Το σχόλιο της ημέρας: Δυο απορίες!

Το σχόλιο της ημέρας: Δυο απορίες!

Στην πάνω φωτογραφία βλέπετε δεξιά το PARKING  “BAKOPANOS” τουλάχιστον  σύμφωνα με την πινακίδα- τιμοκατάλογο που υπάρχει στην είσοδό του.  Ο δρόμος που βλέπετε είναι ένας από τους λίγους καθέτους δρόμους του Νυδριού που συνδέουν τον περιφερειακό δρόμο με τον παλιό κεντρικό δρόμο στο ύψος της Εκκλησίας, περνώντας έξω απ΄ το πρώην Δημαρχείο Ελλομένου.

Κοιτάζοντας τώρα την κάτω φωτογραφία που δείχνει τον ίδιο δρόμο αλλά το πλάνο ανοίγει, παρατηρούμε μια σειρά από πλαστικά κολονάκια  βιδωμένα στο οδόστρωμα με τρόπο που να περιορίζουν το πλάτος του δρόμου κατά ένα περίπου μέτρο και δημιουργούν τις εξής δυο απορίες-ερωτήσεις, οι οποίες δεν είναι μόνο του γράφοντα αλλά και πολλών ακόμη άλλων κατοίκων Νυδριού!

Απορία-ερώτηση 1η: Ποιος είναι ο λόγος ή η σκοπιμότητα αν προτιμάτε, της τοποθέτησης αυτών των κολονακίων.

Απορία -ερώτηση 2η: Ποιος αποφάσισε και επίσης, ποιος επιβαρύνθηκε με τα έξοδα της αγοράς και της τοποθέτησής τους.

Ο Σχολιαστής

ΥΓ1: Ελπίζουμε πως θα τύχουμε των σχετικών απαντήσεων, αν και μεταξύ μας δεν αισιοδοξούμε και πολύ…

ΥΓ 2:  α)”Μπακοπάνος” ήταν  ο   αείμνηστος Σπύρος Θερμός (πενθερός του σημερινού αντιδημάρχου Ελλομένου  Ευτύχιου Ζουριδάκη) και ο αδελφός του Πάνος Θερμός.  β) Την ίδια ονομασία “Μπακοπάνος” φέρει και το άλλο πάρκινγκ που ευρίσκεται  λίγα μέτρα πιο πέρα και πάνω στον κεντρικό δρόμο του Νυδριού, όμως για εκείνο δεν απορούμε καθότι ο χώρος εκεί ήταν περιβόλι του αείμνηστου…

ΥΓ 3: Ιδιαίτερα αποδοτική “μπίζνα” τελικά φαίνονται να είναι τα πάρκινγκ στο Νυδρί, αφού για να αφήσει κανείς το αυτοκίνητό του εκεί για μισή ώρα πρέπει να πληρώσει 5 ΕΥΡΩ! Και δεν αποκλείεται αυτή η διαπίστωση να αποτελεί απάντηση και για άλλα αναπάντητα ερωτήματα που απασχολούν τους Ελλομενίτες. Αυτά όμως σε άλλο σχόλιο…

Το σχόλιο της ημέρας: Δυο απορίες!

4 σχόλια

  1. Νυδριωτης

    Tι κάνει κούκου κούκου στα κεραμίδια.Οποιος κατάλαβε καταλαβε

  2. Θέλει πολύ μυαλό να καταλάβει κάποιος για ποιο λόγο βρίσκονται αυτά τα κολονακια εκεί ; Για να μην παρκάρουν αμάξια βρίσκονται εκεί και να μην στενεψη ο δρόμος 2 μέτρα .
    Δεν μπορώ να καταλάβω ποιο είναι το νόημα από αυτήν την ανάρτηση ότι είναι αντιδήμαρχος αυτός που έχει το πάρκινγκ; Η ποιος τα πλήρωσε; Άπορο με κάτι τέτοιες σαχλαμάρες που ανεβάζετε στην σελίδα σας , βασικά Άπορο να δω ποιος τα γράφει αυτά και γιατι…Πάντως δεν τα πλήρωσες εσύ, οχι εσύ.

    • FortsaLefkada

      Δυστυχώς φίλε Κώστα, αν κρίνουμε από την δική σου απάντηση, όντως θέλει πολύ μυαλό για να καταλάβει κανείς για ποιο λόγο μπήκαν τα κολονάκια! που σημειωτέον τώρα δεν μπορούν να συναντηθούν εκεί ένα λεωφορείο κι ένα Ι.Χ! Βέβαια για διασταύρωση δυο μεγάλων οχημάτων, π.χ. δυο λεωφορείων, ούτε συζήτηση να γίνεται. Οι “απορίες” σας όμως που ακολουθούν είναι ακόμη πιο εντυπωσιακές! Γιατί αν δεν μπορείς να καταλάβεις ποιο είναι το νόημα αυτής της ανάρτησης, και το ενδιαφέρον μας για το ποιος πλήρωσε τα κολονάκια, λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να σε βοηθήσω καθότι αυτό είναι αρμοδιότητας ειδικού… Σαχλαμάρες-ξεσαχλαμάρες οι αναρτήσεις μας, όμως βλέπουμε πως τις διαβάζεις μονορούφι και μάλιστα τις σχολιάζεις κιόλας. Αυτό είναι και η απάντηση στην απορία σας γιατί τις βάζουμε… Κι ένα τελευταίο: Δεν είμαι καθόλου βέβαιος πως δεν τα πλήρωσα (και) εγώ, αφού κανείς δεν με διαβεβαιώνει πως δεν τα πλήρωσε ο Δήμος…ι

  3. Απάντηση 1η. Μα είναι απλό, τα κολωνακια μπαίνουν εύκολα και «αθόρυβα». Αν θέλεις να απαγορεύσεις νόμιμα το παρκάρισμα, βάζεις σχετικές πινακίδες. Όμως οι ριμάδες για να μπουν, θέλουν κυκλοφοριακές μελέτες και εγκρίσεις, οπότε και ευθύνες. Ενώ τα κολωνακια δεν σημαίνουν τίποτα, απλά εμποδίζουν να παρκάρεις απ’εξω και να κανείς χαλάστρα στον από μέσα.
    Απάντηση 2η. Ποιος αποφάσισε; Όποιος τον συμφέρει. Ποιος ευθύνεται; Μα κανένας , πιθανόν δεν χρειάστηκε να πάρει καν νόμιμη έγκριση και απόφαση. Ποιος τα πλήρωσε; Πολύ πιθανόν το Ελληνικό Δημόσιο από τους φόρους μας.
    Πάντως στο χωριό μας λένε και ένα άλλο ωραίο : «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *