Ο Δήμος Μονεμβασιάς μας δείχνει το δρόμο για το ΤΑΟΛ!

Ο Δήμος Μονεμβασιάς μας δείχνει το δρόμο για το ΤΑΟΛ!

Το σπίτι του ποιητή Γιάννη Ρίτσου αγόρασε ο Δήμος Μονεμβασιάς για να το κάνει Μουσείο!

Στην σχετική ανακοίνωσή του λέει ο δήμαρχος Ηρακλής Τριχείλης:

“Σήμερα 27/05/2021 υπέγραψα το συμβόλαιο αγοράς της οικίας του μεγάλου μας ποιητή Γιάννη Ρίτσου και ο Δήμος απέκτησε την πλήρη κυριότητά του. Το συνολικό τίμημα των 750.000,00 € θα καταβληθεί μόνο από πόρους του Δήμου, σε πέντε ετήσιες δόσεις των 150.000,00 €.
Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από εισήγηση της Δημοτικής αρχής έλαβε τις δύο απαιτούμενες αποφάσεις για την απευθείας αγορά και είχα την τιμή να με εξουσιοδοτήσει για την υπογραφή του συμβολαίου. Οι υπηρεσίες του Δήμου προχώρησαν την διαδικασία έως το τελικό στάδιο το οποίο περατώθηκε με την υπογραφή του.
Σύντομα θα ξεκινήσουμε τις ενέργειες για την εκπόνηση της μουσειολογικής και μουσειογραφικής μελέτης για την ίδρυση του μουσείου Γιάννη Ρίτσου”.
Ο Δήμος Μονεμβασιάς μας δείχνει το δρόμο για το ΤΑΟΛ!
Πηγή: monemvasia.gov.gr
***
Και το σχόλιο του Νίκου Γαζή(*):
Μήπως ο Δήμος Μονεμβασιάς μας δείχνει το δρόμο και για το Οινοποιείο του ΤΑΟΛ, πριν ολοκληρωθεί το τεράστιο λάθος που δρομολογείται και για το οποίο θα κλαίμε όλοι οι Λευκαδίτες μαζί μετά;
Γιατί η αγορά του παλιού Οινοποιείου στο Κάστρο από τον Δήμο και η μετατροπή του σε πολυθεματικό Μουσείο Λευκάδας, προεξάρχοντος αυτού του “Αγροτικής Παράδοσης”, θα είναι και η μοναδική συμβατή  χρήση του με την παρουσία του κτηρίου, την αρχιτεκτονική, την ιστορία του αλλά και τους γνωστούς περιβαλλοντικούς περιορισμούς της περιοχής.
Η παρουσία της κυρίας Μενδώνη στην ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού, η οποία έχει δεσμευτεί να μας βοηθήσει να χτίσουμε ένα Μουσείο-κόσμημα αν έχουμε το οικόπεδο, αποτελεί μια άκρως ευνοϊκή συγκυρία κι έναν πρόσθετο λόγο, για να κάνουμε το σωστό και να αποφύγουμε το λάθος. Όσο για τους σημερινούς “ιδιοκτήτες” του Οινοποιείου που μαζί με τους ενδιαφερόμενους αγοραστές σχεδιάζουν αγοραπωλησίες και ονειρεύονται πεντάστερα ξενοδοχεία στην θέση του, είναι βέβαιο πως θα πειστούν και θα συμφωνήσουν ευκολότερα, αν ο Δήμος και οι εμπλεκόμενες Υπηρεσίες τους ξεκαθαρίσουν πως θα εφαρμοστούν απαρέγκλιτα όλοι οι περιορισμοί που προβλέπονται,  από Αρχαιολογία, Νατούρα, Πολεοδομία κ.λ.π.
(* Ο Νίκος Γαζής είναι δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Λευκάδας με την παράταξη “Δίαυλος”)

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *