Μήνυμα του Αντιπ/ρχη Α. Κτενά για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Μήνυμα του Αντιπ/ρχη για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2021

Δελτίο Τύπου

Ανδρέας Κτενάς: «Το Πολυτεχνείο διαχρονικό σύμβολο της ενότητας και της αξίας της συλλογικής δράσης» – Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας για την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου 1973

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, στο μήνυμά του για την επέτειο του Πολυτεχνείου αναφέρει:

«Στο Πολυτεχνείο, η Νεολαία μας, σπουδάζουσα και εργαζόμενη, ενώθηκε, μόνιασε μπροστά στον κοινό εχθρό, τη Χούντα των Συνταγματαρχών. Όπου, μαζί με όλες τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας προέταξαν τα στήθη τους για την υπεράσπιση της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας, της Δικαιοσύνης και της Παιδείας.

 

Η επέτειος της 17ης Νοεμβρίου 1973 δεν αφορά μόνο την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Συμπυκνώνει τις κορυφαίες στιγμές της αντιδικτατορικής πάλης και αποτελεί διαχρονικό σύμβολο της αξίας που έχει η συλλογική δράση.

 

Έτσι και εμείς σήμερα, αντιλαμβανόμενοι τις ατομικές και συλλογικές ευθύνες μας, οφείλουμε να αντιστεκόμαστε στον ανορθολογισμό, στις σκοταδιστικές αντιλήψεις, τις ρητορικές του μίσους και τις διχαστικές πρακτικές, που περισσεύουν.

 

‘Όλοι ενωμένοι’, όπως φώναζαν οι φοιτητές τότε, να συνεχίζουμε στο δρόμο των δημοκρατικών αξιών και ιδεωδών του Πολυτεχνείου, προασπιζόμενοι τα αυτονόητα και διεκδικώντας ένα καλύτερο αύριο.».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *