Οι “αναταράξεις” μας προκάλεσαν ταραχή στο Δημοτικό Συμβούλιο

 

του ΝΙΚΟΥ ΓΑΖΗ

Οι αναταράξεις που γράφαμε σε προηγούμενο άρθρο μας πως προκλήθηκαν απ΄ την παραίτηση του βουλευτή (από δημοτικός σύμβουλος), μεταφέρθηκαν και στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου  και αύξησαν την ταραχή που είχε προκαλέσει στον επικεφαλή της Νεοδημοκρατικής παράταξης κ. Βασίλη Αραβανή η τοποθέτηση της κας Μαριάνας Καρφάκη για την παραίτηση του βουλευτή και για την απουσία της αντικαταστάτριάς του! Για να είμαστε όμως ακριβοδίκαιοι ας δούμε τι ακριβώς είπε γι αυτό -περίπου σε κατάσταση σύγχυσης- ο επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί για την Λευκάδα μας»:

«Κάπου διάβασα σ΄ ένα πρωτοσέλιδο για αναταράξεις και τα λοιπά. Δηλαδή αναταράξεις απ΄ την παραίτηση του κ. Καββαδά; Γιατί υπάρχει τόσος θόρυβος, δεν κατάλαβα. Αναταράξεις γίνονται στην θάλασσα, γίνονται στη γη από σεισμούς, γίνονται στον αέρα στ΄ αεροπλάνα. Αναταράξεις που συνέβησαν; Απ΄ την παραίτηση ενός δημοτικού συμβούλου του κ. Καββαδά;

Το λέω γιατί όσοι χειρίζεστε τα μέσα ενημέρωσης έχετε και κάποιες υποχρεώσεις. Ή λέτε για την παράταξη, άλλοι μου το είπανε, δημιούργημα προσωπικών σκοπιμοτήτων και αντιπαραθέσεων μιλώντας για την παράταξη.

Ήθελα να παρακαλέσω, εγώ αυτά τα ξεπερνάω, δεν θέλω ν΄ ασχοληθώ, απεναντίας η παράταξή μας είναι σταθερά αντίθετη και θα αγωνιστούμε γι αυτό, οι προσωπικές και διαπροσωπικές σχέσεις, καλές, κακές, συμπάθειες, αντιπάθειες να μένουν έξω απ΄ αυτή την αίθουσα κι αυτό απ΄ όπου κι αν προέρχονται…»

Είναι φανερό πως οι «αναταράξεις» κι η αγανάκτηση του αιρετού προέρχονται ξεκάθαρα από το άρθρο μας «Οι αναταράξεις μιας προσυμφωνημένης παραίτησης». Συνεπώς είμαστε υποχρεωμένοι να του απαντήσουμε, παρά την προσωπική εκτίμηση που του έχουμε. Και ξεκινώντας απ΄ το τέλος της τοποθέτησής του, θα του πούμε, πως ασφαλώς και είναι δικαίωμά του να μην παραδέχεται αυτό που ο κόσμος της Λευκάδας «τόχει τούμπανο», ότι δηλαδή ο συνδυασμός του ήταν περισσότερο αποτέλεσμα προσωπικών σκοπιμοτήτων και αντιπαραθέσεων παρά εκπρόσωπος μιας πολιτικής παράταξης. Κι αυτό κατά κάποιο τρόπο επιβεβαιώνεται από δυο πράγματα: Πρώτον απ΄ την πρωτόγνωρα χαμηλή θέση που πήρε στις δημοτικές εκλογές, παρά την μεγάλη ενίσχυση που δέχτηκε από τους Πασοκογενείς υποψηφίους συμβούλους του, όσο κι απ΄ την εικόνα του σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο  και κυρίως για τα πρόσωπα που (υποτίθεται πως) εκπροσωπούν σ΄ αυτό τους Νεοδημοκράτες της Λευκάδας!

Για την περίπτωση λοιπόν που ο ίδιος δεν το έχει αντιληφθεί, τον διαβεβαιώνουμε ότι αυτή ακριβώς η εκπροσώπηση είναι που έχει ανεβάσει στα κεραμίδια πλήθος ψηφοφόρων του βουλευτή κ. Καββαδά, κάποιοι εκ των οποίων είναι κομματικοί της παράταξής του και κάποιοι άλλοι που είναι απλά περιστασιακοί προσωπικοί ψηφοφόροι του.  Όλοι τους όμως είναι σφόδρα αγανακτισμένοι εναντίον του, γιατί δεν τήρησε την υπόσχεση που του ζητήθηκε πριν τις εκλογές και τους έδωσε, ότι εάν εκλεγεί δεν θα παραιτηθεί από δημοτικός σύμβουλος, αφού στις εθνικές εκλογές του Σεπτέμβρη  (όταν τους το υποσχέθηκε), ήταν ξεκάθαρο ποια θα τον αντικαθιστούσε στο Δημοτικό Συμβούλιο σε περίπτωση παραίτησης. Τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο επ΄ αυτού…

Η υπαναχώρηση όμως απ΄ τις σαφείς αυτές δεσμεύσεις του και η παραίτηση του βουλευτή απ΄ το Δημοτικό Συμβούλιο, για τους παροικούντες στην (πολιτική) Ιερουσαλήμ ήταν απολύτως αναμενόμενο πως θα προκαλέσει τις αναταράξεις που προκάλεσε.  Κι αυτές ακριβώς τις αναταράξεις καταγράψαμε και όπως είχαμε καθήκον δημοσιεύσαμε, χωρίς βέβαια να χρειαζόμαστε γι αυτό την άδεια του κ. Αραβανή.

Ανεξάρτητα όμως απ΄ αυτά, ο κ. Αραβανής  μας είχε συνηθίσει σε μια σοβαρή προσωπική παρουσία στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Θα ευχόμαστε να την συνεχίσει, γιατί θα ήταν  κρίμα να «κολλήσει» κι αυτός απ΄ την «ασθένεια» της  δημοτικής Αρχής, να χαρακτηρίζει δηλαδή την κριτική καλοπροαίρετη ή κακοπροαίρετη ανάλογα με το αν είναι ευχάριστη ή δυσάρεστη για τον ίδιο. Και προπαντός να μην ξεχνά πως ποτέ δεν φταίει το θερμόμετρο επειδή δείχνει τον πυρετό μας και να επικεντρώνεται στις αιτίες που τον προκαλούν…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *