Ανικανότητα ή κουτοπονηριά;

Ανικανότητα ή κουτοπονηριά;

του ΝΙΚΟΥ ΓΑΖΗ

Πως μια προαναγγελθείσα ανοιχτή συνέντευξη του υπουργού-επισκέπτη της Λευκάδας έγινε «αποκλειστική επιτυχία» ενός τοπικού(;) ΜΜΕ και μάλιστα χωρίς την παρουσία κάποιου Λευκαδίτη δημοσιογράφου!

***

Όπως γνωρίζετε την Τρίτη του Πάσχα (18-4-23) το νησί μας είχε την τιμή να υποδεχτεί σε επίσημη επίσκεψη τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη συνοδευόμενο από τον Γ.Γ. του ίδιου Υπουργείου. Επρόκειτο για μια μεγάλης σπουδαιότητας επίσκεψη, αφ΄ ενός γιατί βρισκόμαστε στο κατώφλι της προεκλογικής περιόδου όπου ως γνωστόν όλοι οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι είναι πιο δεκτικοί σε αιτήματα παροχών  και αφ΄ ετέρου γιατί η Λευκάδα έστω και με καθυστέρηση, συγκαταλέγεται πλέον μεταξύ των νησιών της πατρίδας μας και συνεπώς έχει αποκτήσει δικαιώματα και πρόσβαση σε χρηματοδοτήσεις έργων από προγράμματα που διαχειρίζεται το εν λόγω Υπουργείο.

Το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Ναυτιλίας άριστα ποιώντας και ως όφειλε, απέστειλε σε όλα τα τοπικά ΜΜΕ δελτίο Τύπου, με το οποίο ενημέρωνε για την επίσκεψη και  για το ακριβές επίσημο πρόγραμμα του υπουργού.

«Το πρόγραμμα της επίσκεψης έχει ως εξής:

13:00Επίσκεψη στην Ιερά Μονή της Παναγίας Φανερωμένης .
13:30Επίσκεψη   στο Λιμεναρχείο Λευκάδας .
14:00Επίσκεψη στο Εμπορικό Επιμελητήριο Λευκάδας .
14:30Επίσκεψη  στην Π.Ε Λευκάδας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων .
15:00Επίσκεψη στο Δημαρχείο και στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.
16:00Επίσκεψη στο Δ.Δ Σφακιωτών (ορεινή Λευκάδα)
17:00Επίσκεψη στο Δ.Δ Ελλομένου – Βλυχό Λευκάδας
18:30Συνάντηση με εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε – συνέντευξη τύπου

Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής
Γραφείο Επικοινωνίας & Ενημέρωσης
Ακτή Βασιλειάδη Πύλη Ε1-Ε2
Πειραιάς Τ.Κ.: 185 10
Τηλ.: 2131371728, email:press@yna.gov.gr «

Ανικανότητα ή κουτοπονηριά;

Το πάνελ της κομματικής εκδήλωσης (κουβέντας)

Ανικανότητα ή κουτοπονηριά;

Οι δυο υποψήφιοι βουλευτές κ.κ. Αυγερινού και Παπαχρήστος με τον κ. Θ. Σολδάτο

Ανικανότητα ή κουτοπονηριά;

Άποψη της “πλατείας” στην ΝΟΔΕ με τα στελέχη…

Ανικανότητα ή κουτοπονηριά;

Από την χθεσινή συνέντευξη Τύπου του κ. Ξ. Βεργίνη σαν μέτρο σύγκρισης μήπως και βοηθηθεί ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ να καταλάβει πως γίνονται οι συνεντεύξεις. (Σημ: Και να λάβει υπ ΄ όψη του πως φαίνονται μόνο τα δυο τρίτα των εκπροσώπων των ΜΜΕ, αφού τρεις ακόμη δημοσιογράφοι είναι είναι πίσω απ΄ τον Φακό:, όπως επίσης και πως ο κ. Βεργίνης προς το παρόν τουλάχιστον δεν είναι Υπουργός!)

***

Άψογη η ενημέρωση του Υπουργείου λοιπόν σε ότι αφορά την ενημέρωση των ΜΜΕ. Εκείνο που δεν ήταν άψογο ήταν η εφαρμογή του συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος και είναι προφανές πως τα παρατράγουδα άρχισαν μετά την εμπλοκή των τοπικών παραγόντων που συνόδευαν τον υπουργό στην περιοδεία του, με προεξάρχουσα αυτή του προέδρου της τοπικής ΝΟΔΕ που όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων είχε τον ρόλο του οικοδεσπότη.

Παραλείπουμε τους ενδιάμεσους σταθμούς της περιοδείας για να φτάσουμε στον τελευταίο που είναι η συνάντηση με τους εκπροσώπους των ΜΜΕ και η συνέντευξη τύπου που μας ενδιαφέρει.  Πρέπει όμως να πούμε πως στις 18:30 που υποτίθεται πως θα άρχιζε, η υπουργική ακολουθία δεν είχε φθάσει ακόμη ούτε στο Βλυχό!

Ας την θεωρήσουμε κι αυτή την καθυστέρηση φυσική  και μάλλον αναμενόμενη σ΄ ένα τόσο φορτωμένο πρόγραμμα. Όμως πλέον αρχίζουν να φαίνονται τα λάθη και οι παραλείψεις των ντόπιων  συνοδών του Υπουργού και κυρίως του οικοδεσπότη της βραδιάς:  Δεν θα έπρεπε να έχει ενημερώσει έγκαιρα τα τοπικά ΜΜΕ, που επρόκειτο να δοθεί η υπουργική συνέντευξη, απ΄ τη στιγμή μάλιστα που υπήρχε σοβαρή καθυστέρηση; Και γιατί επέλεξε για την συνέντευξη τα κομματικά γραφεία της ΝΟΔΕ, σχεδόν μαζί μάλιστα με κομματική προεκλογική κουβέντα με τα τοπικά  στελέχη του κόμματος;  Δεν γνωρίζει πως ένας κομματικός χώρος γεμάτος κόσμο δεν είναι ο πλέον κατάλληλος γι αυτή τη δουλειά; Και γιατί η συνέντευξη δεν δόθηκε σε κάποιο ανεξάρτητο χώρο (π.χ. στην αίθουσα συμβουλίων του Διοικητηρίου) που έχει και τον κατάλληλο τεχνολογικό εξοπλισμό (μικρόφωνα αλλά  και άνετη χωρητικότητα) και στην οποία έχουν δώσει συνεντεύξεις παράγοντες πολύ μικρότερης εμβέλειας από υπουργό;

Σε ότι με αφορά και επειδή είχα αποφασίσει να συμμετέχω στην συνέντευξη προσπάθησα να επικοινωνήσω με κάποιους εκ των συνοδευόντων τον Υπουργό στην περιοδεία του.  Έτσι έμαθα και για την μεγάλη καθυστέρηση με την οποία εξελίσσονταν το πρόγραμμα. Στην συνέχεια προσπάθησα να επικοινωνήσω με τους πιο αρμόδιους (από τους συνοδούς του) προκειμένου να μάθω αν θα γίνει τελικά και που η συνέντευξη αλλά αποδείχτηκε αδύνατο. Οπότε κάποια στιγμή, πολύ αργότερα,  μου τηλεφώνησε ένας φίλος και με ρώτησε γιατί δεν πήγα στην συνέντευξη που γίνεται εκείνη την ώρα στα γραφεία της ΝΟΔΕ της Νέας Δημοκρατίας. Ξεκίνησα αμέσως και πήγα στα επόμενα δέκα λεπτά, όμως η (αποκλειστική όπως αποδείχτηκε) συνέντευξη είχε ήδη γίνει και ο υπουργός πλέον έπαιρνε την θέση του στο πάνελ μεταξύ βουλευτή και προέδρου για την κομματική κουβέντα με τα στελέχη. Οπότε αφού πληροφορήθηκα βιαστικά τα γενόμενα,  αποχώρησα…

Αρχικά θεώρησα πως παρότι υπήρξαν πολύ σοβαρά λάθη και παραλείψεις του οικοδεσπότη της εκδήλωσης, αυτά ήταν αποτελέσματα  της έλλειψης οργανοτικότητας του προέδρου. Μαθαίνοντας όμως τι ακριβώς συνέβη, μου δημιουργήθηκε η βεβαιότητα πλέον για δυο πράγματα: Το πρώτο είναι πως η κουτοπονηριά και η σκοπιμότητα  υπερισχύουν  της όποιας έλλειψης ταλέντου και το δεύτερο πως δεν αρκεί το ταλέντο καλού μεταφορέα για να κάνει κανείς τον πρόεδρο…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *