Ο Σύλλογος Νεοχωρίου “ΜΕΛΑΝΥΔΡΟΣ” απαντά στον πρόεδρο ΤΚ

Ο Σύλλογος Νεοχωρίου “ΜΕΛΑΝΥΔΡΟΣ” απαντά στον πρόεδρο ΤΚ

Νεοχώρι 21 Ιανουαρίου 2022
Αρ. Πρωτ. 42

Από: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ «ΜΕΛΑΝΥΔΡΟΣ»
Προς: Τον κ. πρόεδρο του Τ.Σ. Νεοχωρίου

Κοιν/ση: Τοπικά ΜΜΕ

Επισυνάπτονται προς πλήρη ενημέρωση παντός ενδιαφερομένου:

1) Λίστα με όλες τις εκδηλώσεις του Συλλόγου στο Σχολείο κατά το Β ́εξάμηνο του 2021

2) Αντίγραφο του με αριθ. Πρωτ. 18-1/12/2021 εγγράφου του προέδρου του Τ.Σ.

 

Θέμα: Απάντηση στο με αριθ. Πρωτ. 18 της 1/12/2021 έγγραφό σας

          Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

1. Κατ ́αρχήν σας γνωρίζουμε ότι η παρούσα απάντησή μας στο εν θέματι έγγραφό σας, όπως και κάθε άλλη παρόμοια είναι ανοιχτή επειδή, αφενός μεν γιατί λειτουργούμε με απόλυτη διαφάνεια και αφετέρου γιατί θεωρούμε πως, τόσο η δημόσια δράση του προέδρου όσο και η αντίστοιχη του Συλλόγου μας ενδιαφέρουν άμεσα όλους τους συνδημότες και συγχωριανούς μας.

Καθυστερήσαμε να σας απαντήσουμε επειδή ευελπιστούσαμε να μας ενημερώσετε πιο συγκεκριμένα και πιο υπεύθυνα για τους υποτιθέμενους καταγγέλλοντές μας και κυρίως ποιο από τα δυο ισχύει:
Διαμαρτυρήθηκαν σε σας «οι κάτοικοι της περιοχής», όπως γράφετε στο σχετικό έγγραφό σας ή «οι καταγγελίες ήρθαν σε σας από τον Δήμο», όπως ενώπιον των εργαζομένων και μελών του Δ. Σ. ισχυρισθήκατε πιο πρόσφατα στο προαύλιο του Σχολείου;

Τελικά επειδή τότε αρνηθήκατε να απαντήσετε στο ερώτημα που σας κάναμε σε ποια από τις δράσεις μας συγκεκριμένα έγιναν καταγγελίες για όχληση κι επειδή ούτε στην σχετική γραπτή αίτησή μας (με αριθ. Πρωτ. 395/07-01-2022) απαντήσατε, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε τούτη την απάντησή μας.

 

2. Σχετικά με το περιεχόμενο του εγγράφου σας:

2.1 Όπως είναι προφανές αγνοείτε τόσο εσείς όσο και οι «καταγγέλοντές» μας ότι η διατάραξη κοινής ησυχίας συνιστά παράβαση νόμου δημόσιας τάξης και συνεπώς είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της Αστυνομίας να δεχθεί καταγγελίες και αφού τις επιβεβαιώσει, να κάνει συστάσεις ή να επιβάλλει τις προβλεπόμενες κυρώσεις. Άρα το μόνο που εσείς οφείλατε να κάνετε, αντί να υποκαταστήσετε την αστυνομία με την αυθαίρετη και έωλη ερμηνεία που δίνετε στο έγγραφό σας με την λέξη «προφανώς», ήταν να δηλώσετε αναρμοδιότητα και να τους παραπέμψετε αρμοδίως.

2.2 Πέρα απ ́ τα τυπικά όμως, εσείς σαν πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας ασφαλώς και γνωρίζετε, τόσο την χωροταξία του χωριού μας όσο και την μορφολογία του εδάφους του.
Που σημαίνει ότι γνωρίζετε πως καμιά ηχητική ή φωνητική υπέρβαση στον χώρο του Σχολείου δεν μπορεί να γίνει ούτε ενοχλητική ούτε καν αντιληπτή στο σύνολο του χωριού.
Αυτό δε, πέραν του γεγονότος πως οι «καταγγελίες» που υποτίθεται πως δεχθήκατε εδράζονται σε ανακριβή ή ψευδή γεγονότα, αφού στην συντριπτική πλειοψηφία των εκδηλώσεων δεν υπήρξε καν μικρόφωνο, μεγάφωνο, ή οτιδήποτε άλλο μέσο παραγωγής ή ενίσχυσης του ήχου.
Αλλά και στις ελάχιστες εκδηλώσεις που υπήρξε ορχήστρα με τέτοιον εξοπλισμό, αποκλείονταν να υπήρξε όχληση για τους εξής τρεις λόγους:
-Πρώτον γιατί το Σχολείο και το προαύλιό του βρίσκονται στο Βόρειο πρανές της κεντρικής ράχης του χωριού η οποία -όπως προαναφέραμε- παρεμβάλλεται και απομονώνει ηχητικά το χωριό που βρίσκεται στο
αντίθετο (προς Νότιο) πρανές της. -Δεύτερον γιατί συνειδητά φροντίζαμε να κρατιέται χαμηλά η ένταση κάθε ήχου. Άλλωστε το σύνολο των εκδηλώσεων που διενεργήσαμε, όπως θα δείτε και στην αναλυτική λίστα που επισυνάπτουμε, καθόλου δεν προσιδιάζουν σε έντονο ήχο. -Και τρίτον γιατί σχεδόν όλες οι εκδηλώσεις μας τελείωναν νωρίς και πολύ πριν αρχίσει η ώρα της κοινής ησυχίας…

2.3 Με βάση λοιπόν τα προαναφερόμενα, προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα, πως οι «καταγγελίες» που δεχτήκατε εναντίον μας τόσο για την όχληση όσο και για την λειτουργία του Σχολείου «ως ψυχαγωγικό καθαρά κέντρο» είναι ψευδείς και αναμφίβολα συκοφαντικές!
Για αυτό το λόγο σας καλούμε να μας κατονομάσετε τους κακόβουλους και συκοφάντες αυτούς καταγγέλλοντες όπως έχετε υποχρέωση, προκειμένου να απευθυνθούμε για προστασία στην Δικαιοσύνη, στην οποία βέβαια σαν βασικός μάρτυρας ούτως ή άλλως θα υποχρεωθείτε να καταθέσετε και να τους αποκαλύψετε.

 

3. Παρεμπιπτόντως να σας πληροφορήσουμε ότι όλες σχεδόν οι φετινές εκδηλώσεις που έγιναν στο Σχολείο, ήταν εν γνώσει του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που μας έκαναν την τιμή να παρευρεθούν και να τις παρακολουθήσουν η ίδια η Αντιπρόεδρός του, μέλη του Διοικητικού του Συμβουλίου καθώς και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου από όλες τις παρατάξεις.
Αυτά βέβαια δεν θα μπορούσατε να τα γνωρίζετε καθόσον είσαστε σταθερά απών από κάθε ενέργεια του Συλλόγου, ακόμα κι απ ́ τις κοινωφελείς εθελοντικές δράσεις, όπως καθαρισμοί και βελτιώσεις δρόμων, μονοπατιών, κοινοχρήστων χώρων και ερειπωμένων μνημείων πολιτιστικής μας κληρονομιάς, δράσεις που μάλλον ανήκουν στο πεδίο και των δικών σας υποχρεώσεων.

 

4. Επισυνάπτουμε την λίστα που προαναγγείλαμε στην αρχή του εγγράφου, η οποία περιέχει επιγραμματικά όλες τις δράσεις του Συλλόγου που έγιναν στο Σχολείο μόνο κατά το Β ́ εξάμηνο του 2011, γιατί υποθέτουμε πως αυτές αφορούν οι «καταγγελίες» που δεχθήκατε.
Παρακαλούμε μόνο μην παρερμηνεύσετε αυτή μας την ενέργεια και την εκλάβετε σαν …απολογία, γιατί το κάνουμε με την σταθερή ελπίδα, μήπως και αντιληφθείτε πως η θέση σας είναι να σταθείτε δίπλα στον Σύλλογό μας κι ότι δεν έχετε κανέναν απολύτως λόγο να είστε απέναντί του.

 

Μετά τιμής
το Δ.Σ του Συλλόγου «ΜΕΛΑΝΥΔΡΟΣ»

 

===============================================================================

Ο Σύλλογος Νεοχωρίου “ΜΕΛΑΝΥΔΡΟΣ” απαντά στον πρόεδρο ΤΚ

Επισυναπτόμενο 1: Λίστα εκδηλώσεων Β/2021:

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΜΕΛΑΝΥΔΡΟΣ»

Νεοχώρι 19-01-2022

ΛΙΣΤΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ Β΄ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2021
(που έγιναν στο π. Δημοτικό Σχολείο Νεοχωρίου)

 

1-7-2021 Πέμπτη: Μουσικό ταξίδι στις μελωδίες των ΄60, ΄70 & ΄80 με τους WEST COAST

21-7-2021 Τετάρτη: 1η Συναυλία με Μουσική Δωματίου (συνδιοργάνωση με Πνευματικό Κέντρο στα πλαίσια της 15η Μουσικής Εβδομάδας του Δήμου Λευκάδας)

24-7-2021 Σάββατο: Έναρξη Έκθεσης Φωτογραφικού αφηγήματος Θοδωρή Παπατρέχα για τα 70 χρόνια από τον θάνατο του Άγγελου Σικελιανού.

24-7-2021 Σάββατο: 2η Συναυλία με Μουσική Δωματίου με την Βανέσα Αθανασίου (συνδιοργάνωση με Π.Κ. 15η Μουσική Εβδομάδα του Δήμου Λευκάδας).

4-8-21 Τετάρτη μέχρι 11-8-21 Τετάρτη: Έκθεση Ζωγραφικής & Σκίτσου Πέτρου Βρακατσέλη

5-8-2021 Πέμπτη: Θεατρική παράσταση «ΣΑΚΟ & ΒΑΝΤΣΕΤΤΙ» με τους «Τσιριτσάντζουλες»

21-8-2021 Σάββατο: Παρουσίαση του βιβλίου «Απ΄ το Λυκόφως στο Λυκαυγές» του καθηγητή Θανάση Καλαφάτη – Επακολούθησε συζήτηση

4-9-2021 Σάββατο: Αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι με το μουσικό σχήμα «ΠΝΥΚΑ»

19-9-2021 Κυριακή: «Γιορτή τρύγου» με το σχήμα «WEST COAST»

26-9-2021 Κυριακή: Αφιέρωμα στον Νιοχωρίτη κορυφαίο πανελλαδικά προπολεμικό κλαριτζή Κώστα Γιαούζο (βαπτ. όνομα Θεοφύλακτος Μουζάκης) με τον ερευνητή της δημοτικής μουσικής παράδοσης και χοροδιδάσκαλο Σπύρο Σκλαβενίτη.

16-10-2021 Σάββατο: «Τραγουδήστε μαζί μας» (ελληνικά τραγούδια) με τον φιλέλληνα και Λευκαδολάτρη «πρεσβευτή» της ελληνικής μουσικής στην Γερμανία και των Γερμανών της Λευκάδας μαέστρο Helmut Strack-Flosdorf και δυο ερασιτέχνες μουσικούς-μέλη μας.

19-10-2021 Τρίτη: Επανάληψη του «Τραγουδήστε μαζί μας» κατόπιν αίτησης πολλών ακροατών που δεν κατάφεραν λόγω βροχής και αντι-C-19 μέτρων να χωρέσουν στις 16-9.

13-11-2021 Σάββατο: 1ο Σεμινάριο Χαρακτικής με την Vicky Stirling

19/20/21-11-21 Παρασκ-Σαββ-Κυρ: Έκθεση Αναβαθμιστικής Ανακύκλωσης της Tea Bley.

19-11-2021 Παρασκευή: 1ο Εργαστήρι Αναβαθμιστικής Ανακύκλωσης με την Tea Bley.

21-11-2021 Κυριακή: Σεμινάριο Ζυμώματος-φουρνίσματος και παρασκευή παραδοσιακών πολυσπόριων (λόγω της εορτής της Μισοσπορίτισσας).

26-11-2021 Παρασκευή: 2ο Εργαστήρι Αναβαθμιστικής Ανακύκλωσης με την Tea Bley

27-11-2021 Σάββατο: 2ο Σεμινάριο Χαρακτικής με την Vicky Stirling

3-12-2021 Παρασκευή: 3ο Εργαστήρι Αναβαθμιστικής Ανακύκλωσης με την Tea Bley

4-12-2021 Σάββατο: 3ο Σεμινάριο Χαρακτικής με την Vicky Stirling

10-12-2021 Παρασκευή: Στήσιμο αργαλειού και μάθημα ύφανσης με τις γυναίκες του Συνεταιρισμού «ΑΙΤΑΡΩ» Αλεξάνδρου.

10-12-2021 Παρασκευή: Έναρξη κοινού Χριστουγεννιάτικου bazaar του Συλλόγου «Μελανυδρος» και του Συνεταιρισμού «ΑΪΤΑΡΩ».

17-12-2021 Παρασκευή: 4ο Εργαστήρι Αναβαθμιστικής Ανακύκλωσης με την Tea Bley.

18/19-12-2021 Σάββατο & Κυριακή: Επανάληψη του κοινού Χριστουγεννιάτικου bazaar (που είχε ακυρωθεί το Σαβ-Κυριακο 11/12-12 λόγω της μεγάλης κακοκαιρίας)

-Επιπλέον περιοδικά δίνονταν μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών παραδοσιακών χορών, όταν οι καιρικές συνθήκες και οι αντ-ιcovid περιορισμοί το επέτρεπαν.

το ΔΣ του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ “ΜΕΛΑΝΥΔΡΟΣ”

===============================================================================

Επισυναπτόμενο 2: 

Το έγγραφο του κ. προέδρου της Τοπικής Κοινότητας στο οποίο και απαντάμε:

 

Ο Σύλλογος Νεοχωρίου “ΜΕΛΑΝΥΔΡΟΣ” απαντά στον πρόεδρο ΤΚ

Ο Σύλλογος Νεοχωρίου “ΜΕΛΑΝΥΔΡΟΣ” απαντά στον πρόεδρο ΤΚ

Ο Σύλλογος Νεοχωρίου “ΜΕΛΑΝΥΔΡΟΣ” απαντά στον πρόεδρο ΤΚ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.