Ν Ε ΣΥΡΙΖΑ: Αγώνας για δουλειά ζωή με αξιοπρέπεια

Ν Ε ΣΥΡΙΖΑ:

Με οδηγό τους αγώνες της Εργατικής Πρωτομαγιάς για ειρήνη  δημοκρατία

και κοινωνική δικαιοσύνη – Να μπει τέλος στη νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα.

Εργατική Πρωτομαγιά ημέρα τιμής και διαχρονικό σύμβολο των αγώνων  του κόσμου της εργασίας για αξιοπρεπή ζωή, για κοινωνική δικαιοσύνη, ειρήνη και  δημοκρατία , 136 χρόνια μετά την ηρωική εξέγερση στο Σικάγο, φωτίζει σε μια ακόμα σκοτεινή συγκυρία το μοναδικό δρόμο για τους/τις εργαζόμενους/ες. Τον δρόμο της αλληλεγγύης και του αγώνα απέναντι στις πολιτικές που οδηγούν τη μεγάλη πλειοψηφία στην ανέχεια και την απόγνωση, για να διασφαλίσουν τεράστια κέρδη σε μια ελάχιστη μειοψηφία. Απέναντι στις πολιτικές που γεννούν και αυξάνουν καθημερινά τις ακραίες ανισότητες, τον πόλεμο, την οικολογική καταστροφή.

Στη χώρα μας οι διαχωριστικές γραμμές και τα διακυβεύματα είναι πιο ξεκάθαρα από ποτέ. Η κυβέρνηση της ΝΔ πιστή στις πιο σκληρές νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες και στην εξυπηρέτηση των χορηγών της, μέσα σε λιγότερο από 3 χρόνια ξήλωσε όλες τις φιλεργατικές ρυθμίσεις της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, απορρύθμισε  πλήρως το εργατικό δίκαιο και συρρίκνωσε το κοινωνικό κράτος.

Έχουμε ασφυκτικό περιορισμό των συλλογικών συμβάσεων, κατάργηση του βάσιμου λόγου απόλυσης και της συνευθύνης, εφαρμογή 10ωρης εργασίας χωρίς υπερωριακή αμοιβή, ελαστικοποίηση εργασίας, διάλυση Σώματος Επιθεωρητών, συνεχής ανοχή στην εργοδοτική αυθαιρεσία, καμία προστασία της υγείας – ασφάλειας των εργαζομένων,  επίθεση σε συνδικαλιστικά δικαιώματα, είναι κάποια από τα  “δώρα” της κυβέρνησης στους χορηγούς της. Επίσης η κατάργηση της 13ης σύνταξης για να χρηματοδοτηθεί η ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, η διάλυση του ΕΦΚΑ, οι τιμωρητικές διατάξεις με τη στοχοποίηση των άνεργων  και η υποβάθμιση του ΟΑΕΔ.

Οι χαμηλοί μισθοί και η ανοχή στα συμφέροντα με τις ανεξέλεγκτες αυξήσεις σε ενέργεια και βασικά αγαθά, οδηγούν καθημερινά χιλιάδες πολίτες στην απόγνωση. Η διάλυση του κοινωνικού κράτους και του Εθνικού Συστήματος Υγείας, σε όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων στην υγεία, έχουν ως αποτέλεσμα τις τραγικές πρωτιές σε θνητότητα από την πανδημία.

Ο κόσμος της εργασίας και η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία με οδηγό τους αγώνες της Εργατικής Πρωτομαγιάς, θα παλέψει με ενότητα και αλληλεγγύη για να μπει τέλος στη νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα. Θα αγωνιστεί για το δικαίωμα σε αξιοπρεπείς αμοιβές και  συνθήκες εργασίας, για  πραγματική στήριξη  των ανέργων και προστασία των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, για ισχυρό δημόσιο Εθνικό Σύστημα Υγείας και κοινωνικό κράτος. Για μια καλύτερη ζωή για όλες και όλους.  Για ειρήνη  δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη.

29/4/2022

Νομαρχιακή Επιτροπή Λευκάδας

ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *