Η Τ.Ε. Λευκάδας του ΚΚΕ για το εκλογικό αποτέλεσμα

Η Τ.Ε. Λευκάδας του ΚΚΕ για το εκλογικό αποτέλεσμα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Η ΤΕ Λευκάδας του ΚΚΕ χαιρετίζει τους εργαζόμενους, τους νέους και νέες, που έκαναν το βήμα πανελλαδικά, αλλά και στη Λευκάδα να ψηφίσουν το ΚΚΕ. Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε όσους και όσες έκαναν αυτό το βήμα για πρώτη φορά, τους νέους και τις νέες που έδωσαν την πρώτη τους ψήφο στο ΚΚΕ. Ευχαριστούμε τους Λευκαδίτες και τους ετεροδημότες για τη στήριξη στους υποψήφιους βουλευτές, Αλέξανδρο Βεροιώτη, Θωμά Καββαδά και Ευγενία Κολυβά.

Συγχαίρουμε όλους όσους έδωσαν τη μάχη μαζί με τους κομμουνιστές, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές και στα χωριά, που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους σε αυτή τη μάχη.

Το ΚΚΕ μετράει σημαντική άνοδο τόσο Πανελλαδικά όσο και στην Λευκάδα. Πανελλαδικά μετράμε αύξηση σε ψήφους κατά 126.174 δηλαδή άνοδο κατά 42,11%. Στον Νομό Λευκάδας μετράμε 495 ψήφους παρά πάνω, δηλαδή αύξηση του ποσοστού από 8,16% σε 11,40%!

Η εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ είναι το θετικό βήμα σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση, μέσα στον – κατά τα άλλα – σημερινό αρνητικό συσχετισμό. Είναι καρπός της πείρας των εργατικών – λαϊκών δυνάμεων, που πήραν μέρος μαζί με τους κομμουνιστές σε σημαντικές μάχες και αγώνες που αναπτύχθηκαν και στην Λευκάδα.

Οι νέες δυνάμεις στο πλάι των παλιών, που συσπειρώθηκαν γύρω από το Κόμμα μας, μπορούν σήμερα να τροφοδοτήσουν μια νέα δυναμική στο δρόμο της λαϊκής αντεπίθεσης, ενάντια στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, τον καπιταλισμό.

Ο συσχετισμός μεταξύ της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της Ελληνικής Λύσης, που προέκυψε από τις εκλογές, δείχνει όχι μόνο τις δυνατότητες σχηματισμού μιας κυβέρνησης που θα συνεχίσει στην ίδια αντιλαϊκή κατεύθυνση, αλλά και της συναίνεσης και στήριξης από δυνάμεις, που θα βρίσκονται στην αντιπολίτευση, σε πολιτικές επιλογές προς όφελος του κεφαλαίου και σε βάρος του λαού.

Σημαντικός παράγοντας συντηρητικοποίησης ανθρώπων αποτέλεσαν τα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ που παρά τις διαφορές τους συγκλίνουν σε βασικές στρατηγικές πολιτικές μαζί με την ΝΔ. Σε βασικές κατευθύνσεις, αυτά τα κόμματα ταυτίστηκαν με την πολιτική της ΝΔ και ψήφισαν τα νομοσχέδια της. Κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ, πρώτα ως κυβέρνηση και αυτή την τετραετία ως αντιπολίτευση, τροφοδοτώντας τελικά την επικράτηση της ΝΔ.

Η επιλογή μη σχηματισμού κυβέρνησης και η προσφυγή σε νέες εκλογές με τον καινούριο εκλογικό νόμο μόνο έναν σκοπό έχει: Τη λεηλασία της εργατικής – λαϊκής ψήφου που δεν εγκλωβίστηκε στα διλήμματα της αντιλαϊκής «σταθερότητας». Αφορά την προσπάθεια απόσπασης ευρύτερης λαϊκής συναίνεσης στο αντιλαϊκό έργο της επόμενης κυβέρνησης και ως τέτοια προσπάθεια θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από τους εργαζόμενους και τον λαό. Δηλαδή, η σταθεροποίηση ενός υψηλού ποσοστού της ΝΔ, να θεωρηθεί «πράσινο φως» για όσα σκοπεύουν να φέρουν ενάντια στο λαό.

Το ΚΚΕ είναι έτοιμο να δώσει και αυτή τη μάχη. Το δίλημμα πρέπει να είναι ένα: «`Η δίνεις συναίνεση στη στήριξη μιας αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης ή ενισχύεις τη μόνη πραγματική αντιπολίτευση από τη σκοπιά των εργατικών – λαϊκών συμφερόντων».

Απάντηση σε κάθε προσπάθεια εκβιασμού και λεηλασίας της λαϊκής ψήφου και των βουλευτικών εδρών, είναι ο στόχος για ένα ακόμα πιο ισχυρό ΚΚΕ στις επόμενες εκλογές.

Το ΚΚΕ θα αξιοποιήσει τη δύναμη που του δόθηκε και θα του δώσει πάλι ο λαός για να συμβάλει και μέσα στη Βουλή και στους δρόμους του αγώνα για την οργάνωση της λαϊκής αντίστασης στο «έργο» της επόμενης κυβέρνησης. Ο μεγαλύτερος αριθμός βουλευτών που θα επανεκλέξει το ΚΚΕ σε μια σειρά εκλογικές περιφέρειες σημαίνει νέα στηρίγματα λαϊκών διεκδικήσεων, υπεράσπισης και ανάδειξης των λαϊκών συμφερόντων και μέσα στη Βουλή.

Για αυτό από σήμερα δυναμώνουμε την προσπάθειά μας, ώστε να αυξήσουμε τη δύναμη του ΚΚΕ. Να αχρηστεύσουμε με πιο ισχυρό ΚΚΕ τον αρνητικό συσχετισμό που αποτυπώθηκε στις εκλογές.

Γνωρίζουμε ότι ένα ευρύτερο κομμάτι εργαζομένων, λαϊκών δυνάμεων και νεολαίας, που συσπειρώνεται αυτήν τη στιγμή γύρω από το ΚΚΕ, δεν συμφωνεί σε όλα μαζί μας, δεν έχει πειστεί σταθερά για την πολιτική διέξοδο που προτείνουμε και για τον δρόμο που αυτή θα επιτευχθεί. Αυτή τη συζήτηση πρέπει να την συνεχίσουμε το επόμενο διάστημα.

Καλούμε όσους ταλαντεύτηκαν και δεν ενίσχυσαν το ΚΚΕ ,και επέλεξαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ ή άλλα κόμματα ,να ενισχύσουν τώρα το ΚΚΕ. Γιατί τώρα μπορούν να δουν καλύτερα, ότι η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι η μοναδική λύση, μέσα και έξω από τη Βουλή, για την υπεράσπιση των εργατικών – λαϊκών συμφερόντων.

Κάναμε ένα βήμα, πάμε για τα επόμενα!

Μόνοι τους και όλοι μας! Γιατί μόνο ο λαός σώζει τον λαό, με ΚΚΕ ακόμα πιο δυνατό!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *