Απάντηση του προέδρου του Λ. Τ. Σ. Καρβούνη στην επιστολή Λ. Χαλικιά

Απάντηση του προέδρου του Λ. Τ. Σ. Καρβούνη στην επιστολή Λ. Χαλικιά

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΤΟΥ κ. ΧΑΛΙΚΙΑ ΛΑΚΗ

 

κ. Χαλικιά

Σε απάντηση της από 28/09/2022 ανοικτή επιστολής σας,  θέλουμε να σας θυμίσουμε τα εξής:

Πράγματι στις 16/02/2021 απευθύνατε μαζί με τον κ. Δρακονταειδή την ανοικτή επιστολή που επισυνάπτετε. Όμως στις 09/03/2021, δηλαδή ένα μήνα μετά, σε συνεδρίαση του Λιμενικού Ταμείου, (Αριθ. Απόφ. 22) το θέμα σχετικά με την παραχώρηση του τουριστικού περιπτέρου και των λουτρικών εγκαταστάσεων ψηφίστηκε ομόφωνα, και με την δική σας ψήφο. Δηλαδή οι όποιες παρατηρήσεις είχαν διατυπωθεί στην από 16/02/2021 επιστολή σας συζητήθηκαν και διαμορφώθηκε τελικά η απόφαση που ομόφωνα ψηφίστηκε.

Στην απόφαση δε αυτή εκφράζετε την ικανοποίησή σας για την τροποποίηση σχετικά με την διατύπωση της μελέτης των στατικών που τόση συζήτηση έγινε.

Ως προς την ‘‘αλλαγή χρήσης των λουτρικών εγκαταστάσεων σε ξενοδοχειακές’’ απαντήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λευκάδας αλλά θα σας το ξαναθυμίσουμε. Η παρούσα διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου συνέχισε μια διαδικασία που εσείς είχατε ξεκινήσει. Να σας θυμίσουμε, ότι οι και οι δύο συμμετέχοντες στο διαγωνισμό είχαν καταθέσει μελέτες με ‘‘ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις’’. Οι μελέτες αυτές αξιολογήθηκαν από την επιτροπή του διαγωνισμού,  που εσείς προεδρεύατε, έγιναν αποδεκτές και ανακηρύξατε πλειοδότη την ΠΑΠΠΑΣ ΟΙΛ που εν συνεχεία κατέπεσε στο Δικαστήριο. Η παρούσα διοίκηση συνέχισε τη διαδικασία και όταν υποβλήθηκε η μελέτη από τον πλειοδότη την παρουσίασε στο Λιμενικό Ταμείο και στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λευκάδας και οι  παρατηρήσεις του Λιμενικού Ταμείου και του Δήμου Λευκάδας ενσωματώθηκαν και τροποποιήθηκε η μελέτη και γιαυτό πλέον δεν υπάρχουν ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις

Πάντως είναι άξιο απορίας πως και οι δύο συμμετέχοντες στο διαγωνισμό στα αρχικά σχέδια συμμετοχής τους είχαν  ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις.

Τέλος, ως προς την επιστολή 1504/23-08-2022 του Λιμενικού Ταμείου που ζητήθηκε επίσπευση των διαδικασιών, θέλουμε να τονίσουμε, όπως καλά γνωρίζετε, ως πρώην Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, ότι όλες οι απαραίτητες ενέργειες και αποφάσεις του Λιμενικού Ταμείου έχουν ολοκληρωθεί με τις αποφάσεις του 10/21-02-2020 και 22/09-03-2021.

Λευκάδα 29/09/2022

Σπύρος Κ. Καρβούνης                                                                                                                                                                                  Πρόεδρος Δ.Λ.Τ.Λ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *