Αυτή η κυβέρνηση νοσεί από βαριά αντιαυτοδιοικητική αλλεργία

Εν μέσω εύηχων εξαγγελιών περί Αποκέντρωσης και ενώ προαναγγέλλεται άμεση περάτωση του, κατά φαντασίαν, πλέον οργανωμένου και φιλόδοξου μεταρρυθμιστικού εγχειρήματος (από το οποίο δις κατηγορηθήκαμε ότι ακατανόητα και άστοχα απέχουμε), η Αυτοδιοίκηση και ιδίως οι Δήμοι, εξελίσσονται σε πεδίο βολής των πλέον ακατάληπτων κρατικών ορέξεων.

Ακόμη και αυτές τις μέρες, σειρά νομοθετικών παρεμβάσεων συνεχίζουν να στήνουν κομμάτι-κομμάτι ένα επικίνδυνο παζλ μονομερούς παρεμβατισμού και κεντρικού ελέγχου.

–       Στο ν/σ του Υπουργείου Οικονομίας περί ΥΠΑΙΘΡΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ, που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε ταχεία δημόσια διαβούλευση, ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΗΣ Τ.Α. ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΠΙΟΝΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ, με τα οποία η Κυβέρνηση παίζει μετακινώντας τα προς διάφορες κατευθύνσεις ανάλογα με τις ορέξεις της.

Πώς προέκυψε ότι το ύψος του ημερήσιου τέλους λαϊκών σε όλη τη Χώρα θα αποφασίζεται από τον Β’ βαθμό και όχι από τους Δήμους;

Πώς τεκμηριώνεται ο επιμερισμός του τέλους μεταξύ Περιφερειών-Δήμων, αγνοώντας πλήρως την απόφαση της Κ.Ε.Δ.Ε.;

Γιατί η ίδρυση-κατάργηση λαϊκής αγοράς σε ολόκληρη την Ελλάδα θα αποφασίζεται από τα Περιφερειακά Συμβούλια και όχι από τα Δημοτικά;

Πού συνταγματικά μπορεί να φθάσει η δια νόμου επιμέτρηση μορίων και κριτηρίων στην άσκηση αυτοδιοικητικών αδειοδοτικών αρμοδιοτήτων και αποφάσεων;

–       Στο ν/σ του Υπουργείου Παιδείας που ψηφίζεται στη Βουλή, η Κυβέρνηση –με τη διαδικασία του κατεπείγοντος– ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ.   Καταργεί αρμοδιότητα των Περιφερειών που προβλέπει ο Καλλικράτης και συγκεκριμένα την περ.7 της παρ.Η του αρ.186 του ν.3852/2010 για την έγκριση των σχολικών εκδρομών στο εσωτερικό και στο εξωτερικό και τη μεταφέρουν ως αποκλειστική αρμοδιότητα στο Υπουργείο Παιδείας. Προφανώς γιατί θεωρούν ότι έχουν λύσει όλα τα κρίσιμα θέματα της παιδείας και τώρα πρέπει να οργανώνουν και τις σχολικές εκδρομές….

Τα προαναφερόμενα είναι μόνον κάποια παραδείγματα κυβερνητικών συμπτωμάτων ΠΑΡΕΜΒΑΤΙΣΜΟΥ και ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΥ στις πλάτες της Τ.Α., που ως Αυτοδιοικητικό Κίνημα διαρκώς στηλιτεύουμε, γιατί σύμφωνα με τη διοικητική επιστήμη και την κοινή ευρωπαϊκή λογική είναι πράγματι πρωτοφανή και παντελώς ανεξήγητα.  Όπως πράξαμε για :

–       τις μεθοδεύσεις υφαρπαγής της αυτοδιοικητικής αρμοδιότητας περί αιγιαλού

–       το ν. 4440/2016, με το νέο σύστημα κινητικότητας, τη συγκεντρωτική Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας, την απόλυτη αδιαφορία για την επιβίωση των Δήμων-φορέων προέλευσης

–       το ν.4445/2016 που υποβαθμίζει τον Α’ βαθμό Τ.Α. στο νέο σχήμα Εθνικού Μηχανισμού πολιτικών κοινωνικής ένταξης και συνοχής.  Το συνεχή καταιγισμό τροπολογιών κοινωνικών αρμοδιοτήτων προς κεντρική πολιτική εκμετάλλευση των προσδοκιών φτωχοποιημένων συμπολιτών μας. Συνεχώς με μετακύλιση διαχειριστικών ευθυνών στο Δήμο–υπηρέτη-εκτελεστή των ανοργάνωτων και φαντασιωσικών κυβερνητικών επιταγών.

–       το ν.4442/2016 με τη διαλυτική κυβερνητική παρέμβαση στην αδειοδότηση και λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

–       τη νομοθετική παρέμβαση περί πολεοδομικού σχεδιασμού, με το υπερ-συγκεντρωτικό  Παρατηρητήριο Δομημένου Περιβάλλοντος και τα κρατικά παρακλάδια του ανά την Ελλάδα.

Τα παραδείγματα ενδεικτικά. Όλα συμπτώματα της ίδιας ασθένειας. Πάσχουν από αλλεργία στην Αποκέντρωση.  Με μόνο τους στόχο την ενίσχυση και περιχαράκωση του νεοσυγκεντρωτισμού, που τον χρυσοπληρώνουν από το υστέρημα των πολιτών, ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΣΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΘΕΣΜΙΚΑ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ.

Ως Αυτοδιοίκηση ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ – θεσμικά με σχέδιο, τεκμηρίωση, επιχειρήματα και δράσεις να στηρίζουμε την πατρίδα μας και την κοινωνία, αποτελώντας το ΑΝΑΧΩΜΑ στο καταστροφικό αυτό καραβάνι, έως ότου χαθεί στην έρημο της ανυπόστατης πολιτικής και της ιστορίας .

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΙΜΗΣΗΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ  

ΜΕΛΟΣ  Δ.Σ. Κ.Ε.Δ.Ε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *