Σωματείο ΟΤΑ Ν. Λευκάδας: Κανένας από το “ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ” στην ανεργία

Σωματείο ΟΤΑ: Κανένας συνάδελφος από το “ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ” στην ανεργία

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους

Ύστερα από πολύμηνη αναμονή των οριστικών αποτελεσμάτων της προκήρυξης για το «Βοήθεια στο Σπίτι» όπου πανελλαδικά 163 εργαζόμενοι έμεναν εκτός πετώντας τους στην ανεργία, άλλο ένα χτύπημα ήρθε αυτή τη φορά από το ΣΤΕ. Έκρινε ότι η ειδική εμπειρία δε θα έπρεπε να υφίσταται για τις θέσεις που λογίζονται στην προκήρυξη ως χωρίς εμπειρία, με αποτέλεσμα ακόμα 1100 εργαζόμενοι να κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους, τινάζοντας στον αέρα όλη την προκήρυξη. Μεταξύ αυτών είναι και 11 συνάδελφοι του «Βοήθεια στο Σπίτι» στο Δήμο Λευκάδας.

Πάγιο αίτημα του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος ήταν και είναι η μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου για όλους τους εργαζόμενους που εργάζονται σε διάφορα προγράμματα (ΕΣΠΑ, Βοήθεια στο Σπίτι κ.λπ.).
Αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά οι τεράστιες ευθύνες όλων των κυβερνήσεων, Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ, που κρατούσαν «ομήρους» αυτούς τους εργαζόμενους, προβάλλοντας το επιχείρημα ότι η μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου, είναι αντισυνταγματική υιοθετώντας την επιλογή της προκήρυξης. Και ρωτάμε, γιατί καταψήφισαν την κατάργηση του άρθρου 103 του συντάγματος, που αφορά τη μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου;

Συνάδελφοι ας μην έχουμε αυταπάτες. Είναι πολιτική επιλογή αυτών των κομμάτων που κυβέρνησαν και κυβερνούν, η θέση τους ενάντια στη μόνιμη και σταθερή εργασία. Με δικούς τους νόμους εργάζονται σήμερα χιλιάδες εργαζόμενοι με διάφορες συμβάσεις μερικής απασχόλησης. Χιλιάδες ακόμη είναι αυτοί που παραμένουν όμηροι μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ. Είναι υποκριτικό ότι νοιάζονται για αυτούς τους εργαζόμενους που πετιούνται στην ανεργία.

Συνάδελφοι, σες . Αυτό που συμβαίνει με τους συναδέλφους στο «Βοήθεια» είναι ένα μάθημα σε όσους προκρίνουν την προκήρυξη με αυξημένη μοριοδότηση και για άλλες ομάδες μακροχρόνια εργαζομένων, όπως οι εργαζόμενοι στα ΕΣΠΑ παιδικών σταθμών και κοινωνικών δομών, ενάντια στην πάγια θέση μας για μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Καμιά αναμονή λοιπόν, καμιά ανοχή, δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια εφησυχασμού. Η μόνη λύση είναι η μαζική οργάνωση στα σωματεία μας και η αντεπίθεση. Δεν έχουμε αυταπάτες από κανέναν επίδοξο σωτήρα ότι θα μας σώσει, ότι κάποια άλλη κυβέρνηση ή υπουργός θα δώσει λύση. Τους ζήσαμε όλους αυτούς που έχουν μοναδική και μόνιμη αναφορά στην πολιτική της ευρωπαϊκής ένωσης και στις απαιτήσεις των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Απαιτούμε, η κυβέρνηση να δώσει τώρα λύση ώστε όλοι οι συνάδελφοι να παραμείνουν στην εργασία τους.
Τώρα η κυβέρνηση να καταργήσει όλες τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και να προχωρήσει στην μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Μπροστά μας κεντρικός σταθμός είναι η πανεργατική πανελλαδική απεργία
στις 9 του Νοέμβρη που θα πρέπει να πάρει μαζικά χαρακτηριστικά. Να
ενώσουμε τη φωνή μας, τη δύναμη μας με τους υπόλοιπους εργαζόμενους του
δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, να δώσουμε απάντηση στην κυβέρνηση για την
αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική της.

 

ΤΟ Δ.Σ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *