Η ΔΕΕΠ της Ν.Δ. Λευκάδας για την Ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία

Η ΔΕΕΠ της Ν.Δ. Λευκάδας για την Ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία

ΛΕΥΚΑΔΑ 09/10/2021

Ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία

Κυρώθηκε προχθές, με 191 ψήφους  ( Νέα Δημοκρατία , ΚΙΝΑΛ , Ελληνική Λύση) μετά από σχετική συζήτηση στη Βουλή, η συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας για την   εγκαθίδρυση στρατηγικής εταιρικής σχέσης για τη συνεργασία στην άμυνα και την ασφάλεια με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α να την καταψηφίζει.

Στη διάρκεια της συζήτησης ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλυσε τον πολύπλευρο χαρακτήρα της Συμφωνίας και την τεράστια σημασία της για την προστασία των εθνικών συμφερόντων.

Ανάμεσα στα άλλα ο Έλληνας Πρωθυπουργός υπογράμμισε:

  • Για πρώτη φορά προβλέπεται ρητά και κατηγορηματικά ρήτρα στρατιωτικής συνδρομής. Η χώρα μας διαπραγματευόταν από το 1974 μία τέτοια συμφωνία. Και να που σήμερα γίνεται χειροπιαστή πραγματικότητα.
  • Σε περίπτωση επίθεσης η χώρα μας θα έχει στο πλευρό της τον ισχυρότερο στρατό της ηπείρου μας, τη μόνη ευρωπαϊκή πυρηνική δύναμη. Και τη μόνη χώρα της Ένωσης που είναι μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ο.Η.Ε.
  • Το προπολεμικό δίλημμα «ψωμί ή κανόνια», δεν ισχύει. Η χώρα μας χρειάζεται και θα έχει και τα δυο. Άλλωστε, δεν υπάρχει άμυνα χωρίς ισχυρή οικονομία που να την χρηματοδοτεί. Αλλά ούτε και η οικονομία μπορεί να αναπτυχθεί χωρίς την ασφάλεια που οι Ένοπλες Δυνάμεις και η ενεργητική διπλωματία μπορούν να εξασφαλίσουν.
  • Η Ελλάδα είναι το τελευταίο φυλάκιο της Δύσης προς Ανατολάς. Το λέει η γεωγραφία, το επιβεβαιώνει η ιστορία και το σφραγίζει ο πολιτισμός.
  • Όποιος αμφισβητεί την προμήθεια των νέων σκαφών ναυαγεί ο ίδιος στα απόνερα των δικών του αντιφάσεων.

 

Για άλλη μια φορά ας γίνει σαφές στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι για τα θέματα εθνικής άμυνας, μιλάει μόνο η πατρίδα και κανένα κόμμα .

 

από την Δ.Ε.Ε.Π Λευκάδας της Νέας Δημοκρατίας

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *