Το σχόλιο της ημέρας: Δυσκοιλιότητες…

ψηφοδ.

Δεκαεφτά μόλις μέρες απομένουν μέχρι τις εκλογές και μια πρωτόγνωρη δυσκοιλιότητα παρατηρείται στην σύνθεση και στην ανακοίνωση των ψηφοδελτίων των κομμάτων. Αντίθετα ίσως απ΄ ότι θα περίμενε κανείς, αφού με την “λίστα” που ισχύει σε τούτη την αναμέτρηση, η πρώτη θέση (στα δυό μεγαλύτερα κόμματα) είναι που έχει το ζουμί! Κι οι πρώτες θέσεις είναι ξεκάθαρα καπαρωμένες, τόσο απ΄τον πρώην βουλευτή στο πρώην κυβερνητικό κόμμα όσο κι απ΄τον Θανάση στο υπό αναμονή.

Για τις υπόλοιπες θέσεις όμως είναι που γίνεται το έλα να δεις. Στον μεν ΣΥΡΙΖΑ -που ελευθερώθηκαν κι οι δυο επόμενες θέσεις αφού οι κάτοχοί τους ροβόλησαν κατά Λαφαζάνη μεριά- όχι μόνο συνεχίζει να υφίσταται η συμπεθεριά που σας γράφαμε (για την δεύτερη θέση), αλλά κι ο ανυπόμονος γαμπρός πιέζει μ΄όλους τους τρόπους για να χωθεί το γρηγορότερο απ΄την πίσω πόρτα στο κοτέτσι, που όσο και να δείχνει πως πήρε την κάτω βόλτα τελευταία, δεν παύει να φαντάζει παλάτι γι αυτόν που συνεχίζει να είναι άστεγος και μάλιστα χωρίς καμιά άλλη προοπτική! Υπάρχουν όμως και δυο προβλήματα που δυσκολεύουν την κατάσταση: Το ένα είναι η (μια) συμπεθέρα, που φαίνεται πως παίζει για δικούς της λόγους  διπλό παιχνίδι κι έτσι φροντίζει έντεχνα να σπέρνει ανησυχίες στον πρώτο, (μην τυχόν και υπερκεραστεί στο μέλλον απ΄τον γαμπρό, έτσι κι ολοκληρωθεί το συνοικέσιο) και το δεύτερο οι αντιδράσεις αρκετών άλλων παραγόντων του κόμματος, που ανησυχούν ότι η παρουσία του συγκεκριμένου γαμπρού θ΄αποβεί τελικά ζημιογόνος για το κόμμα, αφού εκτιμούν πως θα είναι περισσότεροι εκείνοι που θα φύγουν λόγω της παρουσίας του, απ΄όσους ενδεχομένως θα έρθουν!

Παγερή αδιαφορία υπάρχει όμως και για την τρίτη θέση, ιδιαίτερα τώρα που όσο περνούν οι μέρες τόσο γίνεται πιο ξεκάθαρο ότι η προοπτική του κόμματος όσο και της τοπικής έδρας, έχουν πάρει για τα καλά την κάτω βόλτα! Κι η αδιαφορία που προκαλεί αυτή διαπίστωση, σε συνδυασμό με την αποψίλωση του κομματικού προσωπικού που προκάλεσε η φυγή προς Λαφαζάνη είναι τέτοια, που άρχισαν να γίνονται σκέψεις ώστε το ψηφοδέλτιο να μείνει τελικά με δυο μόνο υποψηφίους!!

Στους μπλε πάλι υπάρχει επίσης προβληματισμός που οδηγεί σε δυκοιλιότητα! Ο προβληματισμός εδώ είναι για την τρίτη θέση, αφού η πρώτη είναι κλεισμένη απ΄τον Θανάση, (που πρέπει να παραδεχθούμε πως γεννάει κι ο κόκκοράς του) κι η δεύτερη απ΄τον ήρεμο κι αξιόλογο Βασίλη. Προσπάθειες που έγιναν μήπως και συγκινηθούν οι πρώην …βαρώνοι να συστρατευθούν στην τιμητική τρίτη θέση δεν ευδοκίμησαν, αφού έκριναν πως θα ήταν υποτιμητικό γι αυτούς κάτι τέτοιο! Το μελλον θα δείξει αν αυτή η εκτίμηση είναι σωστή ή αν θ΄αποδειχθεί (πάλι) λάθος!

Κατά τα άλλα, οι αυτοπροτάσεις βέβαια δεν λείπουν, με πιο ηχηρή εκείνη του Μάκη (των Νοτίων), που αμάν κάνει να βρει μια τέτοια κολυμβήθρα του Σιλωάμ, ώστε να ξεπλυθεί απ’ το γνωστό βαρύτατο αμάρτημα που τον κατατρέχει. Και πιθανόν η παρουσία του να ωφελούσε και την παράταξη, φέρνοντας κάποιους -έστω και λίγους- μέσα… Αυτοπροτεινόμενος όμως είναι κι ο Τασούλης, αν και δεν δείχνει να έχει την παραμικρή πιθανότητα, αφού απ΄τους περισσότερους θεωρείται πως αν ευδοκιμήσει τέτοια περίπτωση, θα κινδυνέψει να πληρώσει το ψηφοδέλτιο τις γνωστές συμπορεύσεις του, (προ και μετά των δημοτικών εκλογών) με τον “εχθρό”! Μ΄ άλλα λόγια έπαθε κι αυτός αυτό που συνήθως παθαίνουν όσοι πατάνε ταυτόχρονα σε δυό βάρκες! Πόσω μάλλον αυτός, που προσπάθησε να πατήσει σε περισσότερες…

Εμείς πάντως παρακολουθούμε -και θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε- άγρυπνα τις εξελίξεις και θα σας ενημερώσουμε άμεσα, αμέσως μόλις αλλάξουν τα δεδομένα! Μείνεται λοιπόν συντονισμένοι με το FORTSALEFKADA.GR για να μαθαίνεται πρώτοι αυτά που δεν σας λένε οι άλλοι…

Ο Παρατηρητής Σχολιαστής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *