Το σχόλιο της ημέρας: Αιδώς και ξανά αιδώς…

Νοσοκομείο (σμικρ.)

Δεν είχε την τιμή το ΦΟΡΤΣΑ ΛΕΥΚΑΔΑ να λάβει την απάντηση του …τρισυπόστατου βουλευτή, περιφερειακού συμβούλου και προέδρου του Ι.Σ.Λ. στην ανακοίνωση της Ν. Ε. του τοπικού ΠΑΣΟΚ για τους γιατρούς που έρχονται(;) στο Νοσοκομείο, γιατί προφανώς ο τρισυπόστατος δεν μας αναγνωρίζει σαν μέσο κι έτσι μας αγνόησε επιδεικτικά, ή μπορεί και να του το έχουν απαγορεύσει…

Δεν πειράζει. Εμείς πάντως διαβάσαμε την απάντησή του σε όλα τα υπόλοιπα μέσα, κι έτσι δεν θα αντέξουμε στον πειρασμό να (μην) την σχολιάσουμε. Όμως για να μην κατρακυλήσουμε (κι εμείς) στα κουσούρια και στις πρακτικές άλλων -που τα στηλιτεύουμε-  να σχολιάζουμε κάτι δηλαδή, χωρίς να δημοσιεύουμε το κείμενο που σχολιάζουμε, θα το δανειστούμε από  άλλο μέσο και θα το δημοσιεύσουμε παρακάτω.

Πρώτα απ΄ όλα όμως να θυμίσουμε στον τρισυπόστατο την παροιμία που λέει πως στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί! Που πάει να πει πως είναι τουλάχιστον οξύμωρο να εγκαλείς κάποιους γιατί “έχουν απολέσει την επαφή τους με την Ελληνική γλώσσα και το Συντακτικό” μ΄ ένα κείμενό σου που το ίδιο βρίθει ορθογραφικών και κυρίως συντακτικών μαργαριταριών! Αλλά θα μου πει ίσως κάποιος, μήπως είναι η πρώτη φορά;

Δεύτερον -και ξεκαθαρίζω, χωρίς καμμιά πρόθεση υποστήριξης των προαναφερομένων- θα πούμε στον τρισυπόστατο ότι έχουν δίκιο να υποστηρίζουν πως επεχείρησε να καρπωθεί την δική τους επιτυχία (στις ενέργειές τους για αποστολή γιατρών στο Νοσοκομείο), αφού στο σχετικό δελτίο τύπου του, συνειδητά απέφυγε οποιαδήποτε τέτοια αναφορά.

Τρίτον θα αντιπαρέλθουμε τις κορώνες του περί “Κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας του ΣΥΡΙΖΑ”, επειδή είναι πολύ πρόωρο να την χαρακτηρίσουμε έτσι ή “Κυβέρνηση Εθνικής Καταστροφής”(!) αφού ο σωστός χαρακτηρισμός θα προκύψει αργότερα (εκ του αποτελέσματος)…

Τέταρτον, τα κατορθώματα του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. είναι γνωστά κι άλλωστε γι αυτό ο λαός τους εξαπέστειλε στην αντιπολίτευση κι έτσι ευτύχησαν ο τρισυπόστατος και το κόμμα του να έρθουν στα πράγματα. Όμως ας μην ξεχνάει πως επί των ημερών των προηγούμενων -και παρά τις μεγάλες ελλείψεις του- το Νοσοκομείο λειτουργούσε. Ενώ τώρα, δυο μήνες σχεδόν με την διακυβέρνηση της “Εθνικής Σωτηρίας”, για πρώτη φορά  αντιμετωπίζει το σφόδρα πιθανό ενδεχόμενο να κλείσει. 

Νομίζω πως ήρθε η ώρα, ο τρισυπόστατος κι οι συν αυτώ να συνειδητοποιήσουν πως δεν είναι πλέον στην αντιπολίτευση, είναι στην κυβέρνηση  και παρότι αυτό τους προέκυψε μετά από πρόωρο και πολύ ανώμαλο τοκετό του εκλογικού σώματος, να καταλάβουν πως επιβάλλεται να απεκδυθούν επιτέλους αυτή την ανέξοδη κι ανεύθυνη αντιπολιτευτική νοοτροπία και πρακτική, με την οποία έχουν ζυμωθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια…

Κι ένα τελευταίο: Όχι μόνο συμφωνώ με την διπλή αρχαιοελληνική σύνθεση, με την οποία κλείνει ο τρισυπόστατος την ανακοίνωση-απάντησή του, αλλά κι επαυξάνω διπλασιάζοντας (και στον τίτλο του σχολίου) το “αιδώς”! Όχι δηλαδή πως το δεύτερο ρητό είναι μικρότερης αξίας, ιδιαίτερα για τους θρασείς κι ασυλλόγιστους προπέτες, αλλά γιατί μου φαίνεται πως πρέπει να προηγηθεί η ντροπή που στο κάτω-κάτω λείπει από ορισμένους περισσότερο

Ο Σχολιαστής

Παραθέτουμε εδώ (δανεική) την ανακοίνωση – απάντηση του βουλευτή στην ΝΕ του ΠΑΣΟΚ:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Διαβάζοντας το Δελτίο Τύπου της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Λευκάδας, διαπίστωσα ότι, πλην της απώλειας κάθε επαφής με την κοινωνία ως κόμμα, όπως αποδείχθηκε και στις πρόσφατες εκλογές και με την στη συνέχεια πορεία του προς την πολιτική ανυπαρξία πληρώνοντας τις μνημονιακές του αμαρτίες, τα στελέχη του που συνέταξαν την ανακοίνωση, εκτός του ότι και αυτά απώλεσαν κάθε επαφή με το λαό , έχουν απολέσει και την επαφή τους με την Ελληνική γλώσσα και το Συντακτικό.

Στην ανακοίνωση – ενημέρωση που έστειλα στα τοπικά ΜΜΕ πουθενά δεν συνάγεται ότι καρπώθηκα ή προσπάθησα να καρπωθώ τις ‘’επιτυχίες ‘’ του ΠΑΣΟΚ. Για οριστικοποίηση λύσεων και μάλιστα ανάγκης  και προσωρινών  κάποιων εξ αυτών μίλησα για να μην καταρρεύσει το Νοσοκομείο στα πλαίσια της όλης κατάρρευσης του ΕΣΥ συνεπεία των καταστροφικών πολιτικών των τώρα διαμαρτυρομένων. Τους χαρίζω λοιπόν όλη τη δόξα αυτής της κατάρρευσης.

Όσον αφορά την παράγραφο 3 θυμίζει το παιχνίδι της κολοκυθιάς, γιατί 2 και όχι 4. Οι θέσεις που επαναπροκηρύχθηκαν  είναι αυτές οι οποίες βγήκαν άγονες στην πρώτη προκήρυξη και κατανεμήθηκαν δίκαια βάσει αναγκών και προτιμήσεων ιατρών ώστε να μην καταλήξουν κι αυτές άγονες. Επειδή στη πρώτη προκήρυξη  δεν υπήρξε εκδήλωση ενδιαφέροντος για τις θέσεις Παθολόγου και Καρδιολόγου  επαναπροκηρύχθηκαν  οι δύο θέσεις για Βιοπαθολόγο και Αναισθησιολόγο που και αυτές τις έχει ανάγκη το Νοσοκομείο.

Δε θέλω λοιπόν να καρπωθώ τη δόξα του ΠΑΣΟΚ για το κατόρθωμα του να διαλύσει μαζί με τη ΝΔ με τις μνημονιακές πολιτικές που ακολούθησαν τις δημόσιες δομές υγείας και κατ’ επέκταση του ΕΣΥ  που η Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας  του ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε σε ημιθανή κατάσταση και προσπαθεί με συνεχείς παρεμβάσεις να κρατήσει ζωντανό.

Είναι ύβρις να μιλάνε για ήθος και να ασκούν τέτοιου επιπέδου κριτική οι θιασώτες και χειροκροτητές της πολιτικής του μνημονίου που οδήγησαν το λαό μας σε ανθρωπιστική κρίση και κατέστησαν την πατρίδα μας αποικία χρέους παραιτημένη αμετάκλητα από την άσκηση κυριαρχικού δικαιώματος επί  των  περιουσιακών  της στοιχείων μέσω της υπαγωγής υπό Αγγλικό Δίκαιο των συμβάσεων που υπέγραψαν.

Αιδώς Αργείοι, κρείττον το σιγάν.

Σταύρος  Γρηγόρης

Βουλευτής  Λευκάδας

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *