Ράδιο Καρυά

Σε Δημοτικό Συμβούλιο τον Μάρτιο 2015 ο Δημοτικός Σύμβουλος Ηλίας Κοντογεώργης είχε θέσει ερώτημα προς την Δημοτική Αρχή σχετικά με το δημοτικό ραδιόφωνο, “Ράδιο Κάρυα 96,7”. Ο κος Κοντογεώργης ζήτησε τότε να ενημερωθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο για το πως χρηματοδοτείται από τον Δήμο ο σταθμός, για το  καθεστώς και πλαίσιο λειτουργίας του, για το καθεστώς και πλαίσιο απασχόλησης εργαζομένων και το ακριβές κόστος του σταθμού. Σημαντικά στοιχεία. Άλλωστε είναι αυτονόητο ότι το Δημοτικό Συμβούλιο θα πρέπει να είναι ενήμερο!

Ειδικά τώρα που το μιντιακό τοπίο στην Ελλάδα περνάει βαριά κρίση που έχει να κάνει με τις οικονομικές δυσκολίες αλλά και με τη σύμπλευσή του με την πολιτική εξουσία! Επιβάλλεται λοιπόν όσο ποτέ να υπάρχει διαφάνεια στις διαδικασίες, αξιοκρατία, αξιοπιστία και όσον αφορά το δικό μας δημοτικό ραδιόφωνο «Ράδιο Καρυά 96,7»!

Νοικοκύρεμα ή σπατάλες;

Η κακή οργάνωση του Δήμου όπως είχε πει ο Δήμαρχος Λευκάδας οδηγεί στην περιττή σπατάλη. Έτσι καταναλώνονται χρήματα που μπορούσαν να εξοικονομηθούν. Και μόνο για αυτό θα περίμενε κανείς μια άλλη αντιμετώπιση από πλευράς Δημοτικής Αρχής, αλλά δυστυχώς τα γεγονότα άλλη γλώσσα μιλούν. Μπορεί οι καιροί να είναι δύσκολοι, τα προβλήματα πολλά και σίγουρα υπάρχει λίστα προτεραιοτήτων, αλλά και ο σταθμός κοστίζει! και εμείς στηρίζουμε την Δημοτική Αρχή, η οποία από την πρώτη στιγμή τα ήθελε όλα στο φως και όλα στο τραπέζι γι’ αυτό και αναδεικνύουμε το θέμα!

Έτσι ή  θα τον λειτουργήσουμε σωστά λοιπόν, ώστε να αποφέρει κέρδη ή όπως ορίζει η κυβέρνηση και δίνει το «καλό παράδειγμα», ότι δεν μπορούμε να το κάνουμε να δουλέψει, το καταργούμε, το κλείνουμε, το δίνουμε σε άλλα χέρια που μπορούν να το δουλέψουν στην τελική!

Πληρώνουμε ενημερωτικό σταθμό για να παίζει… “καλή μουσική”

Απαντώντας στα ερωτήματα τα οποία έθεσε ο δημοτικός σύμβουλος, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Περδικάρης διαπίστωσε πως ο σταθμός έχει πολλούς πιστούς φίλους λόγω της καλής μουσικής που παίζει! Ανάλογα τα γούστα του καθενός βέβαια. Αν κρίνουμε από την δύσκολη οικονομική κατάσταση, την οποία συχνά πυκνά επικαλείται η Δημοτική Αρχή,

το να διατηρείς έναν σταθμό εδώ και χρόνια σε μη παραγωγική κατάσταση μόνο και μόνο επειδή κατά την άποψη σου παίζει καλή μουσική μόνο ως πολυτέλεια ή και σπατάλη πόρων μπορεί να το εκλάβει κανείς, εκτός και αν κάτι άλλο συμβαίνει εδώ…

Ασφαλώς βέβαια, όλοι γνωρίζουμε πως υπάρχουν αρκετοί άλλοι σταθμοί που έχουν επίσης πολλούς πιστούς φίλους και παίζουν πολύ καλή μουσική, αλλά δεν επιβαρύνουν το πορτοφόλι του Λευκαδίτη φορολογούμενου. Τα έξοδα μόνο και μόνο για να υπάρχει ο σταθμός και να εκπέμπει είναι πολλά και μην ξεχνάμε σε 24 βάση!

Τώρα, το γεγονός πως η άδεια του σταθμού είναι για ενημερωτική και στην πράξη μετατρέπεται σε μουσική, είναι κάτι που παραβλέπει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και η δημοτική αρχή.

Λόγια ραδιοφωνικού «αέρα»

Ορθά ο αντιδήμαρχος  διαπίστωσε πόσο δημοφιλής είναι ο σταθμός και για αυτό το λόγο επιβάλλεται να ζητήσουμε την ορθή λειτουργία του σταθμού! Επίσης είπε ότι υπάρχει μια ιστοσελίδα η οποία απευθύνεται σε ένα ευρύτερο κοινό. Στην συνέχεια βέβαια θα ανακαλύψουμε όλοι μαζί ότι δεν ισχύει ούτε αυτό…

Ο σταθμός σύμφωνα με τα λεγόμενα του κου Περδικάρη μπορεί να ακουστεί παντού διαδικτυακά και κάνει προσπάθειες να μπει και σε ηλεκτρονική πλατφόρμα. Όμως τα πράγματα δεν γίνονται από την μια στιγμή στην άλλη γιατί υπάρχει οικονομικό κόστος. Η θέση της Δημοτικής Αρχής είναι ότι ο σταθμός πρέπει να γίνει σταθμός. Στόχος είναι να παρουσιάσει ο Δήμος μια ολοκληρωμένη πρόταση. Αυτά είπε ο αντιδήμαρχος, δυστυχώς όμως όπως ισχύει και σε πολλά άλλα θέματα, τα  λόγια στην συγκεκριμένη περίπτωση φοβάμαι πως είναι του ραδιοφωνικού αέρα!

Ποιον βολεύει η όλη κατάσταση; Γιατί δεν αξιοποιούνται τα πλεονεκτήματα;

Λαμβάνοντας υπόψη την γενικότερη κατάσταση στην χώρα, τις περικοπές και τα χαράτσια αλλά και τα όσα είχε υποσχεθεί ο Δήμαρχος Λευκάδας προεκλογικά περί προστασίας των πολιτών, αξιοποίησης της Δημοτικής περιουσίας, την ενίσχυση της διαφάνειας και της δημόσιας λογοδοσίας, απορεί πραγματικά κανείς με την στάση που έχει τηρήσει μέχρι σήμερα η Δημοτική Αρχή όσον αφορά τον δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό.

Η Δημοτική Αρχή οφείλει να αναζητήσει τρόπους να αξιοποιεί τα πλεονεκτήματα που έχει ο Δήμος μας και μέσα σε αυτά είναι σίγουρα και ο σταθμός που θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί με ποικίλους τρόπους. Να δημιουργήσει θέσεις εργασίας, να προβάλλει τον Δήμο μας τουριστικά, πολιτιστικά κλπ. Να αποφέρει έσοδα!

Θα μπορούσε για παράδειγμα να μεταδίδει απευθείας τόσο τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και τις δράσεις του Δήμου μας

δεδομένου ότι αυτό πράττει ήδη ένας ιδιωτικός ραδιοφωνικός σταθμός, ώστε να ενημερώνεται και να έχει όφελος όλος ο δήμος Λευκάδας!

Προθυμία για πρόστιμα, δυσθυμία για την αξιοποίηση του σταθμού!

Είναι άκρως αναγκαίο ο Δήμος μέσα στα πλαίσια της αναπτυξιακής στρατηγικής να βρει τρόπους να αυξήσει τα έσοδα και όχι μόνο μέσα από τα πρόστιμα που επιβάλλει μετά χαράς, όπως μαθαίνουμε, στους επιχειρηματίες Λευκαδίτες αποτελώντας πλέον μέγιστο εμπόδιο στο επιχειρείν.

Να πούμε καταρχήν πως στα σχέδια της Δημοτικής Αρχής προεκλογικά ήταν η  αξιοποίηση και ανάπτυξη του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού, ο οποίος μπορεί να λειτουργήσει με οικονομική αυτονομία και να είναι και κερδοφόρος όπως λέγανε!

Λίγο μετά την ανάληψη της εξουσίας άλλαξαν τα πράγματα. Η Δημοτική Αρχή θεώρησε ότι ο σταθμός δεν είναι στις προτεραιότητές της.

Ο μοναδικός γνώστης και για χρόνια δραστήριος στα τοπικά media σύμβουλος της παράταξης Δρακονταειδή Ηλίας Κοντογεώργης αναγκάστηκε να παραιτηθεί απ’ την πλειοψηφία νωρίς νωρίς, χωρίς ν’ αξιοποιηθεί. Η βούληση της δημοτικής αρχής, μέχρι τώρα δεν μας πείθει πως έχει διάθεση να “τρέξει” τον ενημερωτικό σταθμό.

Προφανώς αποφάσισε να συνεχίσουμε να τον πληρώνουμε μόνο και μόνο για να παίζει μουσική για τους πιστούς φίλους!

Παρακαταθήκες…

Αντί να στοχεύσει στην αξιοποίηση μέσω ανοιχτού διαγωνισμού με διαφανείς διαδικασίες, να στελεχωθεί με δημοσιογράφους και εργατικό δυναμικό, ώστε να εξελιχτεί σε μια κερδοφόρα επιχείρηση για το δήμο, συνέχισε να συντηρεί πρόσωπα και καταστάσεις μέσα στο σταθμό όπως τις είχε δρομολογήσει ο προκάτοχος Δήμαρχός του.

Θυμίζει λίγο παρακαταθήκη η όλη ατμόσφαιρα. Όπως άλλωστε συνέβη και με το Πνευματικό Κέντρο…

“Ράδιο Κάρυα 96,7” – Ποιος κάνει κουμάντο;

Ένας σταθμός φάντασμα «αιωρείται» για τον οποίο λίγοι γνωρίζουν το καθεστώς και τους όρους λειτουργίας. Ποιος αποφασίζει για το πρόγραμμα, ποιος ελέγχει τι βγαίνει στον αέρα; Ποιος προφυλάσσει τα συμφέροντα του Δήμου; Ποιος καθορίζει playlist, ποιος κατασκευάζει τα σποτ, τι κόστος έχουν;

Μετά από ένα air check που κάναμε φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο σταθμός δεν έχει καμία σχέση με το ραδιοφωνικό τοπίο, δεν ανταποκρίνεται ούτε στοιχειωδώς στους βασικούς κανόνες λειτουργίας, έχει αφεθεί στο έλεος της όποιας playlist μας πέσει στα χέρια!

Υπάρχουν διαφημίσεις; Έσοδα υπάρχουν; Γιατί όπως ανακαλύψαμε για παράδειγμα πριν πολύ καιρό βέβαια στο radiokaria.caster.fm όπου ακούει κανείς τον σταθμό διαδικτυακά υπήρχε διαφήμιση τοπικής επιχείρησης… Που αφορούσε η καταχώρηση; Γενικώς και αορίστως;

Screenshot 2015-07-28 17.20.36

Άρα, διαφημίσεις υπάρχουν προς όφελος ιδιωτών με έμμεσο τρόπο; Ο Δήμος, μπορεί απλά να πληρώνει…

Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ): «Το «Ράδιο Καρυά 96,7» είναι ο μόνος σταθμός  στην Λευκάδα με ενημερωτικό χαρακτήρα!»

Ήρθαμε σε επικοινωνία και με το ΕΣΡ να μάθουμε τι ισχύει τελικά για τον σταθμό; Πληρεί τις προδιαγραφές και ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του;  Μετά χαράς μας επιβεβαίωσαν ότι ο σταθμός όχι μόνο είναι νόμιμος αλλά είναι και ο μοναδικός στην Λευκάδα που κατέχει ενημερωτικό χαρακτήρα που σημαίνει ότι

οφείλει να έχει ενημερωτικό πρόγραμμα με όλα όσα συνεπάγονται, ενημερωτικές εκπομπές, δελτίο ειδήσεων, απασχόληση δημοσιογράφων κλπ! Τίποτα από όλα αυτά δεν συμβαίνει!

Όπως επιβεβαίωσε ο αντιδήμαρχος στο Δ.Σ., έχουμε έναν σταθμό με πιστούς φίλους που ακούν μουσική! Επίσης μας ενημέρωσαν από το ΕΣΡ ότι λόγω της οικονομικής κατάστασης που όλοι κατανοούμε, εφόσον ο σταθμός δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο να έχει όπως προβλέπεται το ενημερωτικό πρόσραμμα, μπορεί να ζητήσει να αλλάξει χαρακτήρα και να γίνει μουσικός. Τέτοια αίτηση δεν υπάρχει από πλευράς Δήμου στο ΕΣΡ και αν υπάρξει δεν μπορεί να ξαναποκτήσει ο σταθμός ενημερωτικό χαρακτήρα κάτι που βέβαια κανείς δεν μπορεί να το θέλει!

Και στα μέσα και στα έξω… Η εκτέλεση παραγωγής στο Ράδιο Κάρυα 96,7 στα χέρια υποψηφίου του Δημάρχου Λευκάδας!

Με αφορμή το Δελτίο Τύπου που λάβαμε από τον Δήμο Λευκάδας για την ζωντανή  μετάδοση της παράσταση «Στης Πλάκας τις Ανηφοριές» από το Ρ/Σ Καρυάς 96,7 FM και λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι την Εκτέλεση παραγωγής για «Ρ/Σ Καρυά 96,7 FM» την φέρει ο κύριος Κατωπόδης Παναγιώτης / Astarte Media είπαμε να μάθουμε τι συμβαίνει με το σταθμό.

Τι συμβαίνει στο Ράδιο Καρυά; Ποιος αποφασίζει, ποιος εκτελεί την παραγωγή, με ποιες διαδικασίας έχει προσληφθεί, έχει ανατεθεί έργο στη συγκεκριμένη εταιρεία και το κυριότερο αφού μιλάμε για τον μοναδικό σταθμό με ενημερωτικό χαρακτήρα ποιος είναι ο δημοσιογράφος που απασχολεί ο Δήμος;

Επίσης από τα στοιχεία φαίνεται πως ο κύριος αυτός έκανε και εκπομπές στον σταθμό. Με ποιες διαδικασίες και μέσα σε ποιο πλαίσιο βγαίνει κάποιος στον αέρα δημοτικού σταθμού;

Screenshot 2016-05-24 08.32.09

 

Υπάρχει κάποιος να ελέγχει τα όσα βγαίνουν στον αέρα του δημοτικού σταθμού Λευκάδας;

Εξυπηρέτηση ημετέρων;

«Λογικές αδιαφάνειας και εξυπηρετήσεων ημετέρων είναι απολύτως ξένες προς τις αρχές μας, η διοίκηση του δήμου θα είναι διοίκηση για όλους, και όχι για κάποιους φίλους, γνωστούς ή συγγενείς, για την Λευκάδα των πολλών και όχι των πελατών..»

Αυτά είχε πει  όταν ανέλαβε το Δήμο ο Κώστας Δρακονταειδής.  Θα θέλαμε λοιπόν να διαφωτιστεί το όλο θέμα διότι έχουμε μπερδευτεί… Είναι συνειδητή επιλογή της Δημοτικής Αρχής; Διότι την εκτέλεση παραγωγής στο σταθμό φέρεται να έχει υποψήφιος του Δημάρχου Λευκάδας στις τελευταίες εκλογές, ο οποίος δηλώνει καθηγητής Μουσικής, επαγγελματίας τουρισμού στο ψηφοδέλτιο.
Screenshot 2015-07-30 16.14.02Είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν αντιδράσεις, ότι θα ενοχληθούν πρόσωπα τα οποία μέχρι σήμερα κάνουν ανενόχλητοι την όποια δουλειά τους μέσα από έναν δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό, τον οποίο οι Λευκαδίτες πολίτες φορολογούμενοι πληρώνουν!

Ο Δήμαρχος Λευκάδας δεν χάνει ευκαιρία να διώχνει μακριά του την όποια υποψία για βόλεμα ημετέρων και τέτοιου είδους νοοτροπίες. Αυτή την φορά θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις διότι τα γεγονότα άλλα δείχνουν.

Ποια η σχέση δημοτικό σταθμού, “Ράδιο Κάρυα 96,7” και Astarte Media;

Βάσει των στοιχείων που έχουμε ο Δημοτικός Σταθμός 96,7 “Ράδιο Κάρυα” φαίνεται να αποτελεί μέρος της εμπορικής δραστηριότητας του ιδιώτη έτσι αναφέρεται στην ιστοσελίδα Astarte Media.gr

Screenshot 2016-05-19 11.12.49(2)

Πως πρόεκυψε αυτή η συνεργασία; Πως ένας Δημοτικός Σταθμός αντί να αναφέρεται  και να προβάλλεται μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Λευκάδας, όχι μόνο δεν τον βρήκαμε εκεί, αλλά φαίνεται πως όλοι οι δρόμοι για τον Ράδιο Καρυά οδηγούν στον συγκεκριμένο συνεργάτη, ως μέρος της δραστηριότητάς της συγκεκριμένης σελίδας. Μετά από ποιες αποφάσεις συνέβησαν όλα αυτά;

96,7 “Ράδιο Καρυά” – δεν βρέθηκε ο εξυπηρετητής!

Ψάξαμε καταρχήν στο διαδίκτυο να βρούμε στοιχεία για τον ίδιο τον σταθμό. Ανακαλύψαμε ότι με τις λέξεις Ράδιο Καρυά δεν υπάρχει επίσημη σελίδα για τον σταθμό.

Αντιθέτως με την επωνυμία http://katopodisp.wix.com/radiokaria967# βρίσκει κανείς πληροφορίες για τον σταθμό αλλά μόνο στα αγγλικά.

Screenshot 2015-07-28 17.18.26

Σε όλες τις αναζητήσεις που έχουμε κάνει παρατηρούμε ότι ο σταθμός δείχνει να είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τον κύριο που ο Δήμος αναφέρει ότι έχει την εκτέλεση της παραγωγής στο πρόσφατο Δελτίο Τύπου. Επίσης αναφέρεται ότι ο σταθμός εκπέμπει μόνο μουσική λόγω κάποιων τεχνικών προβλημάτων που βέβαια δεν διορθωθήκαν ποτέ μιας και δεν έχει αλλάξει κάτι στο πρόγραμμα.

96,7 Δημοτικό ραδιόφωνο – Για την Καρυά και μόνο;

Αναφέρεται στο διαδίκτυο ότι ο ραδιοφωνικός σταθμός Ραδιοφωνικός Σταθμός Καρυάς 96,7 έχει και διαδικτυακή παρουσία στη διεύθυνση 967.gr κάτι που δεν ισχύει, αυτή την στιγμή τουλάχιστον.

Αυτό δεν εμποδίζει τους όποιους υπευθύνους να παίζουν όλη μέρα σποτ στο σταθμό τα οποία παραπέμπουν τους ακροατές στην εν λόγω σελίδα!

Screenshot 2016-05-20 10.22.46(3)

Όσο για την συγκεκριμένη επιχείρηση/εταιρεία, δεν γνωρίζουμε το καθεστώς, η οποία έχει την εκτέλεση παραγωγής για τον  «Ρ/Σ Καρυά 96,7 FM» παρέχει γενικότερα υπηρεσίες πληροφορικής και επικοινωνίας και φαίνεται να έχει γραφείο στην Καρυά. Ασκεί ποικίλες δραστηριότητες και σε άλλους τομείς. Και καλά κάνει. Κανείς δεν μπορεί να βρει κάτι μεμπτό σε αυτό.

Λειτουργεί τα new portals inlefkas.gr , I aitoloakarnania και on the record, λευκαδαρα και  trip TV! Επίσης οι σελίδες karya.gr και inlefkas.gr φαίνεται να ανήκουν στον ίδιο όμιλο.

Με τις ευλογίες του Δήμου τα όσα ακούγονται στο σταθμό; Διαφημιστικό σποτ στον αέρα για την σελίδα karya.gr!

Αυτό που θα πρέπει να αναφέρουμε όμως είναι ότι στο Δημοτικό Σταθμό Καρυάς 96,7 προβάλλεται μέσω σποτ η σελίδα karya.gr. Mια σελίδα, η οποία εντάσσεται όπως είδαμε επίσης στις δραστηριότητες της Astarte Media.gr και στην οποία προβάλλονται πέρα από το χωριό και επιχειρήσεις του χωριού.

Σε αντίθεση με την σελίδα του Δήμου Λευκάδας για την οποία δεν παίζεται ούτε ένα σποτ για να ενημερώνεται ο κόσμος! Και γιατί όχι εφόσον προβάλλεται ιδιωτική σελίδα, η οποία διαφημίζει το χωριό της Καρυάς να μην διαφημιστούν με τις σελίδες τους και όλα τα υπόλοιπα χωριά του νησιού που έχουν επίσης πολύ αξιόλογες σελίδες στο διαδίκτυο και προβάλλουν τον τόπο μας!

Αυτό που προβληματίζει είναι ότι ο Δημοτικός Σταθμός Καρυάς φαίνεται να έχει ενταχθεί σε ένα γενικότερο πλαίσιο της εν λόγω ιστοσελίδας, η οποία αναφέρει και τηλεφωνική επικοινωνία στην Αθήνα.

Ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος είναι ενημερωμένος; Πως πρόεκυψε όλο αυτό; Και η ιστοσελίδα που είπε ο αντιδήμαρχος ότι υπάρχει, αλήθεια σε ποια σελίδα αναφέρεται;

Ράδιο Καρυά και Astartemedia και στο Facebook

Όσο για τον σταθμό και την παρουσία του στο Facebook και εκεί υπάρχει σχετική σελίδα, η οποία όπως είδαμε δεν ανανεώνεται συχνά. Μια ανάρτηση της 02 Οκτώβριου 2015 και τελευταία ανάρτηση έγινε τώρα πρόσφατα στις 10 Απριλίου 2016 όπου διαφημίζεται η σελίδα Astartemedia.gr μέσα από την σελίδα του δημοτικού σταθμού!

Screenshot 2016-05-19 11.09.56

Πρόσφατα ο χρήστης Ραδιοφωνικός Σταθμός Καρυάς 96,7 fm κοινοποίησε τη δημοσίευση του ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΡΔΙΚΑΡΗΣ.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος τα γνωρίζει όλα αυτά; Έχει δώσει την έγκριση του να προβάλλεται η δραστηριότητα της εν λόγω επιχείρησης/σελίδας και μέσα από την σελίδα του σταθμού στο Facebook?

Μπορεί η όλη κατάσταση να είναι και συνειδητή επιλογή της Δημοτικής Αρχής; Τα πρόσωπα και οι συνθήκες που επικρατούν μέσα στο σταθμό; Όπως μας εξήγησαν και μέσα από τον ΕΣΡ η λειτουργία ενός ραδιοφωνικού σταθμού έχει συγκεκριμένο πλαίσιο μέσα στο οποίο οφείλει να κινείται. Αλλιώς είναι άλλο ένα μαγαζί στα χέρια τού οπουδήποτε δικού μας ανθρώπου…

Έλλειψη ελέγχου και αναξιοκρατία

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η δημοτική αρχή οφείλει να δείξει τον απαιτούμενο σεβασμό στους πολίτες αυτού του τόπου και στους επαγγελματίες της ενημέρωσης.

Έχουν περάσει σσχεδόν δυο χρόνια από την ανάληψη της τοπικής εξουσίας απ’ την Δημοτική Αρχή Δρακονταειδή και δεν υπάρχει καμία μέριμνα για τον Δημοτικό ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ Ραδιοφωνικό Σταθμό προκειμένου να υπηρετεί τον σκοπό του που δεν μπορεί να είναι άλλος από την ενημέρωση των δημοτών.

Υπάρχουν ερωτήματα, έχει προσληφθεί  προσωπικό και ποιες διαδικασίες; Γιατί αν κρίνουμε από το αποτέλεσμα δεν έχει καμία σχέση με ενημέρωση και δημοσιογραφία!

Δυστυχώς παρά τις εξαγγελίες για συνολική «τακτοποίηση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου» το υπό συζήτηση νομοσχέδιο περιλαμβάνει μόνο ρυθμίσεις για την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση. Αντίθετα δεν προβλέπεται τίποτα για το νομικό πλαίσιο της ραδιοφωνίας στην Ελλάδα, το οποίο βρίσκεται διαρκώς τα τελευταία 25 χρόνια υπό προσωρινό καθεστώς.

Η διαρκής αβεβαιότητα, η έλλειψη ελέγχου και η αναξιοκρατία στις συχνότητες δημιουργεί περιθώριο άκρατης εκμετάλλευσης με υποβάθμιση του προγράμματος και προσωπικού, ενώ παράλληλα δεν ισχύουν συνθήκες ασφάλειας και υγιούς ανταγωνισμού!

Παρά τις εξαγγέλλεις της κυβέρνησης δεν έχει εκδοθεί ακόμη ο ραδιοφωνικός χάρτης, ούτε το ΕΣΡ φαίνεται να διαθέτει το απαραίτητο προσωπικό αλλά και τον χρόνο για να αξιολογήσει τις ενδεχομένως δεκάδες έως και εκατοντάδες αιτήσεις ανά νομό.

Έτσι έχουμε άλλο ‘ένα ξέφραγο αμπέλι, όπου ο κάθε «αρεστός»μπορεί να κάνει ότι θέλει, όποτε θέλει και όπως βλέπουμε σε κάποιες περιπτώσεις  και με τις ευλογιές των Αρχών!

(Πηγή:lefkadaweb.gr)