Ο πρώην Δήμαρχος Βασίλης Φέτσης για τον Ι. Ναό της Θεοτόκου

Ο πρώην Δήμαρχος Βασίλης Φέτσης για τον Ι. Ναό της Θεοτόκου

Είμαι πολύ χαρούμενος και αισθάνομαι ηθική ικανοποίηση μαζί με τους συμπατριώτες μου Λευκαδίτες που έπειτα από σχετικές ενέργειες του Σεβ. Μητροπολίτη κ. Θεόφιλου και του Δημάρχου Λευκάδας κ Χαράλαμπου Καλού έγιναν εκκλησιαστικές ακολουθίες στο χώρο του Ιερού Ναού της Θεοτόκου στην τοποθεσία Τσεχλιμπού σαν πρώτο βήμα για την αποκατάσταση της παραπάνω εκκλησίας συνδεδεμένης άρρηκτα με τη τοπική κοινωνία της Λευκάδας.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας και της σωστής ενημέρωσης θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι στη θητεία μου σαν Δημάρχου Λευκάδας έγινε ενημέρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την διαθήκη του αειμνήστου ευεργέτη του τόπου μας Μ. Σκένα με την οποία παραχωρούσε στην τότε Κοινότητα Λευκάδας και σήμερα Δήμο Λευκάδας τον Ι.Ν. της Θεοτόκου στην τοποθεσία Τσεχλιμπού.

Οι ενέργειες της τότε Δημοτικής αρχής για το συγκεκριμένο θέμα ήταν ο καθαρισμός της εκκλησίας που είχε μετατραπεί σε κοτέτσι και η απομάκρυνση της περίφραξης που είχε τοποθετηθεί από ιδιώτη και στηρίζονταν στους τοίχους του Ναού. Να σημειωθεί ότι οι τότε ενέργειες του Δήμου είχαν σαν αποτέλεσμα να υπάρξουν πολλές αντεγκλήσεις και απειλές εναντίον του Δημάρχου από τον ιδιώτη. Επιπροσθέτως την ίδια περίοδο έλαβα και τηλέφωνο από εκπρόσωπο του Καθολικής Εκκλησίας με έδρα την Κέρκυρα γιατί ο Δήμος Λευκάδας επεμβαίνει στη συγκεκριμένη εκκλησία, που κατά την άποψή τους ήταν ιδιοκτησίας των Καθολικών.

Κατόπιν παρότρυνσης μου και με σκοπό την διευθέτηση του ιδιοκτησιακού διότι η Καθολική Εκκλησία είχε δηλώσει εκ λάθους το χώρο ως ιδιοκτησίας της στο Εθνικό Κτηματολόγιο, επακολούθησε συνάντηση μεταξύ εκπροσώπου μηχανικού της Καθολικής Εκκλησίας στο Δημαρχείο και στη συνέχεια επιτόπια αυτοψία στο χώρο παρουσία και του ιδιώτη μηχανικού Σπύρου Αργύρη.

Αποτέλεσμα της συνάντησης αυτής και της επεξεργασίας των στοιχείων που παραθέσαμε ήταν οι Καθολικοί να κατανοήσουν ότι η εκκλησία στην Τσεχλιμπού δεν είναι ιδιοκτησίας τους και ότι εκ λάθους την δήλωσαν στο Κτηματολόγιο.

Ακολούθησαν οι ενέργειες από την δικηγόρο του Δήμου κ. Μαυρέτα Καρύδη για την νομική κατοχύρωση της ιδιοκτησίας του Δήμου στο Κτηματολόγιο μέσω της διόρθωσης των αρχικών εγγραφών στο Εθνικό Κτηματολόγιο δια της δικαστικής οδού τις οποίες συνέχισε και ολοκλήρωσε η επόμενη δημοτική αρχή.

πρώην Δήμαρχος Λευκάδας

Βασίλειος Ν. Φέτσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *