Τι εστί πολιτικός; (άρθρο της Νεφέλης Μελίνας)

Τι εστί πολιτικός

της Νεφέλης Μελίνας

Στο λεξικό γράφει:”Ο πολιτικός είναι αυτός που ασχολείται με την πολιτική. Στις δυτικές Δημοκρατίες ο όρος περιορίζεται σε αυτούς που κατέχουν κάποια θέση στη Δημόσια Διοίκηση και έχουν εκλεγεί για το σκοπό αυτό μέσα από τη διαδικασία των εκλογών. Πέντε τέτοιου είδους θέσεις (ρόλοι) είναι ο Δήμαρχος, ο Βουλευτής, ο Υπουργός, ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.”
Ας αναλύσουμε αυτή τη λέξη όπως πραγματικά ανταποκρίνεται στην ελληνική κοινωνία του 2017.
Πολιτικός είναι εκείνος που αποφασίζει εκεί που δεν έχει τίποτα άλλο να κάνει οτι έχει καθήκον να υπηρετήσει την πατρίδα του(το ιδανικό θα ήταν ανιδιοτελώς αλλά ΄ντάξει ας το παρακάμψουμε για την ώρα) και να υποστηρίξει το κοινό καλό για τους συμπατριώτες του.
Αφού έχει περάσει στις περισσότερες των περιπτώσεων από τα πιο φημισμένα πανεπιστήμια και έχοντας ρουφήξει όλη τη γνώση του κόσμου, θεωρεί ικανό τον εαυτό του να εφαρμόσει τα όνειρα και τους οραματισμούς του για την πρόοδο και εξέλιξη του τόπου του.
Και επειδή ο ανταγωνισμός είναι σκληρός λίγο πριν την τιμημένη ψήφο θυμάται και την κουτσή Μαρία, και σαν χεσμένη κότα μας επισκέφτεται μας χτυπά στην πλάτη φιλικά και με το αστραφτερό του χαμόγελο μας λέει περήφανα” εγώ είμαι εδώ για σας! Ας προχωρήσουμε μαζί.”
Και προχωράμε…
Αλλά κάτι έχει αυτή η πολυπόθητη καρέκλα και μόλις κάτσει παθαίνει αμνησία και αλλάζει πορεία αφήνοντας μας μόνους στο δρόμο που μας προσκάλεσε.
Και εκεί πίσω από το γραφείο του, που πια έχει γίνει το απόρθητο φρούριο του, μας κοιτάζει με την άκρη του ματιού του και μας λέει αλαζονικά “ποιοί είσαστε εσείς;”
Εμείς είμαστε τα πρόβατα που σε ακολουθούμε στη σφαγή που μας οδηγείς. Που σου δίνουμε την εξουσία και την μεταχειρίζεσαι σαν άλλος Βοναπάρτης. Που δεν έχουμε καταλάβει ότι “εμείς είμαστε εσύ” και έχουμε τη δύναμη να δημιουργήσουμε ή να καταστρέψουμε την ύπαρξη μας.
Όταν το καταλάβουμε θα το καταλάβεις και εσύ και άντε να σε σώσει το καλάμι που καβαλάς.
Όταν…
Ως τότε χόρτασε την επιτυχία σου που μας ταΐζεις κουτόχορτο και διασκέδαζε με την ηλιθιομάρα μας, το αξίζουμε!
Χαλάλι σου φίλτατε πολιτικέ. Έλληνα πατριώτη και ανθρωπιστή!

Υποκλινόμαστε.
Ο λαός σου

******

(Σημείωση Σύνταξης: Το παραπάνω άρθρο της Νεφέλης Μελίνας έρχεται σαν σχολιασμός της απάντησης που είχε απ΄ τον δήμαρχο, σχετικά με ερώτημά της για τα φανάρια που τοποθετήθηκαν στον δρόμο του Καλαμιτσίου και δεν λειτουργούν, την οποία και παραθέτουμε στην συνέχεια:

Μ.Ν: “Αυτη την απαντηση εδωσε ο δημαρχος μιμουμενος τον ποντιο πιλατο…”:

“Τα φανάρια έχουν τοποθετηθεί από την Περιφέρεια (σ’ αυτή πάει και το ευχαριστώ), η οποία έχει την αρμοδιότητα για τους επαρχιακούς δρόμους (το ίδιο ισχύει και για τις σημάνσεις). Κατά τη γνώμη μου βοηθούν, εάν φυσικά λειτουργούν σωστά. Είναι προφανές ότι η οριστική λύση στο πρόβλημα είναι η κατασκευή παράκαμψης. Όλες οι άλλες λύσεις είναι μπαλώματα. Από όσο γνωρίζω, η Περιφέρεια, με την οποία συζητούμε για το πρόβλημα, προσπαθεί να βρει τους πόρους για την υλοποίηση του έργου.

Καλό απόγευμα.”

(Υ. Γ. του ΦΟΡΤΣΑ: Αν δεν λαθεύουμε, οι οδικές σημάνσεις και ρυθμίσεις γενικότερα εντός των οικισμών (και του πολεοδομικού σχεδίου) είναι αρμοδιότητα και ευθύνη του Δήμου. Που με απλά λόγια σημαίνει πως ανεξάρτητα ποιος τοποθέτησε τα φανάρια στο Καλαμίτσι, η ευθύνη ύπαρξης και λειτουργίας τους βαραίνει αποκλειστικά τον Δήμο, έστω κι αν τοποθετήθηκαν απ΄ την Περιφέρεια…)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *