“Όλοι για τη Λευκάδα”: για τις αγωγές της ΝΟΤΙΟΝ Α.Ε.

“Όλοι για τη Λευκάδα”: για τις αγωγές της ΝΟΤΙΟΝ Α.Ε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

για αγωγές της Notion Α.Ε. εναντίον δυο συμπολιτισσών μας

 

Πληροφορηθήκαμε, χθες 7/10/2022, ότι η ενδιαφερόμενη για το Τουριστικό Περίπτερο εταιρεία «Notion ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Α.Ε.», κοινοποίησε αγωγές σε δυο συμπολίτισσές μας, τις κυρίες Όπη Γεωργίου και Ελένη Δ. Κατωπόδη, απαιτώντας τεράστιες αποζημιώσεις για δήθεν βλάβη που υπέστη, εξαιτίας των απόψεων που εξέφρασαν στο δημόσιο λόγο τους για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Θυμίζουμε ότι της εξέλιξης αυτής, είχαν προηγηθεί από την πλευρά της εταιρείας:

  • Η κοινοποίηση εξωδίκου στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο αλλά και στον Δήμο Λευκάδας, όπου αναφέρεται μεταξύ άλλων, ότι “αυθαίρετα και αναρμοδίως” παρενέβη, συζήτησε και πήρε την όποια απόφαση επί του θέματος το Δημοτικό Συμβούλιο. Δηλαδή, ούτε λίγο ούτε πολύ, θέλουν να απαγορεύσουν στους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους να συζητούν για ζητήματα του τόπου τους. Η απαράδεκτη, αντιδημοκρατική και επικίνδυνη αυτή αντίληψη, πρέπει να καταδικαστεί από όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις, τους πολίτες και κυρίως τον Δήμο Λευκάδας.
  • Δημόσιες τοποθετήσεις του μελετητή – εκπροσώπου της εταιρείας, ο οποίος αναφέρθηκε με απαξιωτικό ύφος και εκφράσεις του τύπου «…κάποιος κ. Δρακονταειδής…» εναντίον του πρώην Δημάρχου και επικεφαλής της Παράταξής μας, καταφερόμενος και εναντίον της κ. Γεωργίου Όπης Προέδρου του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής Λευκάδας.

     Θεωρούμε ότι και η ενέργεια κοινοποίησης των αγωγών, είναι συνέχεια της παραπάνω τακτικής που σκοπό έχει να ενοχοποιήσει την διαφορετική άποψη, να φιμώσει το συνταγματικό δικαίωμα ελευθερίας λόγου και έκφρασης, εκφοβίζοντας όλους όσοι εκφράζονται, πολύ περισσότερο αν κάποιοι απ’ αυτούς κατέχουν θεσμική θέση.

     Και αναρωτώμενοι ποια ή ποιος έχει σειρά για την επόμενη αγωγή, δηλώνουμε:

     Φτάνει πια, το ποτήρι ξεχείλισε!!!

     Δεν το ανεχόμαστε, δεν το επιτρέπουμε!!!

Ο Δήμος Λευκάδας οφείλει να σηκώσει το βάρος της απάντησης απέναντι σ’ όλα όσα εξελίσσονται μπροστά μας, θυμίζοντας κινηματογραφική ταινία!!!

     Για τους λόγους αυτούς, καλούμε τον Δήμαρχο κ. Καλό Χ. και τον Πρόεδρο κ. Ρόκκο Στ. να ΣΥΓΚΑΛΕΣΟΥΝ ΕΚΤΑΚΤΩΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις, αφενός για να καταδικαστούν αυτές οι πρακτικές και αφετέρου να εκφραστεί, εμπράκτως, η συμπαράστασή μας στις συνδημότισσές μας.

 

Λευκάδα, 8/10/2022                                                              Δημοτική Παράταξη

«ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *