Η Σεβαστή Ρεκατσίνα Κωνσταντινίδη για την κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Καρυάς

%cf%83%ce%b5%ce%b2%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b7-%cf%81%ce%b5%ce%ba%ce%b1%cf%84%cf%83%ce%b9%ce%bd%ce%b1

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) της Λευκάδας που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 03 Οκτωβρίου 2016 ο δήμαρχος Λευκάδας κ. Δρακονταειδής ενημέρωσε το σώμα ότι το νέο Προεδρικό Διάταγμα (Π.Δ.) για την αναδιάταξη, αναδιοργάνωση, σύσταση και λειτουργία των Περιφερειακών υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας που οδεύει για υπογραφή, μετά από τροποποιήσεις που επήλθαν στο αρχικό κείμενο, προβλέπει τελικά την κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος (Α.Τ.)  της Καρυάς και την διατήρηση του Α.Τ. Βασιλικής καθώς για το δεύτερο έγινε αποδεκτό το αίτημα της Δημοτικής Αρχής για μη κατάργησή του.

Αναφερόμενος στο θέμα ο αντιδήμαρχος κ. Ευστάθιος Βλάχος (στην προαναφερόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. Λευκάδας) κατήγγειλε την κυβέρνηση γιατί επιλέγει να καταργήσει μια περιφερειακή υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας όπως το Α.Τ. Καρυάς μετά από παρέμβαση, όπως είπε χαρακτηριστικά, που υπήρξε υπέρ της διατήρησης του Α.Τ. Βασιλικής και σε βάρος του Α.Τ. της Καρυάς.

Υιοθετούμε την καταγγελία του κ. Βλάχου, καθώς με την ιδιότητα του αντιδημάρχου έχει τη δυνατότητα να γνωρίζει από “μέσα” τις ενέργειες, το παρασκήνιο των ενεργειών αλλά και τις όποιες παρεμβάσεις σχετικά με το θέμα.

Επιχαίρουμε για τη διατήρηση του Α.Τ. Βασιλικής και συγχρόνως γνωστοποιούμε με το παρόν στο βουλευτή του νομού μας κ. Αθανάσιο Καββαδά (που απουσίαζε από την συνεδρίαση της 03/10/2016 του Δ.Σ.) την εξέλιξη. Σαν Λευκαδίτες και σαν Καρσάνοι αναμένουμε ότι θα δραστηριοποιηθεί, ενημερώνοντας και αναζητώντας τη βοήθεια και συνδρομή πρώην και νυν βουλευτών και προσώπων που έλκουν την καταγωγή τους από το νησί μας, προκειμένου από κοινού να επιδιώξουν τη διατήρηση και του Α.Τ. Καρυάς.

Καλούμε τις Ν.Ε. των πολιτικών κομμάτων της Λευκάδας, τις δημοτικές παρατάξεις του Δ.Σ. Λευκάδας και την δημοτική και περιφερειακή αρχή της Λευκάδας να πράξουν το ίδιο, συντασσόμενοι με το δίκαιο αίτημα της διατήρησης του Α.Τ. Καρυάς που είναι ουσιαστικά το Α.Τ. της ορεινής και ημιορεινής Λευκάδας καθώς, έστω και με την για χρόνια υποβάθμιση και υποστελέχωσή του, αστυνομεύει και παρέχει αίσθημα ασφάλειας σε μειονεκτικές και απομακρυσμένες περιοχές του νησιού μας όπως είναι η Εγκλουβή, η Καρυά, οι Πηγαδησάνοι, η Εξάνθεια, το Πινακοχώρι, τα Λαζαράτα, ο Κάβαλος, το Σπανοχώρι κ.λ.π.

Από την πλευρά μας καλούμε την κυβέρνηση, που επικαλείται την διαφάνεια των ενεργειών της, την μη αποδοχή παρεμβάσεων στις αποφάσεις και ενέργειές της, ίση μεταχείριση και αποκατάσταση του περί δικαίου αισθήματος των Λευκαδίων.  Οφείλει και πρέπει να αποδείξει στην πράξη ότι δεν τα επικαλείται απλά αλλά και τα υπηρετεί.

Η απόδειξη είναι μια, να συμπεριλάβει στο προς υπογραφή Π.Δ. και την συνέχιση λειτουργίας του Α.Τ. Καρυάς.-

 

Λευκάδα 06/10/2016

Σεβαστή Κωνσταντινίδη – Ρεκατσίνα

πρώην δήμαρχος Καρυάς

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *