Η (νέα) σφαγή των ευκαλύπτων!

Η (νέα) σφαγή των ευκαλύπτων!

Αυτή την εικόνα παρουσιάζουν οι ευκάλυπτοι σήμερα, μετά την νέα σφαγή τους!

Λες και ήταν χθες: Μετά την πρώτη σφαγή των ευκαλύπτων γύρω από το Δικαστικό Μέγαρο που είχε γίνει τον Γενάρη του 2014, εφτάμισι χρόνια μετά έγινε και νέος αποκεφαλισμός τους!

***

 

Κι επειδή το θέμα έχει τις ίδιες ακριβώς παραμέτρους και εγείρει τις ίδιες απορίες με τότε, ας θυμηθούμε εδώ την τότε ανάρτησή μας που τελικά έχει διαχρονική ισχύ, εφόσον η ιστορία επαναλαμβάνεται:

Η σφαγή των ευκαλύπτων 

(Ανάρτηση του FORTSALEFKADA.gr της 12ης Ιανουαρίου 2014)

Η (νέα) σφαγή των ευκαλύπτων!

Δεν γνωρίζουμε γιατί κάποιοι αποφάσισαν το πετσόκομμα των γιγαντιαίων ευκαλύπτων που βρίσκονται γύρω απ’ το Δικαστικό Μέγαρο της Λευκάδας. Αν επρόκειτο για φυλλοβόλα δένδρα θα υποθέταμε ότι ενδεχομένως δημιουργούσαν πρόβλημα στα κεραμίδια τα φύλλα που πιθανόν έπεφταν εκεί. Όμως πρόκειται για δένδρα αειθαλή, οπότε μάλλον δεν συντρέχει τέτοιος λόγος. Αν πάλι κόβονταν τα δένδρα που ήταν πολύ κοντά στο κτίριο, θα υποθέταμε πως αυτό έγινε για λόγους ασφαλείας.

Η (νέα) σφαγή των ευκαλύπτων!

Το βέβαιο όμως είναι πως οι ευκάλυπτοι σ’ εκείνο το χώρο, χρονολογούνται από πολύ παλιά, από τότε που εκεί βρίσκονταν και λειτουργούσαν οι φυλακές Λευκάδας. Και οι παλιοί τουλάχιστον Λευκαδίτες είχαν συνδέσει την παρουσία τους με το χώρο, γι αυτό ίσως ήταν αρκετοί αυτοί που έστεκαν αποσβολωμένοι κι αμήχανοι μπροστά στο αποτρόπαιο θέαμα της άγριας σφαγής τους…

Αφήστε που ο ευκάλυπτος θεωρείται το κατ’ εξοχήν “αντικουνουπικό” φυτό!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *