Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α για την πανδημία

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την πανδημία

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !

ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ

ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ, ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΟΧΙ ΑΡΡΩΣΤΟΙ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ

 

Τι 30, τι 40, τι 50… Αυτό μοιάζει να είναι το σλόγκαν της κυβέρνησης απέναντι στο χειρότερο κύμα της πανδημίας που πλήττει τη χώρα. Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία! Η κυβέρνηση της ΝΔ αδιαφορεί πλήρως για την έκρηξη των κρουσμάτων, για το εάν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία πολλαπλασιάζονται και αν ο κόσμος πεθαίνει εκτός ΜΕΘ! Η πολιτική της συνεχίζει να είναι το ίδιο εγκληματική όπως δύο χρόνια τώρα έχοντας ήδη οδηγήσει πάνω από 20.000 ανθρώπους στο θάνατο, ενώ και οι δικοί τους επιστήμονες πλέον αναγνωρίζουν ότι ο ένας στους τρεις μπορούσε να έχει σωθεί! Το μόνο που ενδιαφέρεται είναι να «λειτουργεί η οικονομία», να μην φορτωθούν το παραμικρό οι εργοδότες και να παραφουσκώνουν ακόμα περισσότερο τις τσέπες τους οι κλινικάρχες φίλοι της!! Τα παραδείγματα τα ξέρουμε όλοι:

 • Με τα πρόσφατα πρωτόκολλα λάστιχο του ΕΟΔΥ οι μέρες της καραντίνας περιορίζονται στις 5 από τις 10 «εάν δεν υπάρχουν συμπτώματα ή τα συμπτώματα ελαττώνονται..»!!! Τώρα πλέον οι εργαζόμενοι έχουν ατομική ευθύνη και στην αυτοδιάγνωσή τους! Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι μετά την 5η μέρα όλοι στην δουλειά! Χιλιάδες εργαζόμενοι (ανάμεσά τους και υγειονομικοί) εκβιάζονται από την εργοδοσία να δουλέψουν άρρωστοι!
 • Οι ατέλειωτες ουρές δεκάδων και εκατοντάδων ανθρώπων έξω απ τα διαγνωστικά κέντρα, που πληρώνουν απ΄ το τσακισμένο από την ακρίβεια εισόδημά τους τα πανάκριβα rapid και τα PCR τεστ είναι μια ακόμα εικόνα ντροπής για την κυβέρνηση Μητσοτάκη!
 • Τα σχολεία ανοίγουν με μόνο μέτρο ένα επιπλέον self test μόνο την πρώτη εβδομάδα. Αυτό και μόνο δείχνει την εγκληματική αδιαφορία της κυβέρνησης για την υγεία των παιδιών μας. Η κυβέρνηση της ΝΔ αντί να μειώσει τους μαθητές ανά τάξη από την αρχή της πανδημίας στους 15, τους αύξησε στους 29, μετά επέβαλε γενικευμένη τηλεκπαίδευση κάνοντας τα παιδιά μας όμηρους του WEBEX, αύξησε το όριο κλεισίματος των τμημάτων στο 50%+1, και τώρα ανοίγει τα σχολεία χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο!
 • Διαλύει το σύστημα υγείας και τους υγειονομικούς.. Το ΕΣΥ είναι τώρα πολύ πιο αποδυναμωμένο απ’ ότι στην αρχή της πανδημίας, λόγω της μείωσης του προσωπικού (συνταξιοδοτήσεις, παραιτήσεις, αναστολή των «μη εμβολιασμένων»), με τους «ήρωες υγειονομικούς» εξοντωμένους, χωρίς νέα κτήρια ή εξοπλισμό και με περικομμένες κατά 800 και πάνω εκ. ευρώ τις δαπάνες στον τελευταίο προϋπολογισμό!

 

Ο καπιταλισμός βάζει τα κέρδη πάνω απ την ζωή. Οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες κρατάνε ερμητικά κλειστές τις πατέντες των εμβολίων με αποτέλεσμα η πλειοψηφία του πλανήτη να παραμένει ανεμβολίαστη και ο ιός να μεταλλάσσεται και να καλπάζει! Μας βάζουν στις δουλειές ακόμα και άρρωστους για να μην «διαταραχθεί» η παραγωγή τους και η πορεία των επενδύσεων. Ο «λιποτάκτης» από τη νοσηλεία Covid ιδιωτικός τομέας γίνεται απλόχερος όταν πρόκειται για διαγνωστικές εξετάσεις πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας θησαυρίζοντας από τα rapid και τα πανάκριβα, πολλαπλά υπερτιμημένα μοριακά τεστ. Φτάνει πια!

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

 • Εδώ και τώρα δωρεάν τεστ για όλους! Δωρεάν συνταγογράφησή τους.
 • Όχι στα πρωτόκολλα λάστιχο. Δεκαήμερη παραμονή στο σπίτι για όσους νόσησαν με πληρωμένη αναρρωτική άδεια είτε πρόκειται για αυτούς είτε για προστατευόμενα μέλη (γονείς/παιδιά).
 • Άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ με μόνιμες προσλήψεις, ενίσχυση των υποδομών, αύξηση των δαπανών. Εδώ και τώρα μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Επίταξη χωρίς αποζημίωση των ιδιωτικών κλινικών και διαγνωστικών κέντρων.
 • Βελτίωση των συνθηκών για την πρόληψη της διάδοσης της πανδημίας σε σχολεία (15 μαθητές ανά τάξη – ικανοποίηση των αιτημάτων του εκπαιδευτικού κινήματος), συγκοινωνίες (πύκνωση δρομολογίων), χώρους δουλειάς.
 • Πλήρης αποζημίωση όλων των εργαζόμενων που χάνουν περιστασιακά ή μόνιμα την δουλειά τους λόγω υποχρεωτικών lockdowns, όπως οι άνθρωποι του πολιτισμού.
 • Μαζικός, εθελοντικός εμβολιασμός. Σύγκρουση με τον αντιεμβολιαστικό, αντιεπιστημονικό σκοταδισμό της εκκλησίας, των παραχριστιανικών οργανώσεων και τους κάθε είδους ακροδεξιούς «θεματοφύλακες της κυβέρνησης». Όχι στους εγκάθετους «ειδικούς» της κυβέρνησης που μας παρουσιάζουν για απόλυτη αλήθεια ότι τους υπαγορεύουν τα κυβερνητικά και επιχειρηματικά συμφέροντα.
 • Όχι στα πρόστιμα, τις διαθεσιμότητες, τα αυταρχικά μέτρα στο όνομα της πανδημίας και τον διαχωρισμό «εμβολιασμένων» και «ανεμβολίαστων» που επιδιώκει η κυβέρνηση της ΝΔ για να γυρίσει τις ευθύνες στο λαό.
 • Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν για όλους σύστημα υγείας με εθνικοποίηση όλων των μονάδων ιδιωτικής υγείας, χωρίς αποζημίωση και με εργατικό έλεγχο.

 

Η δύναμη για να επιβάλλουμε αυτές τις λύσεις σωτηρίας από την πανδημία δεν βρίσκεται στη ψοφοδεή αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, που αρνείται να πει ακόμα και ότι πρόκειται για κυβέρνηση δολοφόνων και ενδιαφέρεται περισσότερο για τα μετεκλογικά σενάρια συνεργασίας με το ΚΙΝΑΛ ή ακόμα χειρότερα τις «οικουμενικές» λύσεις. Είναι η ώρα της μετωπικής σύγκρουσης με την κυβέρνηση, όχι της «οικονομίας δυνάμεων» για τις εκλογές όπως πορεύεται το ΚΚΕ.

 

Μαζί με τους εκπαιδευτικούς, τους υγειονομικούς, τους εργαζόμενους στην Τέχνη που ξεκίνησαν τις κινητοποιήσεις διεκδικώντας αιτήματα που αφορούν τη ζωή και την υγεία όλων μας! Σε αυτό το δρόμο, ακόμα πιο αποφασιστικά πρέπει να βαδίσουμε, με τον αέρα των νικηφόρων απεργιών που έκλεισαν την περσινή χρονιά στην efood και την Cosco. Μόνο με μαχητικό αγώνα, με κινητοποιήσεις, διαδηλώσεις και απεργίες μπορούμε να προστατέψουμε την ζωή και την υγεία μας!

 

Λευκάδα 14/1/2022

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *