Η Δημοτική Παράταξη “Αλλάζουμε πορεία” για το τουριστικό περίπτερο

Η Δημοτική Παράταξη “Αλλάζουμε πορεία” για το τουριστικό περίπτερο

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

      “AΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ”

 

 

17.09.2022

 

Η Δημοτική Παράταξη “Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ»,

  1. με ομόφωνη απόφασή της κατά την τελευταία της συνεδρίαση, αξιώνει από το Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λευκάδας, να προχωρήσει στην Ορθή Επανάληψη-Ανάκληση του δικαιώματος χρήσης των υπ’ αριθμ. 10/2020 και 22/2021 αποφάσεών του, κατά το μέρος που αφορούν στην παραχώρηση χρήσης χώρου εκτάσεως 8400 τ.μ. επί της χερσαίας ζώνης λιμένα Λευκάδας στην περιοχή Κάστρο, προς την παραχωρησιούχο εταιρεία “Notion ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΕ”.

Ως γνωστόν η παραχώρηση των 8400 τ.μ. αποφασίστηκε αρχικά με την ανακήρυξη πλειοδότη-παραχωρησιούχου τον Φεβρουάριο του 2018. Ανακήρυξη όμως που ακυρώθηκε από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Λευκάδας, μετά την αγωγή που κατέθεσε η 2η ενδιαφερόμενη εταιρεία, στην οποία και παραχωρήθηκε εκ νέου τον Φεβρουάριο του 2020 το δικαίωμα χρήσης της έκτασης των 8400 τ.μ., από το νέο Δ.Σ. του  Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λευκάδας της τρέχουσας δημοτικής περιόδου.

Η αξίωση για την Ορθή Επανάληψη-Ανάκληση της απόφασης παραχώρησης των 8400 τ.μ., το μεγαλύτερο μέρος της οποίας είναι αμμώδης έκταση που χρησιμοποιούν οι λουόμενοι, προκύπτει από το γεγονός ότι δεν έχει συμπεριληφθεί στη διακήρυξη ως μέρος του παραχωρούμενου χώρου.

Είναι δε ανεξάρτητη της πρόσφατης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου να συσταθεί Ομάδα Εργασίας στο Δήμο μας, σχετικά με την εφαρμογή των όρων της διακήρυξης από την παραχωρησιούχο εταιρεία.

  1. Μετά την χθεσινή αποκάλυψη του εγγράφου που απέστειλε ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου προς το Υπουργείο Ναυτιλίας, με το οποίο ζητά την επίσπευση της διαδικασίας έγκρισης της παραχώρησης, εν μέσω ενεργειών διαμαρτυρίας των συμπολιτών μας, αλλά και διαδικασιών συγκλήσεως του Δημοτικού μας Συμβουλίου ώστε να συζητηθεί το θέμα του τουριστικού περιπτέρου, αναμένουμε τις εξηγήσεις του κυρίου Καρβούνη, ώστε να τοποθετηθούμε επί του θέματος.

 

Για την “Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ”

Θοδωρής Σολδάτος

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *