Ενημέρωση για την αποπεράτωση του θεάτρου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Λευκάδα, 5/5/2023

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη του έργου

«Αποπεράτωση δημοτικού θεάτρου Λευκάδας»

Για την αποπεράτωση του δημοτικού θεάτρου Λευκάδας

Ένα από τα μεγαλύτερα έργα στα Ιόνια νησιά, η «ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ», με αρχικό προϋπολογισμό 6.450.000,00€ με ΦΠΑ, χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ 2014-2020” και στον άξονα προτεραιότητας  “Προστασία του Περιβάλλοντος και Αειφόρος Ανάπτυξη”.

Για τις πράξεις που έχουν εφαρμοστεί οι διαδικασίες του Συστήματος Διαχείρισης και Ελέγχου του Προγράμματος «Ιόνια Νησιά» 2021-2027, και έχουν εκδοθεί σχετικές αποφάσεις για τη συγχρηματοδότησή τους, απαιτείται για λόγους διαχειριστικούς η απόσυρσή τους από το ΕΣΠΑ 2014-2020 και η επανυποβολή τους στο Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά 2021-2027. Ουσιαστικά και σύμφωνα με το ισχύον Σχέδιο Δράσης, το έργο Αποπεράτωση Δημοτικού Θεάτρου Λευκάδας με MIS. 5050690, καθώς και συγκεκριμένα έργα που έχουν ωριμάσει κατά την π.π. 2014-2020, θα χρηματοδοτηθεί ως phasing project, ως έργο γέφυρα.

Διευκρινίζουμε ότι η εργολαβική σύμβαση και οι εργασίες στα κτίρια συνεχίζονται κανονικά και βάσει του χρονοδιαγράμματος. Η κατασκευή του σπουδαίου για τον τόπο μας έργου, της αποπεράτωσης του κλειστού δημοτικού μας θεάτρου, καθώς και της κατασκευής του νέου ανοιχτού θεάτρου γίνεται πράξη.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *