Το Σωματείο εργ/νων σε ξεν/χεια, εστιατόρια & συναφή ενημερώνει

Το Σωματείο εργ/νων σε ξεν/χεια, εστιατόρια & συναφή ενημερώνει

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 

Το προηγούμενο διάστημα οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις του κλάδου μας, αλλά και όλων των εργαζομένων της χώρας, η μαζική συμμετοχή τις απεργιακές κινητοποιήσεις έδειξαν ότι οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους στην εργασία.

 

Παρόλες τις δυσκολίες ο κλάδος μας κατάφερε να πετύχει την στήριξη έστω ενός μέρους των εργαζομένων.

 

ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

 

  1. Η Σύμβαση που ισχύει για όλον τον τουριστικό κλάδο, υποχρεωτικά, από 1/7/21, είναι η Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που ισχύει για όλους τους εργαζόμενους σε όποιον χώρο δουλειάς και αν εργάζονται, και είναι υποχρεωμένοι όλοι οι εργοδότες να την εφαρμόζουν. Οποιαδήποτε άλλη σύμβαση εμφανίζει ο εργοδότης για υπογραφή (ατομική, επιχειρησιακή κλπ) ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ.
  2. Έχει ξεκινήσει από την Τρίτη 6 Ιουλίου και θα ισχύει έως την Παρασκευή 16 Ιουλίου το δικαίωμα της υποβολής μονομερών δηλώσεων εργαζομένων για το επίδομα ειδικού σκοπού (534€) για τους εργαζόμενους με δικαίωμα επαναπρόσληψης σε εργοδότες με κύριων ή μη κύριων ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων ή οδηγοί τουριστικών λεωφορείων, για τη χορήγηση αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τον Ιούνιο 2021.

Δίνεται η δυνατότητα υποβολής μονομερών υπεύθυνων δηλώσεων σε ξεναγούς και τουριστικούς συνοδούς, για τη λήψη αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο 2021 σύμφωνα με την σχετική κοινή υπουργική απόφαση (ΦΕΚ Β’ 2883). Οι δικαιούχοι υποβάλλουν μονομερή υπεύθυνη δήλωση, ανά μήνα, στην πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ, χωρίς να απαιτείται δήλωση εργοδότη.

 

Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια, θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι να εξασφαλιστεί η στήριξη του συνόλου των εργαζομένων του κλάδου μας.

Να είμαστε σε επαφή με το σωματείο μας, να μαθαίνουμε τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες, να ενημερωνόμαστε.

Επίσης, να είμαστε σε επαφή με το σωματείο μας ώστε να καταγγείλουμε και να αντιμετωπίσουμε μαζί με το σωματείο μας, περιπτώσεις εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Τέτοιες φαίνεται να είναι αρκετές και σε πολλούς χώρους δουλειάς στη Λευκάδα.

Να γνωρίζει καλά η εργοδοσία του κλάδου στο νησί, ότι το σωματείο θα είναι στο πλευρό κάθε συναδέλφου που έχει πρόβλημα στο χώρο δουλειάς του!

8-7-21

Το ΔΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *