“Η Χώρα του Αχωρήτου”: (Φωτορεπορτάζ)

1 αρχικη

Σ΄ έναν πανέμορφο χώρο γεμάτο με το πνεύμα και το χρώμα των Χριστουγέννων κατάφερε να μετατρέψει το Κέντρο Νεότητας της Ι. Μητροπόλεως το ανακαινισμένο παλιό πέτρινο λιοτρίβι που βρίσκεται πίσω απ΄ το Νοσοκομείο Λευκάδας. Στα πεντακόσια περίπου τετραγωνικά μέτρα του κτιρίου στήθηκαν με πολύ κόπο και μεράκι παραστάσεις που παραπέμπουν στην Γέννηση του Θεανθρώπου, αντιπροσωπευτικά σπιτάκια, με Χριστουγεννιάτικο χαρακτηριστικό διάκοσμο των διαφόρων λαών της γής, εικόνες και χάρτες της εκείνης της εποχής και μια έκθεση απ΄όπου μπορείτε να προμηθευτείτε τα μικροδώρα σας. Ολόκληρος αυτός ο χώρος, μαζί με το πατάρι για το οποίο θα αναφερθούμε ξεχωριστά παρακάτω, έχει ονομαστεί “Η Χώρα του Αχωρήτου” και αποτελεί μια πολύ ενδιαφέρουσα Χριστουγεννιάτικη Έκθεση, που προσκαλεί το κοινό να την επισκεφθεί μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2015 που θα μείνει ανοιχτή.

Ας προσπαθήσουμε όμως να κάνουμε μια συνοπτική περιγραφή του χώρου, ώστε βλέποντας και τις φωτογραφίες ο αναγνώστης να πάρει μια μικρή ιδέα απ΄αυτήν. Κορυφαία παράσταση είναι αυτή της Γέννησης που καταλαμβάνει ένα σημαντικό κομμάτι του παταριού που κατασκευάστηκε επί τούτου. Η σκάλα που οδηγεί στο πατάρι είναι μετά την είσοδο στο βάθος και αριστερά και αναπαριστά τον σταύλο της Γέννησης, το θείο Βρέφος, την Παναγία, τους αγγέλους, τους μάγους, τους βοσκούς, κάποια μεγάλα ζώα και τα πρόβατα, ενώ θεωρούμε πως αξίζει να ξεκινήσει κανείς την περιήγησή του στο χώρο απ΄αυτό ακριβώς το τμήμα.

Στο ισόγειο υπάρχουν κατασκευασμένα τα αντιπροσωπευτικά σπιτάκια αντικείμενα και εφόδια που προείπαμε, και που παραπέμπουν με Χριστουγεννιάτικη (χειμωνιάτικη) ατμόσφαιρα στις συνήθειες και στην θρησκευτική κουλτούρα του κάθε λαού.

Ακολουθεί το σχετικό φωτορεπορτάζ του Νίκου Γαζή, το βέβαιο όμως είναι, πως ένα μικρό μόνο μέρος της εκεί ατμόσφαιρας μπορούν αυτές να σας μεταφέρουν. Χρόνος πάντως ακόμα υπάρχει (μέχρι την 31η του μήνα) και καλό θα ήταν όσοι μπορείτε, να διαθέσετε μισή μόλις ωρίτσα απ΄τον χρόνο σας για να επισκεφθείτε αυτόν το Χώρο. Πραγματικά αξίζει…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *