Διαμαρτυρία: Εκτός ορίων τα θαλάσσια σπορ στον Άη Γιάννη!

Εκτός των ορίων τα θαλάσσια σπορ στον Άη Γιάννη!

Ε Γ Γ Ρ Α Φ Η   Κ Α Τ Α Γ Γ Ε Λ Ι Α

Μονίμων κατοίκων και Επισκεπτών

Λευκάδας

 

Προς

Τον Λιμενάρχη Λευκάδας

Λευκάδα

 

Κύριε Λιμενάρχα,

Με την παρούσα επιθυμούμε να καταθέσουμε τον προβληματισμό και την αγωνία μας για ένα ζήτημα που άπτεται των αρμοδιοτήτων σας.

Συγκεκριμένα, όπως καλά γνωρίζετε,  η παραλία του Αγίου Ιωάννη είναι η πλησιέστερη στην πόλη της Λευκάδας, την οποία επισκέπτεται το σύνολο σχεδόν των κατοίκων και των γύρω χωριών της πόλεώς μας, όπως και πλήθος παραθεριστών.

Όμως, παρά την ύπαρξη οριοθετημένων περιοχών που μπορούν να εξασκούνται τα θαλάσσια σπορ (Wind surf, Kite surf κλπ) και συγκεκριμένα στην περιοχή των Μύλων έως και το Ακρωτήριο της Γυράπετρας και στην οριοθετημένη ζώνη μπροστά από το κατάστημα «Τηλέγραφος», κάποιοι από τους εξασκούντες τα ανωτέρω σπορ επεκτείνονται και εκτός των επιτρεπομένων ορίων και συγκεκριμένα από το κατάστημα «Βαρκό» μέχρι πριν τον πύργο του ναυαγοσώστη.

Η παραλία όμως που εκτείνεται στην ευθεία του Αγίου Ιωάννη («Βαρκό» έως τον ναυαγοσώστη) χρησιμοποιείται από τους λουόμενους, οι οποίοι κατά το μεγαλύτερο μέρος είναι οικογένειες με μικρά παιδιά και ηλικιωμένοι που κινδυνεύουν καθημερινά να τραυματιστούν σοβαρά από τις ιστιοσανίδες που μπαίνουν και βγαίνουν κάθετα στην παραλία και μην τηρώντας κανένα όριο απόστασης από την παραλιακή ζώνη. Η πλειοψηφία δε των παραβατών αυτών διαθέτει αυτοκινούμενα τροχόσπιτα τα οποία είναι μόνιμα παρκαρισμένα επί της δημοσίας οδού, παρακωλύοντας την ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία, δημιουργώντας συχνά κυκλοφοριακά προβλήματα και κρύβοντας την απρόσκοπτη θέα προς τη θάλασσα, για τους υπολοίπους, ντόπιους και επισκέπτες.

Για τους παραπάνω λόγους, και πριν συμβεί κάποιο δυστύχημα ή σοβαρός τραυματισμός, σας παρακαλούμε να μεριμνήσετε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας ΑΜΕΣΑ.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ:

– κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λευκάδας

– κ. Δήμαρχο Λευκάδας

– κ. Πρόεδρο Λιμενικού Ταμείου Λευκάδας

– κ. Αστυνομικό Διευθυντή Λευκάδος

– Αξιότιμο κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας

– Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης Λευκάδος

 

 

ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *