Δελτίο Τύπου της Δημοτικής Παράταξης “Όλοι για τη Λευκάδα”

Δελτίο Τύπου της Δημοτικής Κίνησης “Όλοι για τη Λευκάδα”

Δελτίο Τύπου της Δημοτικής Κίνησης “Όλοι για τη Λευκάδα”

Στη συνεδρίαση της 29ης Ιανουαρίου 2022 και κατά τη συζήτηση αντικατάστασης δημοτικών συμβούλων-μελών της συγκεκριμένης Επιτροπής, τόσο ο πρώην δήμαρχος Κ. Δρακονταειδής όσο ο πρώην αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Επιτροπής μέχρι 31/8/2019 Θ. Περδικάρης, ανέδειξαν ένα πρωτοφανές γεγονός, μια μάλλον πανελλήνια πρωτιά της δημοτικής αρχής Χ. Καλού. Η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Λευκάδας που συγκροτήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2019, μέχρι σήμερα έχει να επιδείξει μηδενικό έργο.

Η Επιτροπή, ένα σημαντικό εργαλείο παρέμβασης του Δήμου μας στο σχεδόν αποκλειστικό τοπικό προϊόν μας, αυτό του τουρισμού, όχι μόνο δεν αξιοποιήθηκε αλλά δεν συγκλήθηκε ποτέ στην 29μηνη θητεία αυτής της δημοτικής αρχής και προφανώς δεν εκταμιεύτηκε για δράσεις ούτε 1 ευρώ!

Μάλιστα ο Θ. Περδικάρης κατήγγειλε ότι με επιστολή του στις 14/9/2021, ζητούσε να ενημερωθεί για τη λειτουργία της Επιτροπής και ακόμη περιμένει την απάντηση της δημοτικής αρχής, μετά από 4,5 μήνες!

Οι Κ. Δρακονταειδής και Θ. Περδικάρης τόνισαν ότι η Επιτροπή έπρεπε να λειτουργεί όπως σε όλους τους δήμους, ότι είναι απαράδεκτο για τις παραλείψεις να γίνεται πάντα επίκληση της πανδημίας και ότι ειδικά στις σημερινές συνθήκες, ακόμη κι αν δεν υπήρχε η Επιτροπή έπρεπε να την δημιουργήσουμε. Δήλωσαν κατηγορηματικά αντίθετοι ο δήμος Λευκάδας να είναι ανενεργός και χωρίς παρεμβάσεις με τον τουρισμό στον αυτόματο πιλότο, απαιτώντας από την δημοτική αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της και επιτέλους να λειτουργήσει την Επιτροπή στην υπόλοιπη θητείας της.

Τέλος οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι της Παράταξής μας τόνισαν τη σημασία λειτουργίας – αξιοποίησης της Επιτροπής, στα πλαίσια των δυνατοτήτων του Δήμου και τα ουσιαστικά αποτελέσματα που μπορεί να προκύψουν μέσα από ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό και σωστό προγραμματισμό δράσεων με την έγκριση βεβαίως του ΕΟΤ, όπως ακριβώς προβλέπεται και όπως γίνονταν ανελλιπώς μέχρι το 2019.

Από την πλευρά της δημοτικής αρχής και του συνήθως λαλίστατου δημάρχου, δεν υπήρξε καμία αντίδραση, ούτε καν η προσφιλής σ’ αυτόν λέξη …«έλεος»!

31/1/2022

Δημοτική Παράταξη «ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ»

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *