Η Ι. Μητρόπολη Λευκάδας & Ιθάκης για την προαγωγή της Ολυμπίας Βικάτου

Η Ι. Μητρόπολη Λευκάδας & Ιθάκης για την προαγωγή της Ολυμπίας Βικάτου

 Η Ιερά Μητρόπολη Λευκάδος και Ιθάκης για την υπηρεσιακή προαγωγή της Δρ. Ολυμπίας Βικάτου, Προϊσταμένης άχρι τούδε της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος.

Με αφορμή το χαρμόσυνο γεγονός της προαγωγής της Αρχαιολόγου Δρ. Ολυμπίας Βικάτου από τη θέση της Προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος στην υψηλή και πολυεύθυνη θέση της Γενικής Διευθύντριας Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεόφιλος επιθυμεί να εκφράσει τις ολόθερμες συγχαρητήριες προσρήσεις του και την χαρά σύνολης της τοπικής μας Εκκλησίας για την αναβάθμιση της κυρίας Βικάτου στην ιεραρχία του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η επάξια υπηρεσιακή εξέλιξη της Εφόρου Αρχαιοτήτων της περιοχής μας, λογική απόρροια της μακράς και καλλίκαρπης δημιουργικής της θητείας σε αλληλοδιάδοχες θέσεις ευθύνης, περιποιεί τιμή στην περιοχή μας και σε όσους είχαμε τη χαρά της συνεργασίας μαζί της τα τελευταία χρόνια, με σκοπό τη διαφύλαξη, την αποκατάσταση και την ανάδειξη του πολιτισμικού πλούτου των νησιών μας.

Η ένταξη σε χρηματοδοτικά προγράμματα και η άμεση επίβλεψη και φροντίδα της για τα έργα αποκατάστασης ή και συντήρησης των σημαντικότερων εκκλησιαστικών μνημείων της Λευκάδας (όπως τα Καθολικά των Ιερών Μονών Παναγίας Οδηγητρίας Απολπαίνης και Αγίου Γεωργίου στους Σκάρους, καθώς και οι Ιεροί Ναοί Αγίου Σπυρίδωνος, Αγίου Μηνά και Αγίου Γεωργίου πόλεως Λευκάδος, Αγίας Μαύρας στο Κάστρο, Αγίου Χαραλάμπους Κατωχωρίου) που βρίσκονται στο στάδιο της ολοκλήρωσης σε συνδυασμό με τις ενέργειές της για τη διευθέτηση πολύπλοκων και χρονιζόντων ζητημάτων γύρω από εκκλησιαστικά μνημεία μας ή για την έγκριση και ωρίμανση μελετών που συντάσσουμε για άλλα από αυτά  είναι ενδεικτικά της ουσιαστικής συμβολής της στην προστασία του καταπιστεύματος του υλικού και πνευματικού μας πολιτισμού. Ξεχωριστή θέση ανάμεσα στην πολυσχιδή δραστηριότητα που ανέπτυξε στον τόπο μας έχουν η ανασκαφή του αρχαίου θεάτρου και η ουσιαστική ανάδειξη του Κάστρου της Αγίας Μαύρας.

Με τη βεβαιότητα ότι και υπό τη νέα θεσμική ιδιότητά της θα εξακολουθήσει να μεριμνά για τη διάσωση και διατήρηση της συλλογικής μας μνήμης μέσα από τα υλικά της εκτυπώματα, επικαλούμαστε επ’ αυτήν την προστασία και μεσιτεία της πολιούχου μας, Πεφανερωμένης Θεοτόκου, ευχόμενοι υγεία, δύναμη και δημιουργικότητα.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *