Απάντηση του Βουλευτή Θ. Καββαδά στην Ν Ε του ΣΥΡΙΖΑ για τα σχολεία

Απάντηση του Βουλευτή Θ. Καββαδά στην Ν Ε του ΣΥΡΙΖΑ για τα σχολεία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λευκάδα, 15 Σεπτεμβρίου 2022

 

Θανάσης Καββαδάς: «Κανείς δεν μπορεί να κάνει το άσπρο-μαύρο – Η αλήθεια μιλάει μόνη της: για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια διορίστηκαν 107 μόνιμοι εκπαιδευτικοί στη Λευκάδα» – Απάντηση στην ανακοίνωση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων του Νομού

 

Ευχαριστώ την τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ που επιβεβαιώνει με την ανακοίνωσή του τις προσλήψεις 25.000 μονίμων εκπαιδευτικών σε δύο χρόνια από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια.

Για μια ακόμη φορά, παραδέχεται ότι δεν πρόλαβε.

Σχεδόν 1.000 λέξεις χρειάστηκε η αξιωματική αντιπολίτευση στην προσπάθειά της να κάνει το άσπρο-μαύρο.

Όμως η αλήθεια μιλάει μόνη της – ακόμα και μέσα από τη στρεβλή εικόνα που προσπαθεί να παρουσιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και η αλήθεια είναι ότι:

  • Μέχρι το 2020 δεν υπήρχαν μόνιμοι εκπαιδευτικοί στην Ειδική Αγωγή. Για πρώτη φορά η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έκανε μόνιμες προσλήψεις στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, καλύπτοντας θέσεις και στα τμήματα ένταξης και στο Ειδικό Εργαστήρι Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ).
  • Για πρώτη φορά έπειτα από 12 ολόκληρα χρόνια, το 2021 προσλήφθηκαν 11.700 μόνιμοι εκπαιδευτικοί στη γενική εκπαίδευση και επιπλέον 4.500 στην ειδική αγωγή.
  • Φέτος, 586 νέοι δάσκαλοι και καθηγητές διορίστηκαν στην γενική εκπαίδευση.

Από αυτούς τους 25.000 εκπαιδευτικούς, 107 διορίστηκαν στο νομό μας, σε αντίθεση με την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπου έγιναν μόλις 5 προσλήψεις μονίμων εκπαιδευτικών από το 2015 έως το 2019.

Αυτό είναι το χειροπιαστό έργο της Κυβέρνησής μας, και όχι λόγια και εξαγγελίες χωρίς αντίκρισμα, από την παράταξη του «δεν προλάβαμε».

Όμως γι’ αυτό το έργο ούτε καμαρώνω, ούτε κομπάζω.

Ποτέ δεν είπα ότι όλα λειτουργούν άριστα.

Είπα όμως ότι λειτουργούν καλύτερα από ποτέ, και αυτή είναι η αλήθεια.

Έχουμε περισσότερους μόνιμους εκπαιδευτικούς, ενώ και οι αναπληρωτές βρέθηκαν από το πρώτο κουδούνι στις θέσεις τους – σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια που οι διορισμοί τους γίνονταν τμηματικά με αποτέλεσμα τα σχολεία να λειτουργούν για μήνες με κενά.

Αυτό είναι αποτέλεσμα πολιτικής βούλησης αλλά και συντονισμένης προσπάθειας εκ μέρους όλων όσοι έχουμε θεσμική υποχρέωση να στηρίζουμε την Παιδεία στη Λευκάδα.

Όλα τα χρόνια δίνω μάχες στο Υπουργείο Παιδείας για να καλύπτονται τα εκπαιδευτικά κενά στη Λευκάδα και για να δρομολογούνται λύσεις στα μικρά και μεγάλα προβλήματα ώστε να λειτουργούν απρόσκοπτα τα σχολεία μας από την πρώτη μέρα κάθε σχολικής χρονιάς.

Συνεχίζουμε λοιπόν, για το αυτονόητο αγαθό της δημόσιας, δωρεάν παιδείας για όλους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μόνος στο παιχνίδι των προσβλητικών, προσωπικών χαρακτηρισμών και των ανακοινώσεων για τις εντυπώσεις.

Σε ό,τι με αφορά, προτιμώ να μιλώ με πράξεις και όχι με λόγια, να φέρνω αποτελέσματα, για την Λευκάδα και για όλους ανεξαιρέτως τους συμπολίτες μας.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *