Το σχόλιο της ημέρας: Ο Άγιος Παντελεήμονας να βάλει το χέρι του!

Το σχόλιο της ημέρας: Ο Άγιος Παντελεήμονας να βάλει το χέρι του!

Χθεσινοβραδυνό πλάνο από την εκδήλωση στον Άγιο Παντελεήμονα στις παλιές Αλυκές…

***

Η αρχή έγινε με το γιορταστικό τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και της Πολιούχου μας Φανερωμένης, κατά το οποίο αφενός συνέρρευσαν πολλές χιλιάδες επισκεπτών μας και αφετέρου ξεκίνησαν οι ανεξέλεγκτες συναθροίσεις.

Η εισροή επισκεπτών συνεχίστηκε και τις επόμενες μέρες, καθώς αφενός ξεκίνησε η τουριστική σεζόν  και αφετέρου  το πλήθος των κοινωνικών και των συλλογικών εκδηλώσεων, που είχαν αναβληθεί για πάνω από δυο χρόνια, δίνουν πια την ευκαιρία στους συμπολίτες μας να ξεσαλώσουν και να βγάλουν το άχτι τους για την πρωτόγνωρη  μακροχρόνια αποχή που υπέστησαν.

Κατόπιν αυτών, είναι μάλλον φυσιολογική και αναμενόμενη  η αναζωοπύρωση της πανδημίας του covid 19 στον τόπο μας, που από τα 2-3 νέα κρούσματα την ημέρα, ξανα-σκαρφάλωσαν στις δυο και τρεις δεκάδες κατά τις τελευταίες μέρες…

Ανησυχητικό στοιχείο επίσης είναι πως πανελλαδικά τα θύματα της πανδημίας διατηρούνται σταθερά σε πάνω από 10 θανάτους την ημέρα. νούμερο που όσο κι αν έχουμε εξοικειωθεί μαζί του, αφού στις εξάρσεις της υπήρξε πολύ μεγαλύτερο,  συνεχίζει να είναι όχι απλά μεγάλο αλλά τεράστιο. Γιατί γι αυτούς του ανθρώπους που χάνονται καθημερινά, όπως και για τους οικείους τους, η πανδημία είναι πάντα εδώ και είναι η αιτία της απώλειάς τους…

Το πιο ανησυχητικό όμως είναι ότι ο πολύς κόσμος θεωρεί πως το κακό πέρασε και δεν τον αφορά, οπότε και τα μέτρα προσωπικής προφύλαξης θεωρούνται αχρείαστα.  Όπως φαίνεται να έγινε και χθες το βράδυ, στην εκδήλωση της φωτογραφίας!

Οπότε ο Άγιος Παντελεήμων να μας λυπηθεί και η Κυρά Φανερωμένη να μας προστατεύσει…

Ο Σχολιαστής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *