Η παρ-(αφωνία) του τοπικού ΚΙΝΑΛ για την συμπόρευση με Κράτσα

Η παρ (αφωνία) του τοπικού ΚΙΝΑΛ για την συμπόρευση με Κράτσα

Γράφει ο Σχολιαστής

Κοντεύουν σχεδόν τρεις μήνες που “άρχισαν τα όργανα” στις Νομαρχιακές Επιτροπές του ΚΙΝΑΛ στα Ιόνια Νησιά, για την απόλυτη συμπόρευση της περιφερειακής παράταξης Αλεξάκη με την περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων (και έντονα μπλε)  κα Ρόδη Κράτσα.

Τον χορό -αν δεν λαθεύω- άνοιξε με συνεχόμενες ανακοινώσεις της η ΝΕ Κέρκυρας από τα μέσα Μαρτίου 2021 και μετά, μια εκ των οποίων έλεγε:

Το ΚΙΝΑΛ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:

“Η Νομαρχιακή Επιτροπή  Κινήματος Αλλαγής ΚΕΡΚΥΡΑΣ , αφουγκραζόμενη τα στελέχη ,τα μέλη και τους φίλους του κόμματος μας ,όσον αφορά στην συνεργασία της  ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ, που υποστηρίχτηκε από το Κίνημα Αλλαγής,  με την Περιφερειακή Αρχή του κυβερνώντος  κόμματος ,καλεί τον επικεφαλής της ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ  να επανεξετάσει  άμεσα αυτήν  την συνεργασία και να αποχωρήσει  οριστικά από αυτήνκαθώς η μέχρι τώρα συμπόρευση τεκμηριωμένα αναδεικνύει τη μέγιστη πολιτική απόσταση από τις θέσεις, τις αρχές και  τις αξίες του Κινήματος μας.”

Το ΚΙΝΑΛ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ_ΙΘΑΚΗΣ:

Η κα Κράτσα λειτουργεί ως κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ΠΙΝ – Η παραμονή του κ.Αλεξάκη στην περιφερειακή αρχή τον θέτει εκτός Κινήματος Αλλαγής.

Το ΚΙΝΑΛ ΖΑΚΥΝΘΟΥ:

ΚΙΝΑΛ: Αίρει τη στήριξη του στην Περιφερειακή Αρχή

«Η συνέχιση της συμπόρευσης και στήριξης από στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, μιας Περιφερειακής Αρχής που υπηρετεί πολιτικές που βρίσκονται στον αντίποδα θεμελιωδών αρχών της παράταξης μας, αποτελεί προσωπική τους επιλογή που δεν αφορά και δεν εκφράζει τον πολιτικό μας φορέα», σημειώνει το Γραφείο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, αίροντας ουσιαστικά τη στήριξή του από την περιφερειακή αρχή της κ. Κράτσα.

Υπενθυμίζουμε ότι η παράταξη της κ. Κράτσα συνεργάζεται με την παράταξη του κ. Σπ. Σπύρου και του κ. Αλ. Αλεξάκη (η οποία πρόσκεινται στο ΚΙΝΑΛ).

 

Και το κεντρικό ΚΙΝΑΛ όμως με σχετική ανακοίνωσή του δεν αφήνει κανένα περιθώριο για παρερμηνείες:

 «Το Κίνημα Αλλαγής, ως συνέχεια της πολιτικής παράδοσης του ΠΑΣΟΚ, διατηρεί ισχυρούς δεσμούς και αυξημένη πολιτική παρουσία και παρέμβαση στο χώρο της Αυτοδιοίκησης. Μετά τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές του 2019, δεδομένων των διαλυτικών για τη λειτουργία των Ο.Τ.Α. επιπτώσεων του ισχύοντος εκλογικού συστήματος, διατυπώσαμε τη θέση μας ότι δύνανται οι αυτοδιοικητικές παρατάξεις που είχαν την πολιτική μας στήριξη, να αξιολογήσουν, στο πλαίσιο της πολιτικά αυτόνομης λειτουργίας τους, την δυνατότητα σύναψης προγραμματικών συνεργασιών. Προγραμματικές συνεργασίες όμως που θα ήταν αποτέλεσμα συλλογικών αποφάσεων και μετά από διαβούλευση με την κοινωνία και θα σηματοδοτούσαν την προοδευτική κατεύθυνση σε θέματα τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης. Στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων υπό την ηγεσία της κας Κράτσα, όπως αποδεικνύεται από την ασκούμενη πολιτική και τις αποφάσεις σε καίριας σημασίας ζητήματα, δεν υφίστανται οι στοιχειώδεις πολιτικές προγραμματικές προϋποθέσεις για οποιαδήποτε συνεργασία. Η συνέχιση της συμπόρευσης και στήριξης από στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, μιας Περιφερειακής Αρχής που υπηρετεί πολιτικές που βρίσκονται στον αντίποδα θεμελιωδών αρχών της παράταξης μας, αποτελεί προσωπική τους επιλογή που δεν αφορά και δεν εκφράζει τον πολιτικό μας φορέα. Οι θέσεις του πολιτικού μας φορέα για τα τοπικά και περιφερειακά ζητήματα εκφράζονται από τον Βουλευτή και τις κατά τόπους Νομαρχιακές Επιτροπές του Κινήματος».

Ξεκάθαρο το άδειασμα δηλαδή του κ. Αλ. Αλεξάκη -και από το Κίνημα-  και πλήρης κάλυψη των Νομαρχιακών του Επιτροπών…

***

Κι εδώ είναι που αρχίζουν οι Λευκαδίτικες απορίες με την πλήρη αφωνία (ή μήπως παραφωνία?) του  τοπικού ΚΙΝΑΛ (Λευκάδας) αλλά και οι προβληματισμοί όσων συμπολιτών μας στις περιφερειακές εκλογές ψήφισαν Επτανησιακή Πρωτοβουλία νομίζοντας πως ψηφίζουν ΚΙΝΑΛ και στην πορεία βλέπουν την ψήφο τους να γίνεται πιο γαλάζια κι απ΄ τους γαλάζιους…

Κι επειδή το ιστορικό κίνημα που (μετεξελίχθηκε σε ΚΙΝΑΛ) είναι εξαφανισμένο γενικότερα από το τοπικό πολιτικό γίγνεσθαι μετά τις εκλογές, αλλά και από τα προβλήματα που απασχολούν τους Λευκαδίτες, μεταξύ των οποίων η εκποίηση του ΤΑΟΛ και του Τουριστικού Περίπτερου) ρωτάμε ευθαρσώς: Υπάρχει Νομαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος στην Λευκάδα, (η οποία ειρήσθω εν παρόδω διαθέτει και περιφερειακό σύμβουλο στην παράταξη του κ. Αλεξάκη). Κι αν υπάρχει, ποια είναι η θέση της απέναντι στο συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά και απέναντι στα υπόλοιπα τρέχοντα ζητήματα της τοπικής επικαιρότητας; 

***

Ο αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας κ. Αλεξάκης πάντως, όταν ξέσπασε το θέμα  μιλώντας στην ραδιο-ιντερνετική εφημερίδα της Ζακύνθου “ΕΡΜΗΣ” δεν είπε (σαν κάποιους άλλους) πως υπέκυψε στην νομή της εξουσίας κατόπιν επιμονής των ψηφοφόρων του, αλλά έδωσε την δική του εξήγηση λέγοντας:

«…η μετεκλογική συνεργασία, ήταν αποτέλεσμα της …μπαχαλοποίησης που έφερε ο Κλεισθένης του ΣΥΡΙΖΑ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.      

Αναγκαστήκαμε να συμβιβαστούμε με τα δεδομένα του Κλεισθένη και ως παράταξη μπήκαμε στη διαδικασία να συμβάλουμε όσο μπορούμε στη διοίκηση της ΠΙΝ.

Ο χώρος που ανήκω πολιτικά μιλούσε πάντα για ακηδεμόνευτη αυτοδιοίκηση. Και να έρχονται σήμερα κομματικά όργανα και να εγκαλούν αυτοδιοικητικές παρατάξεις να ακούσουν κομματικές εντολές, είναι κάτι που δεν μπορώ να καταλάβω. Θα υποδείξει η κομματική οργάνωση της Κέρκυρας τι θα κάνει ένας αυτοδιοικητικός συνδυασμός;» σημείωσε.

4 σχόλια

  1. μακης μελας

    Αυτα σταγραψε ο Φιλιππας;;; μολις τελειωσε με το ΤΑΟΛ…;;;;;;; η τα γραφεις για να παραιτηθει ο Ροντογιαννης να παει στη θεση του ο Φιλιππας για να συνεργαστει αυτος μετην κα Κρατσα;;; Δεν θα σας γινει το χατηρι μου λενε γιατι εχει κοψει το κουστουμι ο …Ραφτης στα μετρα τους….και τωρα πογ θα ψηφισουμε κι εμεις οι απεξω …απο μεσσ θα σας….διαγραψουμε για τη συμπεριφορα σας…. Μην σβυνεις τα σχολισ…

    • FortsaLefkada

      Τα έγραψα απλά γιατί αυτά εισπράττω από τους πασόκους της Λευκάδας και γιατί αποτελούν και δικές μου παρατηρήσεις και ερωτήματα…
      Ο Σχολιαστής
      Υ.Γ. Όσο για τον “Φίλιππα” δεν καταλαβαίνω ποιον εννοείς, ούτε καν αν αυτό είναι επώνυμο ή όνομα μικρό. Παρακαλώ διευκρινίστε…

  2. μακης μελας

    Ενας ειναι ο Φιλιππας στη Λευκαδα…..Κοντοχοντρος με ποδηλατο και μια τσαντα δερματινη γεματη χαρτια κι εφημεριδες και ειναι ολο στα δικαστηρια…Τη μια να ριξει τις εκλογες του Εμπορικου Συλλογου τ καθως ειναι εμπορας την αλλη να ακυρωσει , την αλλη….κλ κλπ. ΡΟΒΟΛΗΣΕ απο ψηλα στα χαμηλα στα παραθαλασσια εννοω… Γκεκε;;;;;

    • FortsaLefkada

      Δεν με διαφώτισες αρκούντως αγαπητέ κι αυτά που γράφεις μάλλον για κακοήθειες μου φαίνονται παρά για αληθινά. Δεν πειράζει, ας μείνω στο σκοτάδι! Σκοτίστηκα!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *