Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου στην διαδήλωση στο Άκτιο

Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου στην διαδήλωση στο Άκτιο

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΤΜΗΜΑ: ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ: Γ. ΜΕΣΣΗΝΗ 7, ΛΕΥΚΑΔΑ. ΤΗΛ – FAX: 2645022466, email: ergatlef@otenet.gr

——————————————————————————————————–

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΛΟΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΑΠΡΙΛΗ 2022

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 6.30 μ.μ. ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΚΤΙΟΥ 

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΙΣ 7.30 μ.μ. ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ – 17:30 ΠΑΡΚΟ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

 

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, άνεργοι, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, νέες και νέοι,

Τα Εργατικά Κέντρα, οι Επιτροπές Ειρήνης, οι αγροτικοί́ σύλλογοι, οι σύλλογοι αυτοαπασχολουμένων, οι σύλλογοι γυναικών, οι φοιτητικοί σύλλογοι και άλλοι φορείς του λαικού κινήματος από την Ήπειρο, την Κέρκυρα, τη Λευκάδα, την Αιτωλοακαρνανία καταδικάζουμε την απαράδεκτη ρώσικη εισβολή και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία! Πρόκειται για το αποτέλεσμα των συνεχώς οξυνόμενων ανταγωνισμών ανάμεσα στις ΗΠΑ, στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ με τη Ρωσία με στόχο το ξαναμοίρασμα των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των δρόμων μεταφοράς ενέργειας κι εμπορευμάτων, των ζωνών επιρροής και με θύματα τον ουκρανικό, τον ρωσικό και τους άλλους λαούς της περιοχής.

Καταρρέουν στην πράξη οι μύθοι ότι ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ αποτελούν δήθεν εγγυητές της ειρήνης και της ασφάλειας των λαών. Οι πρόσφατες αποφάσεις των Συνόδων Κορυφής του ΝΑΤΟ και της ΕΕ αποτελούν αναγγελία πολέμου για τους λαούς! Στρώνουν το δρόμο για την παραπέρα κλιμάκωση της επιθετικότητας τους κατά των λαών. Αποκαλύπτουν γι’ άλλη μια φορά πως οι επιχειρηματικοί σχεδιασμοί πάνε χέρι – χέρι με τους πολεμικούς και οι λαοί καλούνται να πληρώσουν με τον ιδρώτα και το αίμα τους τις αποφάσεις αυτές.

Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρει βαριές ευθύνες! Επιδιώκει να παίξει το ρόλο του καλού μαθητή για τα συμφέροντα των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στην αντιπαράθεσή τους με τη Ρωσία. Θέτει το λαό μας σε μεγάλους κινδύνους. Στο όνομα της γεωστρατηγικής αναβάθμισης, της αναβάθμισης, δηλαδή, των συμφερόντων των ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων παίζει με τη φωτιά του πολέμου! Ήδη οι ελληνικοί επιχειρηματικοί όμιλοι που δραστηριοποιούνται στη μεταφορά υγροποιημένου φυσικού αερίου τρίβουν τα χέρια τους με τις αποφάσεις της ΕΕ, που στο όνομα της απεξάρτησης από το ρωσικό φυσικό αέριο, συνάπτουν συμβάσεις για προμήθεια πανάκριβου αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου!

Την ίδια ώρα η λαική οικογένεια έρχεται αντιμέτωπη με τις τραγικές συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία. Ζούμε τις ανατιμήσεις στην ενέργεια, την ακρίβεια σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης, την ενεργειακή φτώχεια. Βλέπουμε καθημερινά τα εκατομμύρια ξεριζωμένων που εγκαταλείπουν όπως – όπως τον τόπο τους για να γλιτώσουν από τη φωτιά του πολέμου, αναζητώντας μια καλύτερη τύχη.

Με τη στήριξη και των άλλων αστικών κομμάτων, η κυβέρνηση απογειώνει την εμπλοκή της Ελλάδας στους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς μέσω:

  • της συμφωνίας της στις επιθετικές κι επικίνδυνες αποφάσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ
  • των υπέρογκων δαπανών για τις ΝΑΤΟικές ανάγκες που δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με την ασφάλεια και την άμυνα της χώρας! Η Ελλάδα βγαίνει πρώτη στις δαπάνες ως προς το ποσοστό ΑΕΠ ανάμεσα στα κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ!
  • της αποστολής πολεμικού υλικού στην Ουκρανία
  • της παραχώρησης διευκολύνσεων στις ΑμερικανοΝΑΤΟικές στρατιωτικές δυνάμεις μέσω των στρατιωτικών, αλλά και των πολιτικών υποδομών της χώρας
  • της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Βάσεις, που η κυβέρνηση φέρνει για επικύρωση στη Βουλή στο επόμενο διάστημα και που προβλέπει όχι μόνο την ενίσχυση κι επέκταση των ήδη υπαρχουσών ευρωατλαντικών βάσεων και υποδομών, αλλά και τη δημιουργία νέων, όπως στην Αλεξανδρούπολη, στη Λάρισα, στο Στεφανοβίκειο, στο Λιτόχωρο κ.α. Με τη συμμετοχή των βάσεων και υποδομών που βρίσκονται σε ελληνικό έδαφος πραγματοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια οι ασκήσεις περικύκλωσης της Ρωσίας, συγκεντρώθηκε τεράστια δύναμη πυρός στην Ανατολική Ευρώπη, λειτουργώντας ως ‘προσάναμμα’ για την πολεμική ανάφλεξη στην Ουκρανία.

Οι βάσεις στην Αλεξανδρούπολη, στη Σούδα και σε όλη τη χώρα βρίσκονται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα για να συμβάλλουν στους δολοφονικούς ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις καλούνται να συμβάλλουν στους δολοφονικούς ΑμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς κατά άλλων λαών.

 

Η περιοχή της Ηπείρου της Αιτωλοακαρνανίας και των Ιονίων Νησιών μπαίνει για τα καλά στο μάτι του κυκλώνα!

Η ΝΑΤΟική βάση του Ακτίου, με τα ιπτάμενα κατασκοπευτικά Άβακς που συμμετείχαν σε όλες τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις τα προηγούμενα χρόνια στη Γιουγκοσλαβία, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στη Συρία, στη Λιβύη, σαρώνοντας στόχους και συμβάλλοντας στον ΑμερικανοΝΑΤΟικό επιχειρησιακό σχεδιασμό, που επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε ρόλο στην επιτήρηση του εναέριου χώρου των Βαλκανίων, τώρα γι ́ άλλη μια φορά καλείται είναι σε ετοιμότητα ώστε να συμβάλλει στις πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία!

Το προηγούμενο διάστημα στα Γιάννενα, μέσω των υποδομών της Εγνατίας Οδού μεταφέρθηκαν ΑμερικανοΝΑΤΟικό πολεμικό υλικό και άρματα μάχης προς το τελωνείο του Προμαχώνα με κατεύθυνση την Πολωνία που συγκεντρώνεται τεράστια δύναμη πυρός!

Στην ευρύτερη περιοχή του Ιονίου Πελάγους πραγματοποιήθηκαν και βρίσκονται σε εξέλιξη μια σειρά από ΝΑΤΟϊκές ασκήσεις – πρόβες πολέμου, ενώ ταυτόχρονα συγκεντρώνεται τεράστια δύναμη πυρός.

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, άνεργοι, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, νέες και νέοι,

Καλούμε το λαό της περιοχής να γυρίσει την πλάτη στα καλέσματα του κεφαλαίου, της κυβέρνησης και των κομμάτων του, αλλά και της Τοπικής Διοίκησης που επιδιώκουν να τον στοιχήσουν πίσω από τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις του ευρωατλαντισμού.

Οι λαοί δεν έχουμε συμφέρον να επιλέξουμε ανάμεσα στον έναν ή στον άλλον ιμπεριαλιστή! Καλοί και κακοί ιμπεριαλιστές δεν υπάρχουν! Οι λαοί έχουμε συμφέροντα στοιχηθούμε κάτω από τη σημαία της πάλης για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών και των δικαιωμάτων μας, για ένα κόσμο με πραγματική ειρήνη, φιλία, αλληλεγγύη, σχέσεις αμοιβαίου οφέλους!

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις που μυρίζουν μπαρούτι και ταυτόχρονα φορτώνουν το λαό με μεγαλύτερα βάρη, χρειάζεται να δυναμώσει ακόμη περισσότερο ο αγώνας για να σταματήσει οποιαδήποτε εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Αυτή είναι η σωστή πλευρά της ιστορίας!

Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσει αποφασιστικά η πάλη απαιτώντας:

  • Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία!
  • Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους – καμιά διευκόλυνση από ελληνικό έδαφος για τις επιχειρήσεις των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στην Ουκρανία
  • Καμία συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, σε στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά άλλων λαών
  • Κατάργηση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Στρατιωτικές Βάσεις και της Ελληνογαλλικής συμφωνίας – Nα κλείσει η βάση του Ακτίου – Nα ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας – Nα μη δημιουργηθεί καμία νέα ευρωατλαντική βάση και στρατιωτική υποδομή.
  • Να μην εγκατασταθούν πυρηνικά στον Άραξο και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα.
  • Όχι στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και τη διάταξη των ενόπλων δυνάμεων στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ. Ανάκληση της κυβερνητικής απόφασης για την αύξηση της θητείας στο στρατό ξηράς.
  • Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
  • ΟΧΙ στο Ευρωστρατό που ετοιμάζει η ΕΕ.
  • Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ

 

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ: Επιτροπές Ειρήνης Β/Δ Ελλάδας Εργατικά Κέντρα Αγρινίου, Άρτας. Ιωαννίνων, Λευκάδας, Θεσπρωτίας Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Πρέβεζας Εργατικά σωματεία Ο.Α.Σ. Αιτ/ιας, Άρτας, Πρέβεζας κ Αγροτικοί Σύλλογοι -Εμπορικοί Σύλλογοι Ιωαννίνων, Πρέβεζας – Γυναικείοι Σύλλογοι Φοιτητικοί Σύλλογοι κ νεολαιστικοι φορείς

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *