Άρθρο του υποψ. περιφ. συμβούλου Μάκη Βερροιώτη

Άρθρο του υποψ. περιφ. συμβούλου Μάκη Βερροιώτη

 

Επιτακτική ανάγκη των οικοδόμων να δυναμώσει η «Λαϊκή Συσπείρωση» σε Δήμο και Περιφέρεια!

 

Συνάδελφοι, βρισκόμαστε λίγες μόνο μέρες πριν τις εκλογές της Κυριακής 8 του Οκτώβρη.

Πρέπει να σκεφτούμε καλά ποιοι ήταν στο πλευρό μας για όλα όσα απασχολούν εμάς και τις οικογένειές μας. Για το μεροκάματο, τα ένσημα, την υγιεινή και την ασφάλεια στους χώρους δουλειάς. Ποιοι άνοιξαν ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητά εμάς και των οικογενειών μας, την ποιότητα ζωής μας. Πάνω απ’ όλα, όμως, ποιοι ήταν στο πλευρό μας, ενάντια στην προσπάθεια να σταματήσει η οικοδομική δραστηριότητα την καλοκαιρινή σεζόν, αυτό δηλαδή που απαιτούσαν οι «επενδυτές» του τουρισμού.

 

Η δημοτική αρχή της παράταξης του ΠΑΣΟΚ (Καλός), φρόντισε να φέρει ως πρόταση αυτή την απαίτηση των μεγάλων συμφερόντων του τουρισμού. Και αυτό να ανοίξει την κερκόπορτα ώστε σιγά- σιγά να κανονίζουν το αν θα έχουμε μεροκάματο το καλοκαίρι τα μεγάλα συμφέροντα στον τουρισμό.

Σε αυτή τη γραμμή κινήθηκε και η παράταξη της ΝΔ (Σολδάτος) που συνδιοικούσε το Δήμο μαζί με την παράταξη του ΠΑΣΟΚ. Οι μικρές διαφοροποιήσεις της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ (Δρακονταειδής), δεν αναιρούσαν τη βασική συμφωνία τους με τους περιορισμούς και τις απαγορεύσεις στην οικοδομική δραστηριότητα.

 

Δηλαδή, οι υπόλοιπες παρατάξεις, κάτω από τη μαζική αντίδραση και την κινητοποίηση του κλάδου των κατασκευών, του Συνδικάτου Οικοδόμων, πρότειναν μεσοβέζικες λύσεις που θα οδηγούσαν πάλι στο ίδιο αποτέλεσμα. Στο να ανοίξει ο δρόμος ώστε να φτάσουμε σιγά- σιγά στην απαγόρευση της οικοδομικής δραστηριότητας το καλοκαίρι. Η σύμπλευση όλων αυτών, δηλαδή, των παρατάξεων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, αρκεί για να καταλάβουμε πόσο ισχυρά είναι τα μεγάλα συμφέροντα στον τουρισμό.

 

Η μόνη παράταξη που στάθηκε χωρίς περιστροφές στο πλευρό μας, υιοθετώντας το αίτημα όλων των εργαζομένων και των επαγγελματιών, ήταν η Λαϊκή Συσπείρωση, που στήριξε την αγωνιστική κινητοποίηση. Ήταν η παράταξη που απαίτησε να αποσυρθεί και να μην ξαναέρθει ποτέ τέτοιου είδους απαγόρευση.

 

Να είμαστε σίγουροι ότι το θέμα θα προσπαθήσουν να το επαναφέρουν. Άλλωστε το έχουν ομολογήσει και οι ίδιοι οι εκπρόσωποι των μεγάλων συμφερόντων του τουρισμού.

 

Για τους οικοδόμους, συνολικά για τους επαγγελματίες στον κλάδο των κατασκευών και για μια σειρά επαγγέλματα γύρω από την οικοδομή, πρέπει αυτή η υπόθεση να γίνει κριτήριο ψήφου. Γιατί μπορεί σήμερα, διάφοροι υποψήφιοι να μας σφίγγουν το χέρι και να μας χαμογελάνε για να τους ψηφίσουμε, αλλά αυτοί θα σταθούν στο πλευρό των μεγαλοεπιχειρηματιών του τουρισμού και τότε θα κάνουν ότι δε μας γνωρίζουν.

Έχουμε χρέος απέναντι στη δουλειά μας, στο μεροκάματό μας, να στηρίξουμε αυτούς που ήταν και θα είναι στο πλευρό μας ενάντια σε κάθε τωρινή ή μελλοντική προσπάθεια επιβολής τέτοιου είδους απαγορεύσεων. Αυτούς που ήταν και θα είναι στο πλευρό μας για μέτρα ασφαλείας στους χώρους δουλειάς, για να δουλεύουμε με αξιοπρέπεια.

 

Την Κυριακή 8 του Οκτώβρη ψηφίζουμε τη Λαϊκή Συσπείρωση σε Δήμο και Περιφέρεια

 

Του Γεράσιμου (Μάκη) Βερροιώτη, υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση Ιονίων Νήσων» στην Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας και προέδρου του Συνδικάτου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *