Δελτίο Τύπου του διοικητή του Νοσοκομείου κ. Γιάννη Γρηγορόπουλου

2

Θα ήθελα να αποχαιρετήσω τους πολίτες της Λευκάδας λόγω της επικείμενης αποχώρησης μου από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδος κατόπιν απόφασης του ΥΥΚΑ που λύει πρόωρα την τριετή σύμβαση μου. Όπως και να δηλώσω ότι η Λευκάδα θα είναι πάντα στην καρδιά μου και ένα μέρος της σκέψης μου.

Ευχαριστώ ιδιαιτέρως το προσωπικό του νοσοκομείου, τους συνεργάτες μου, διευθυντές, την ιδιαιτέρα μου, το ιατρικό προσωπικό για την αυταπάρνηση του, το νοσηλευτικό για την συνέπεια και το διοικητικό για την άριστη οικονομική μας διαχείριση παρά την μειωμένη παροχή κονδυλίων, αλλά και την συνεχή μείωση προσωπικού την τελευταία πενταετία σε όλο το εύρος των υπηρεσιών.

Δε θα μπω σε επιμέρους στοιχειά διότι πλέον όλα είναι ορατά στο ESY.net σε όλους και πρωτίστως στο ΥΥΚΑ. Αναμένονται έχοντας εγκριθεί, 5 επικουρικοί ιατροί εδώ και 5 μήνες, που ατυχώς σταδιακά μέχρι τώρα από τους 3 που επιλέχθηκαν οι 2 δεν αποδέχτηκαν, γεγονός που δεν μας δίνει ανάσες στην παθολογική κλινική. Έχω την διαβεβαίωση της 6ης ΥΠΕ ότι στην νέα προκήρυξη μόνιμου ιατρικού προσωπικού θα είναι 2 παθολόγοι και ίσως 1 καρδιολόγος, ενώ ήδη προκηρύχθηκαν 5 μόνιμες θέσεις νοσηλευτικής και 1 θέση τεχνολόγου εργαστηρίων όπως και 1 θέση ΠΕ φαρμακοποιού που στερείται το ΓΝΛ εδώ και μια πενταετία. Όσον αφορά την διοικητική υπηρεσία, έρχονται 4 από την διαθεσιμότητα άλλων υπηρεσιών. Πρόσφατα ήρθαν 2 τραυματιοφορείς ως επικουρικό προσωπικό και αθροιστικά με τα πεντάμηνα του ΟΑΕΔ που αναμένονται, αλλά και την παράταση μέχρι τον 9ο του 2016 του υπάρχοντος επικουρικού προσωπικού, δίνουν ελπίδα βελτίωσης.

Το νέο νοσοκομείο προχωρά εξαιρετικά. Κάναμε κάποιες παρεμβάσεις για μεγαλύτερο χώρο και περισσότερες καρέκλες στην μονάδα τεχνητού νεφρού όπως και ήταν προς επικαιροποίηση ο κατάλογος των μηχανημάτων που θα έρθουν από το παλιό νοσοκομείο στο νέο χωρίς να περιλαμβάνονται ούτε ο παλαιός αξονικός ούτε οι καρέκλες της ΜΤΝ. Άρα, ζητούμε καινούρια από την ανάδοχο εταιρία. Σήμερα προγραμμάτιζα στο ΔΣ να περάσω την επικαιροποίηση νέου καταλόγου, αλλά λόγω συνθηκών ήταν ανέφικτο.

Φαντάζομαι σύντομα θα γίνει και θα αποσταλεί στις κτηριακές υποδομές. Όσον αφορά τους σεισμούς, έστειλα την πρωτοβάθμια γνωμάτευση των κτηριακών υποδομών στην 6η ΥΠΕ και για το ΓΝΛ και για το ΚΥΒ. Αναμένονται ενέργειες και φαντάζομαι και κάποια οικονομική βοήθεια για αποκατάσταση των ζημιών. Σύντομα αναμένεται ο μαστογράφος από το ΠΝ Πατρών αφού ολοκληρώνονται οι εργασίες του χώρου. Επίσης, σύντομα, αναμένοντας την έγκριση της περιφέρειας Ιονίων νήσων, θα βγει η ανοιχτή διεθνής προκήρυξη για το ιστορικό Αβέρωφ για την αποκατάσταση και την αξιοποίηση του.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τα μέλη του ΔΣ, τους θεσμικούς παράγοντες νυν και πρώην του νομού, τους πρώην βουλευτές κο Ξενοφώντα Βεργίνη, κο Θοδωρή Σολδάτο και κο Σταύρο Γρηγόρη όπως και τον νυν βουλευτή κο Θανάση Καββαδά για την συνεργασία που είχαμε. Δεν θα πρέπει να παραλείψω τις πρώην ηγεσίες του ΥΥΚΑ καθώς και της 6ης ΥΠΕ, αλλά και την νυν ηγεσία της 6ης ΥΠΕ για την συνεργασία που είχαμε έως ότου αυτή διεκόπη αιφνιδίως. Μα πάνω απ’ όλα να ευχαριστήσω τους πολίτες της Λευκάδος για την κατανόηση που επέδειξαν στα προβλήματα του νοσοκομείου ενίοτε και να ζητήσω συγγνώμη γι’ αυτό στο βαθμό που μου αναλογεί

Να ευχαριστήσω όλα τα ΜΜΕ της Λευκάδος για την θετική συνεργασία και το ενδιαφέρον για το ΓΝ Λευκάδος. Άλλωστε, μόνο με συνεργασία των υγιών δυνάμεων της κοινωνίας και με σταδιακή εξασθένιση των παθογενειών που μας στοιχειώνουν σαν χώρα θα πάει μπροστά η πατρίδα. Την ημέρα που θα δω το νέο νοσοκομείο να εγκαινιάζεται και να υπάρχει μια καλή στελέχωση θα είναι μια ευτυχής ημέρα στην ζωή μου. Κλείνοντας, να ευχηθώ σε όλους υγεία, καλά Χριστούγεννα και το 2016 να είναι μια καλύτερη χρονιά.

Ιωάννης Γρηγορόπουλος δ/της Γ.Ν Λευκάδος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *