Το σχόλιο της ημέρας: Χωρίς αιδώ!…

Το σχόλιο της ημέρας: Χωρίς αιδώ!…

Έτσι απλά, χωρίς περίσκεψη, χωρίς αιδώ ενημερωθήκαμε χθες το βραδάκι με μια απλή ανακοίνωση για την απόφαση του κ. Διοικητή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλοακαρνανίας να κλείσει ξανά σήμερα από τις 9:30 μέχρι τις 12:30 ο δρόμος προς Λευκάδα.  Και η εξήγηση για τολ λόγο που θα γίνει αυτό είναι και λιτή και περιεκτική καθόσον μέσα της χωράει από τα πάντα μέχρι το τίποτα:

“Η διακοπή θα γίνει για λόγους προστασίας οδού και την διασφάλιση της απρόσκοπτης κυκλοφορίας”!!

Καταλάβατε τίποτα; Μάλλον όχι. Ούτε κι εγώ.

Και δεν καταλάβαμε όχι επειδή όλοι εμείς είμαστε βλάκες, αλλά απλά γιατί τόσο ο κ. Διοικητής όσο και κάθε άλλος αρμόδιος θεώρησαν περιττό να ενημερώσουν τους πολίτες  που δεν τυχαίνει να διαβάζουν τα σάιτ καθημερινά, για ποιον ακριβώς λόγο θα βρουν σήμερα μπροστά τους την φραγή που θα τους βγάλει εκτός προγράμματος. με πολύ σοβαρές ενδεχομένως συνέπειες (πέραν της  αναμφίβολης ταλαιπωρίας και καθυστέρησής τους).

Κι εκείνοι που έτυχε να διαβάσουν την ανακοίνωση, όμως, ούτε σοφότεροι έγιναν ούτε τον λόγο της ταλαιπωρίας τους κατάλαβαν.  Το μόνο που χωρίς αμφιβολία πάντως κατάλαβαν είναι πως στην Ελλάδα του 21ου αιώνα κάποιοι τους βλέπουν σαν πειθήνιους υπηκόους τους και λειτουργούν με το “αποφασίζουμε και διατάσσουμε και εξηγήσεις δεν δίνουμε.’  Γιατί μόνο κοσμογονικά κι εντελώς απρόβλεπτα καταστροφικά γεγονότα  θα δικαιολογούσαν μια τέτοια απόφαση, αφού βέβαια πριν εξηγούνταν αναλυτικά στον κόσμο!…

Ο Σχολιαστής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *