Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Λευκάδας για το κλείσιμο του δρόμου

Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Λευκάδας για το κλείσιμο του δρόμου

Λευκάδα 9-12-2022

 

Ανακοίνωση

Για την διακοπή της  κυκλοφορίας των οχημάτων

στον δρόμο Αγ. Νικόλα – Λευκάδα

Με γρήγορους ρυθμούς προχωρά η εκτέλεση των οδικών τμημάτων της Εθνικής οδού Βόνιτσας – Λευκάδας για το έργο “Κατασκευή – Αναβάθμιση οδικής σύνδεσης πόλης Λευκάδας με τον οδικό άξονα Άκτιο – Δυτικός Άξονας και κατασκευή του νέου αγωγού ύδρευσης Λευκάδας στα εμπλεκόμενα τμήματα”  με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την διακοπή κυκλοφορίας, κατά δύο τρίωρα (από 9.30 π.μ. έως 12.30 μ.μ.) και για το χρονικό διάστημα από το Δεκέμβριο του 2022 έως το Φεβρουάριο του 2023 γεγονός που θα δημιουργήσει προβλήματα στην κοινωνία της Λευκάδας

Αδιαμφισβήτητα πρόκειται για ένα  μεγάλο αναπτυξιακό έργο για την Λευκάδα, που η περαίωσή του θα συμβάλει καθοριστικά στην εύκολη και ασφαλή κίνηση των πολιτών συνδέοντας την Λευκάδα με το αεροδρόμιο, την Ιόνια Οδό και εν γένει με την ηπειρωτική Ελλάδα.

Αντιλαμβανόμαστε ότι οι εργασίες που θα εκτελεστούν λόγω της επικινδυνότητας των πρανών επιβάλλει μέτρα ασφαλείας για τους πολίτες. Η διακοπή της κυκλοφορίας με στόχο την άρση της επικινδυνότητας εκβραχισμού με εκρηκτικά προϋποθέτει ότι υπάρχει άλλος δρόμος, άλλη δίοδος πρόσβασης των πολιτών από και προς Λευκάδας.

Η μελέτη του εν λόγω έργου έπρεπε να είχε προβλέψει το πρόβλημα και να σχεδιάσει για ένα ασφαλές και λειτουργικό οδικό δίκτυο άλλη λύση όπως κατασκευή σήραγγας στην περιοχή Αγίου Αντωνίου.

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών  οφείλει να προτείνει λύση  η οποία δεν θα πνίξει την οικονομική και εμπορική δραστηριότητα της Λευκάδας.

Οι έξη (6) ώρες διακοπής της κυκλοφορίας είναι υπερβολικές.

 

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *