Δελτίο Τύπου του Συνδικάτου Οικοδόμων

Δελτίο Τύπου του Συνδικάτου Οικοδόμων

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν. ΛΕΥΚΑΔΑΣ & ΠΡΩΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ: Γ. ΜΕΣΣΗΝΗ 7, ΛΕΥΚΑΔΑ. ΤΗΛ – FAX: 2645022466, email: ergatlef@gmail.com                                                       6972206428

————————————————————————————————————————-

 

ΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ 2,5-3,5 ΜΗΝΕΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΣΕΖΟΝ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΑΝ!

 

Η μαζική συγκέντρωση συναδέλφων οικοδομών και εργατών των συναφών επαγγελμάτων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συνδικάτου μας εμπόδισε τη δημοτική αρχή να προχωρήσει στον απαράδεκτο σχεδιασμό της, κατά παραγγελία της Ένωσης Ξενοδόχων και του Επιμελητηρίου του νησιού, και να απαγορεύσει την οικοδομική δραστηριότητα, αφήνοντας χωρίς μεροκάματο και ασφάλιση τους συναδέλφους μας για 2,5-3,5 μήνες την τουριστική σεζόν.

 

Καταδικάζουμε τη φραστική επίθεση του δημάρχου ενάντια στον πρόεδρο του Συνδικάτου μας, όταν ανέδειξε ότι τέτοιες πολιτικές, προχωράνε σιγά-σιγά στην αρχή, ώστε να καταλήξουν να σταματήσει εντελώς η οικοδομική δραστηριότητα μέσα στη σεζόν, αν αυτό συμφέρει την Ένωση Ξενοδόχων. Η στάση αυτή του δημάρχου, προκάλεσε την άμεση αντίδραση όλων των συγκεντρωμένων εργατών.

 

Ήταν απαράδεκτη η στάση ορισμένων δημοτικών συμβούλων, μέσα στην αίθουσα, που φαινόταν έντονα, ότι δε σέβονταν την αγωνία των εργατών για το μεροκάματο των οικογενειών μας. Γκριμάτσες και μορφασμοί έδιναν και έπαιρναν, όταν έλεγαν συνάδελφοι ότι δε μπορούμε να λείψουμε από την οικοδομή ούτε μια μέρα, ή το πως θα πληρώσει τα μεροκάματά μας, τα ένσημά μας. Όλα αυτά είναι για ορισμένους «εκτός θέματος» αλλά για εμάς είναι η ζωή μας! Κανένας δε νοιάστηκε να δώσει απάντηση στο ερώτημα του Συνδικάτου που απασχολούσε όλους τους συγκεντρωμένους εργάτες: ποιος θα πληρώσει τα μεροκάματα μας, τα ένσημά μας;

 

Το Συνδικάτο μας, το αμέσως επόμενο διάστημα, θα καλέσει σε Γενική Συνέλευση όλους τους εργαζόμενους στην οικοδομή και στις κατασκευές, με τη συμμετοχή εκπροσώπου της Ομοσπονδίας μας, ώστε να συζητηθούν οι εξελίξεις και τα επόμενα αγωνιστικά βήματά μας, γιατί ο σχεδιασμός απαγόρευσης των οικοδομικών δραστηριοτήτων εξακολουθεί να υπάρχει και η δημοτική αρχή θα το ξαναφέρει για ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο.

 

Το μεροκάματα για μας είναι θέμα επιβίωσης και όχι να αυξήσουμε τα κέρδη μας!

20-06-22

 

Το ΔΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *