφού το διεκδίκησε  και έκτοτε το απολαμβάνει, αν κρίνουμε από εκείνο τον ιστορικό δημόσιο καυγά που προκάλεσε με τον βουλευτή στην Μητρόπολη, για την πρωτοκαθεδρία στις εκδηλώσεις για τις εθνικές μας εορτές.

Όπως συμβαίνει με όλους τους μεγαλόσχημους αιρετούς άρχοντες όμως, υπόκειται κι αυτός στην διαρκή παρατήρηση και κριτική τόσο των Μ.Μ.Ε. όσο και των απλών ανθρώπων, αφού κάθε ενέργεια και συμπεριφορά των αιρετών αρχόντων μας, εκτός του αυξημένου ενδιαφέροντος που εκ θέσεως παρουσιάζουν, συχνά αποτελούν και σημείο αναφοράς ή ακόμα και μίμησης για μας τους απλούς πολίτες.

Τούτων δοθέντων δεν είναι σπάνιες οι περιπτώσεις που ένας επώνυμος οφείλει να δικαιολογήσει κάποιες επιλογές ή ενέργειές του, υποχρέωση που δεν θα είχε αν ήταν απλός πολίτης. Μια τέτοια υποχρέωση θεωρούμε πως έχει ο κ. αντιπεριφερειάρχης, προκειμένου να εξηγήσει στους ψηφοφόρους του αλλά και στην κοινωνία της Λευκάδας γενικότερα, τους λόγους που τον ώθησαν να συμμετάσχει στην «φεης-μπουκική» ομάδα «Δίπλα στον Θανάση Καραγιάννη».

Για όσους τυχόν δεν το γνωρίζουν θα πρέπει να πούμε πως ο γιατρός του Νοσοκομείου Λευκάδας κ. Θανάσης Καραγιάννης με απόφαση του Διοικητή του ιδρύματος αρχικά και άλλων θεσμικών αρμοδίων στην συνέχεια, έχει τεθεί σε καθεστώς αναστολής καθηκόντων για ένα έτος, προκειμένου να διερευνηθεί η φερόμενη εμπλοκή του στο σκάνδαλο των επιθεμάτων. Η ομάδα λοιπόν «Δίπλα στο Θανάση Καραγιάννη» στο φέης μπουκ, συστάθηκε από την σύζυγο του εν λόγω γιατρού, η οποία είναι και η μόνη διαχειρίστριά της, με προφανή σκοπό να τον βοηθήσει σ΄ αυτή του την περιπέτεια.

Έτσι αρκετές εκατοντάδες συμπολιτών μας βρέθηκαν σε πολύ σύντομο χρόνο σαν μέλη σ΄ αυτήν την ομάδα, με την διαφορά ότι δεν εγγράφονταν εκεί με δική τους πρωτοβουλία, αλλά επειδή τους έγραφαν κάποιοι άλλοι! Οι περισσότεροι δε από όσους ρωτήθηκαν  κατά την διενέργεια του σχετικού ρεπορτάζ, δήλωσαν είτε απόλυτη άγνοια, είτε την ξεκάθαρη αντίθεσή τους μ΄ αυτή την ακούσια εμπλοκή τους. Μερικοί μάλιστα αντέδρασαν έμπρακτα και διαγράφηκαν, άσχετα αν μερικές μέρες αργότερα κάποιοι απ΄ αυτούς ξαναβρέθηκαν να έχουν ξανα-προστεθεί στην ομάδα, από διαφορετικό μέλος της όμως αυτή τη φορά!…

Απ΄ ότι μας είναι γνωστό μέχρι σήμερα, ούτε η διαχειρίστρια ούτε κανένα απ΄ τα μέλη της συγκεκριμένης ομάδας μπήκε στον κόπο να μας εξηγήσει τι ακριβώς επιδιώκουν και ποιον ακριβώς τρόπο δράσης έχουν επιλέξει στην συμπαράταξή τους με τον γιατρό. Απλά βλέπουμε τα πιο ενεργά και  «δυναμικά» μέλη της ομάδας – που δείχνουν να αποτελούν έναν μικρό πυρήνα περίπου των είκοσι ατόμων- είτε να εκθειάζουν την ικανότητα και την προθυμία του γιατρού, διηγούμενοι κάποιο δικό τους υποτιθέμενο περιστατικό ασθένειας, είτε να καταφέρονται, όχι πάντα ευγενικά είναι η αλήθεια, κατά παντός έχει αντίθετη άποψη απ΄ την δική τους και θεωρεί πως πρέπει να εφαρμοστεί η νομιμότητα και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η διερεύνηση του σκανδάλου, όπως έχει δρομολογηθεί. Η δε μόνιμη επωδός τους είναι να γυρίσει άμεσα ο γιατρός στο Νοσοκομείο, χωρίς όμως να μας λένε με ποιον (νόμιμο) τρόπο είναι δυνατόν να συμβεί αυτό!

Ο  αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας κ. Θεόδωρος Χαλικιάς λοιπόν, εμφανίζεται εγγεγραμμένος σαν «ιδρυτικό» (χρονικά)  μέλος της συγκεκριμένης ομάδας, (μαζί με άλλους, λιγότερο επωνύμους απ΄ αυτόν), απ΄ το ξεκίνημά της στις 5 Σεπτεμβρίου 2017, με την διευκρίνιση πως προστέθηκε εκεί από την ίδια τη δημοσιογράφο-σύζυγο του γιατρού και διαχειρίστρια της ομάδας.

Επειδή λοιπόν η παρουσία κάποιων επωνύμων αιρετών σε μια ομάδα με θολές προθέσεις και σκοπούς, είναι εξαιρετικά  ενδιαφέρον θέμα που δημιουργεί ερωτηματικά, τους καλέσαμε με δημοσίευμά μας ονομαστικά να μας εξηγήσουν τι ακριβώς συμβαίνει. Οι δυο απ΄ τους τρεις συνολικά αιρετούς της Αυτοδιοίκησης που περιλαμβάνονταν στην «Ομάδα» και τους ρωτήσαμε, ο κ. Βασίλης Αραβανής επικεφαλής δημοτικής παράταξης και ο κ. Σπύρος Πολίτης εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Αθλητισμού και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, προς τιμήν τους, μας απάντησαν άμεσα και μας δήλωσαν απερίφραστα πως δεν γνώριζαν για την παρουσία τους στην ομάδα κι ότι κανείς δεν τους ρώτησε για να τους βάλει εκεί. Ο κ. Θεόδωρος Χαλικιάς, αντίθετα, ουδέποτε μέχρι σήμερα (19-10-17) μας απάντησε και συνεχίζει να φιγουράρει στην Ομάδα, όπως βέβαια έχει το δικαίωμα…

Με δεδομένους τους γνωστούς «ειδικούς δεσμούς» του κ. αντιπεριφερειάρχη με την δημοσιογράφο-διαχειρίστρια της Ομάδας και σύζυγο του γιατρού, που τον έχουν εκθέσει ξανά στο παρελθόν, (όταν με ανακοίνωσή του είχε σπεύσει ανεπίτρεπτα να κρίνει απόφαση της Δικαιοσύνης που ήταν καταδικαστική σε βάρος της), επανερχόμαστε να τον ρωτήσουμε γι αυτό που σταθερά αποφεύγουν  να διευκρινίσουν οι «εκφραστές» της Ομάδας: Ποιοι ακριβώς είναι οι σκοποί της συγκεκριμένης Ομάδας στην οποία σταθερά ανήκετε κ. Χαλικιά;  Συμμερίζεστε την άποψη που εκφέρουν κάποιοι απ΄ αυτούς, πως πρόκειται για πολιτική δίωξη του γιατρού; Ή μήπως συμμερίζεστε την άποψη, πως επειδή ο συγκεκριμένος «είναι καλός γιατρός» θα πρέπει να σταματήσει η διαδικασία έρευνας του σκανδάλου και να γυρίσει αμέσως στο Νοσοκομείο; Και ποιον τρόπο θεωρείτε εσείς κατάλληλο για να παρακαμφθεί η νομιμότητα και να συμβεί αυτό κ. αντιπεριφερειάρχη; Το κουκούλωμα;

Η επίμονη σιωπή του κ. Χαλικιά είναι βέβαιο πως τον εκθέτει. Όπως τον εκθέτουν και οι προνομιακές  σχέσεις του που έχουν καταγραφεί με συγκεκριμένους δημοσιογράφους και με συγκεκριμένα τοπικά ΜΜΕ, για τα οποία όμως θα μιλήσουμε πιο εμπεριστατωμένα σε άλλο ξεχωριστό άρθρο μας. Και όπως τον εκθέτει επίσης η επιμονή του να χρησιμοποιεί το υπηρεσιακό αυτοκίνητο της ΠΕ Ενότητας σαν προσωπικό του Ι.Χ. αυτοκίνητο…

Ας μην ξεχνάμε πως έχει συμπληρώσει ήδη τριετία στη θέση του αντιπεριφερειάρχη, χρόνο ικανό κατά την ταπεινή μας άποψη για  να συνειδητοποιήσει επιτέλους τον ρόλο, τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις του. Όπως επίσης να μάθει και τις κακοτοπιές (ώστε να τις αποφεύγει…)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *