Τι συμβαίνει τελικά με την συναυλία που είναι συνδιοργανωτής το Πνευματικό Κέντρο?

3 αρχ. πκ

Πολύ θολό ήταν (αλλά και παραμένει) το τοπίο γύρω απ΄την σημερινή συναυλία στο Ανοιχτό Θέατρο με τους Πορτοκάλογλου – Αρβανιτάκη, συνδιοργανωτής της οποίας είναι το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας.

Πρόκειται για μια συνδιοργάνωση που ξεκίνησε στραβά, βάζοντας “φωτιά” και στο Δημοτικό Συμβούλιο μάλιστα, όταν αποκαλύφθηκε πως η συμφωνία ήταν μεταξύ του Δημάρχου προσωπικά και των συνδιοργανωτών (που είναι τοπικό ΜΜΕ), ερήμην του Διοικητικού Συμβουλίου του Π.Κ. (το οποίο εκκλήθη εκ των υστέρων να την νομιμοποιήσει) και της οποίας οι όροι όχι μόνο ουδέποτε ανακοινώθηκαν από πλευράς Π.Κ. αλλά και ουδέποτε έγιναν γνωστοί με σαφήνεια από καμιά πλευρά!

Και κατά το μέρος μεν που η αδιαφάνεια αυτή αφορά τους ιδιώτες συνδιοργανωτές  μας αφήνει απολύτως αδιάφορους, κατά το μέρος όμως που αυτή αφορά το Πνευματικό Κέντρο μας αφορά και μάλιστα πολύ, όπως άλλωστε αφορά και όλους τους πολίτες της Λευκάδας.

Το μόνο λοιπόν που είχε πει τότε ο δήμαρχος, ήταν πως από κάθε εισιτήριο της συναυλίας μισό ευρώ θα δοθεί στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου.

1 πκ

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα απ΄την αρχή: Πριν ακόμα ενημερωθεί καν το Δ.Σ. του Π.Κ. για την συνδιοργάνωση οι ιδιώτες συνδιοργανωτές δημοσίευσαν την παραπάνω αφίσα-διαφήμιση, που άλλωστε ήταν κι η αιτία να γίνει γνωστή η συνδιοργάνωση. Αυτό που με σαφήνεια προκύπτει απ΄αυτήν λοιπόν, είναι πως οι ιδιώτες και το Πνευματικό Κέντρο συνδιοργανώνουν την συγκεκριμένη συναυλία η οποία γίνεται (αποκλειστικά) “για το κοινωνικό παντοπωλείο“!

2.Π.Κ.

Μετά από κάποιο διάστημα κι αφού η συμφωνία είχε χαρακτηριστεί από πολλούς “σκάνδαλο”, δημοσιοποιήθηκε (προφανώς απ΄τους ιδιώτες συνδιοργανωτές) η νέα αφίσα της παραπάνω φωτογραφίας, απ΄την οποία το μεν κοινωνικό παντοπωλείο έλλειπε εντελώς, το δε πνευματικό Κέντρο μίκρυνε και μετακόμισε πάνω απ΄την φίρμα των συνδιοργανωτών, με τρόπο που δύσκολα γίνεται αντιληπτό! Τι σήμαιναν αυτές οι αλλαγές και γιατί έγιναν; Κανένας δεν μπήκε στον κόπο να μας πεί, παρότι ρωτήσαμε…

4 ΓΙΑΝΤΟΑΦ- ΙΣΑ 2

Πρόσφατα είδαμε να κοσμούν την πόλη μας πολλές τεράστιες γιγαντοαφίσες, σαν αυτή της φωτογραφίας, πολύ αμφίβολης αισθητικής είναι η αλήθεια, οι οποίες παραβιάζοντας σαφώς τον νόμο αλλά και τον κανονισμό του δήμου περί αφισοκόλησης, θύμιζαν πανί μεσαιωνικού ιστιοφόρου και που όμοιές τους ο γράφων τουλάχιστον δεν είχε ξαναδεί στο νησί μας!

Και σ΄αυτές λοιπόν από πλευράς πληροφοριών η κατάσταση είναι περίπου η ίδια με τις προηγούμενη: Απλά η “φίρμα” του Πνευματικού Κέντρου εδώ, εξίσου δυσδιάκριτη με πριν, μετακόμισε απ΄το κάτω μέρος της φωτογραφίας με τους καλλιτέχνες στο πάνω άκρα δεξιό περιθώριο…

Χθες (Παρασκευή 12-8-2016) ο δήμαρχος στο Δημοτικό Συμβούλιο, είπε -αν το άκουσα καλά- ότι θα ζητήσει απ΄τους ιδιώτες συνδιοργανωτές ν΄ αλλάξει ο ωφελούμενος της συναυλίας και το μισό ευρώ ανά εισιτήριο αντί για το Κοινωνικό Παντοπωλείο, να πάει στους πυρόπληκτους της πρόσφατης πυρκαγιάς! Δηλαδή πάλι “δημοκρατικά” και πάλι ερήμην του Διοικητικού Συμβουλίου του Π.Κ. πήρε την σχετική απόφαση ο αιρετός, αν το καταλάβατε…

Να υποθέσουμε πως το χειρίστηκε σαν επείγον, γιατί δεν πάνε καλά οι προπωλήσεις;

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *